Kuolema on vakava asia

https://www.aamulehti.fi/uutiset/90-vuotias-tamperelaisnainen-menehtyi-hoivakodissa-maanantaina-todettiin-kuolleeksi-vasta-18-tunnin-kuluttua-miksei-laakariin-saatu-yhteytta-201110927/

Lähes päivittäin saamme lukea sotepörssin toiminnasta.
Kilpailutuksella halvin saa ja halvalla ei saa hyvää vanha sanonta.
Yhtiön on tehtävä voittoa ja palvelut mitoitetaan minimiin.

Onko niin että julkinen hoitaa ja pörssiyhtiö kerää voitot?

21 vastausta artikkeliin “Kuolema on vakava asia”

  1. Tehostettua palveluasumista
    – puhelimen varassa
    ja puhelimella ei saada yhteyttä?
    – Voimmeko luottaa yksityisen tehostettuun?

    1. Ja sen pihlajalinna toi sittenn 18 tunnin kulutttua sekös on hyvää ja halpaa no halpaa voi olla muttei hyvää . terv tepivaari

      1. Pihlajalinna ei kunnioittanut omaisia tuossa miksikään se on heidän suurin syntinsä joka ei ole mistään kohtaa pikku juttu .
        Hävetkööt terv tepivaari

          1. Se oli Pihlajalinnan toimen kuvaan kuuluva asia jota ei tehnyt kun n 18 tuntia jälki jualla meni asian hoito . terv tepivaari

              1. Kyllä selityksiä voi löytyä valetta puolet joukossa pihlajalinna on voittanuut kilpailutuksen ja se myös hoitaa nekin joista ei enää ole tuloja heille .
                Muutin tuollasen voi ottaa niin ettei meitä kiinnosta hoitaa työtämme kunnolla .
                ja se joka tuossa on onkin se vainajan omaisten halveksunta ja tunteet ei ole pihlajalinnalle yhtään mitään terv tepivaari

        1. Tepi on oikeassa, en ymmärrä, miksi Karjalainen puolustelee pihlajalinnaa? Jotenkin järjen vastaista, kuten Karjalaisen hallituksen puolustaminenkin..

  2. Ihan oikeiden päivystävien dosenttien lisäksi valvoo väsymättä valpas joukko päivystäviä kotikutoisia dosentteja maailman menoa. Väsymättä ja pyytettä etsivät tapahtumia vaikka kuinka vähäisiä joissa ”syyllinen” edustaa omien näkemysten vastaista ”ideoligiaa” tai käsitystä oikenlaisesta maailman menosta.
    Ja ehkä ihan hyvä näin, joka makuunhan heitä löytyy.

    Tuosta otsikosta ”Kuolema on vakava asia” tulee mieleeni viihde eli elokuvat, filmit, videopelit jne , niissä tappaminen ja kuolema on yksi keskeisimmistä teemoista. Tulee mielikuva että kuolema ei ole meile yksiselitteisesti vakava asia vaan se vääntyy jopa suurten massojen viihteeksi.

  3. Ihan oikeiden päivystävien dosenttien lisäksi valvoo väsymättä valpas joukko päivystäviä kotikutoisia dosentteja maailman menoa. Väsymättä ja pyytettä etsivät tapahtumia vaikka kuinka vähäisiä joissa ”syyllinen” edustaa omien näkemysten vastaista ”ideoligiaa” tai käsitystä oikenlaisesta maailman menosta.
    Ja ehkä ihan hyvä näin, joka makuunhan heitä löytyy.

    Tuosta otsikosta ”Kuolema on vakava asia” tulee mieleeni viihde eli elokuvat, filmit, videopelit jne , niissä tappaminen ja kuolema on yksi keskeisimmistä teemoista. Tulee mielikuva että kuolema ei ole meile yksiselitteisesti vakava asia vaan se vääntyy jopa suurten massojen viihteeksi.

  4. Tämä on ikävä tapaus omaisille, mutta kuinka iso merkitys sillä nyt on kestääkö kuoleman toteaminen 8, 10 vai 18 tuntia? Vainajalle itselleen tuskin kovinkaan suuri.

    Palasi mieleeni hassu asia takavuosilta, nimittäin kun Ruotsissa oli joskus lääkärilakko niin kuolintapaukset vähenevivät aivan dramaattisesti ja kun lakko päättyi kuolintapauksissa tuli valtava piikki.

    😉

    1. Ehkä joskus vielä asian ymmärrät.. Eihän vainajalla ole kiire, eikä silloin omaisillakaan, mutta makuuttaa kuollutta lähes vuorokausi sängyssä, ei se ole nykypäivää..

      1. No aika monta vainajaa ja vainajien omaista on matkan varrelle sattunut ja mikäli tilanne on se, että vainajalla on yksittäishuone, eikä palvelukodissa ole erillistä huonetta / tilaa varta vasten, niin en nyt ihan kauhean isoa numeroa asiasta nostaisi.

        Kuten jo ensimmääisessä kommentissa totesin, ikävä tapahtuma, mutta ei nyt kuitenkaan mitenkään suurta haloota aiheuttava.

        On myös omaisia, jotka haluavat viettää vainajan vierellä useita tunteja.

        Totta kai ihanne tilanne olisi se, että lääkäri olisi aina paikalla toteamassa kuoleman ja olisi erillinen tila vainajalle, mutta näin ei vaan ole isossa osassa laitoksia, ei edes julkisella puolella.

        1. Yksityisellä puolella on varmuudella tilanne ettei ole paikkaa erikseen mutta sellanen pitäisi olla laki pohjaisena osana vainajan kunnioitusta .
          Julkiselta puolelta tiedän montakin paikkaa ja niissä kaikissa sellanen on .
          Tuolla paljon haukutussa kapinsairaalassa oli tapa että kun joku kuoli sen huoneen ikkuna avattiin että sielu vainajalta pääsee lentoonsa taivaan tuuliin kiva tapa terv tepivaari

  5. Itse asiassa yritän ainoastaan herättää mielenkiintoa aiottuun soteyksityistämiseen ja tuo vinkki oli lehdestä napattua.
    – Voitanee todeta että yksityinen pörssiyhtiö on voittoa tavoitteleva ja palvelut sen mukaan.
    – Lopputulema tässä tapauksessa oli se että ko yhtiön toimia joutui paikkaamaan julkinen.
    – Onko siis vaarassa että jos aiottu soteyksityistäminen toteutuu, niin mikä taho hoitaa akuutit toimet jos esim on kyse potilaasta joka vaatisi akuutisti lääkäriä?

  6. Noita puurojas ja vellejäs olet tyrkuttämässä vähän joka väliin ne ei vaan sovi vainajan kunnioituksessa ne meni pihlajalinnalta alle alennusmyynti hintojen .
    No näitä tulemme saamaankun ei vainaja tuo rahaa pihlajalinnalle niin ei niillä mikään kiire ole .
    Enkä usko että tulevassa on yhtään parempaa tiedossa soten myötä terv tepivaari

  7. Onhan mielestäni hyvä katsella asioita vähän laajemmalla perspektiivillä eikä silti mene asiat sekaisin ja tässä tapauksessa kyse soteyksityistämisestä joka koskee kaikki sotealueita joissa on yksityinen firma ja vanhystehoito on lähellä meitä vanhoja ajatellen sillä emme voi tietää koska joudumme turvautumaan siihen halvimpaan kilpailutettuun yksityisen palveluun? Toivoa sopii ettei kuole virka-ajan ulkopuolella tai tarvi lääkäriä yleensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *