Ollako vaiko eikö olla

– Kas siinäpä kysymys?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807252201094697_u0.shtml

Nato on kuuma peruna ainakin Suomen oikeistolle.
Meillä on rajalla rautaa niin että heikompaa hirvittää,
mutta mistä apu jos.
On jopa vaade että apua ei saa hakea.
Joten olemmeko turvassa ilman apua?
Onneksi presidenttimme taitaa olla nuoralla tanssija.
Peräänkuulutan edelleen omaa puolustuksen ylläpitoa
ja sitä ei auta muutama kone eikä laiva.
Koko maan kattavana kaikki asukkaat koulutettuna puolustukseen joka mökistä
ja heille pitää olla hajautetusti tarvittavat
puolustusamissoonit jotka ovat otettavissa lyhyellä varoitusajalla.

26 vastausta artikkeliin “Ollako vaiko eikö olla”

  1. Niilo, olet oikeassa siinä että Suomen puolustusta on tehostettava – siinäkin, että aseet pitäisi olla hajasijoitettuina ja nopeasti käyttöön saatavissa.

    Heittoasi oikeiston suuntaan en ymmärrä. Eiköhän Suomessa eduskuntapuolueista Kokoomus voitane lukea oikeistoon – ja Kokoomus haluaa Suomen liittyvän NATOn jäseneksi.

  2. Kyllähän tämä nykyjärjestelmämme on hyvä. mitään suojeluskuntia emme kyllä tarvitse. Aseet saadaan käyttöön kun niitä tarvitaan ja ovat kontrollissa.

  3. Juhani – juuri toi Nato tuntuu olevan se villakoiran ydin, eli haluaisimme Natoturvaa mutta se on naapurillemme kova pala.
    Erillisiä kodinturvajoukkoja ei tarvita, mutta kaikkien valmius voitaisiin hoitaa armeijamme johdon alaisuudessa.

  4. Venäjä tuo rajalle ohjuksia joilla yltää jopa Ruotsiin asti.
    Onko meillä pienenä maana kykyä vastustaa suurta ja asevoimallista vastustajaa ?? Venäjä voi siirtää rajansa kulkemaan pitkin Pohjanlahtea ??
    Ja Natoa emme muka tarvitse ?? Ai niin miten niin ??

  5. Kun kannatus Natoon on nyt n 22% vastustus 62% loput vaikka kaikki kannatas sillä ei olisi loppu tulokseen mitään merkitystä .
    Mitä tulee artikla viiteen sitä ei otettas käyttöön Suomen osalla jotennka sellasta se oikeasti on .
    Suomen pitää nostaa puolustus tasoaan ja määrä rahat ainakin2% kansan tuotteesta vois olla jopa 3 %.
    Sujeluskunnalle kiitos ei kokonaan oli kenen valvonnassa hyvänsä terv tepivaari

  6. Suomen sodanajan joukkojen määrä karsittiin Halosen kausina niin alhaiseksi, ettei niillä joukoilla voi aikuisten oikeasti puolustaa Suomea. Halosen aikana myös Suomen puolustusvalmius ajettiin niin alas, että Venäjä voi yllättää Suomen ”housut kintuissa”.

    Suomen puolustusmäärärahat on nostettava nopeasti ja pysyvästi vähintään tasolle 2% BKTstä ja lisäksi Suomen kannattaa liittyä demokraattisten maiden puolustusjärjestön NATO jäseneksi – että Suomella on mahdollisuus saada edes materiaalista apua kun imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkää taas Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

  7. 22 % kannatuksella ei kannata keskustella Natoon menosta jos edes Suomea sinne huolivat .
    Ja Yhdysvaltojen nyky päämies tas sellanen etten luottaisi noin ailahtelevaan missään .
    No enpä liioin luota Venäjänkään johtoon ja ne määrärhat laski Elisabetti kun oli puolustusministerinä ja toinen hyväkäs jatkoi samalla linjalla . terv tepivaari

  8. Elisabeth Rehn oli ehkä paras puolustusministeri mitä Suomella on ollut sotien jälkeen. Hän osti Suomelle erinomaiset Hornetit jenkkilästä, sekä aivan valtavan määrän käyttökelpoista puolustusmateriaalia Saksan itäisen miehitysvyöhykkeen konkurssipesästä romuraudan hintaan.

    Rehnin jäliltä Suomen puolustusvoimien materiaalinen tilanne oli paras kautta aikojen. Halosen aikana Rehnin perintö tuhottiin.

    Minäkin kävin kirjeenvaihtoa puolustusministeri Elisabeth Rehnin kanssa 1990 luvun alkupuolella.

    Puolustuskyky ja puolustusvalmius on hyvin helppoa ja nopeaa ajaa alas, kohottaminen vie vuosikymmeniä.

    1. Kallis puolustusministeri oli E Rehn. Kaikkihan muistavat vastakaupat/Hornetit; eivät toteutuneet. Suomalaisia petettiin röyhkeästi.

  9. Suomeen pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi. Suojeluskuntalaisille henkilökohtaiset aseet ja patruunat koteihinsa hyviin asekaappeihin. Raskaat aseet läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin. Myös kranaatinheittimet, panssarintorjunta-aseet, miinat, jne.

    Sitten ei ryssien tunnuksettomat vihreät miehet (erikoisjoukot) pääse hyppimään silmille.

  10. Elisabetti on sarjassa toiseksi huonoin ja calle on se numero yksi . terv tepivaari

  11. Sitten nuot vapaalipuillakulkevat vois laittaa kuriin ja vaatia heiltä asevelvollisuutta vaikka ensin Latvialta sittenmuiltakin joilla ne ei ole käytössä .
    terv tepivaari

  12. Mitä taas tulee vihreisiin miehiin ei Suomen rajaa noin vaan ylitetä kyllä siellä valvonta on vaikka ei niin suurella mies määrällä . terv tepivaari

  13. Mutta kukin olkoot mitä mieltä vaan se on jokaisella oma oikeus terv tepivaari

  14. Elisabeth Rehnin puolustusministerikaudella Suomen puolustusvoimat saivat ihan aikuisten oikeasti valtavan määrän hyvää kalustoa ja muuta käyttökelpoista puolustusmateriaalia. Lissun jäljiltä oli rynkkyjä karkeasti puolelle miljoonalle ukolle (enemmänkin), niihin karkeasti 300 000 000 patruunaa. Tuli kunnollista kenttätykistöä ammuksineen, panssarivaunuja, rynnäkköpanssareita, telatykistöä, jne., jne., jne.

    1. Panssareista ei kovinkaan moni toiminut patruunoista romuttettiin lapualla n puolet eikä ne kenttätykit olleet kyllä kovin häävissä kunnossa .
      Ainoot joita elisabethi hankki ja ovat olleet hyviä kunhan niihin saatiin myös asian mukainen kalusto oli Hornetit .
      Callen aika ei saatu mitään .
      Niin Leobardit tuli eri puolelta ja ne on toiminut terv tepivaari

  15. Ja meidän ei Juhani kannata kinata Natosta suojeluskunnasta eikä elisabethista eikä callesta .
    Sen minkä sanoin heistä en muuta kenenkään puheista mielipidettäni enkä ole ainoa joka noin on päätellyt terv tepivaari

  16. Suomessa on mielipiteenvapaus, jne.

    Jos tulevaisuudessa kuitenkin arvioidaan puolueettomasti kenen puolustusministerin kaudella (Jatkosodan päätyttyä) Suomen puolustuskyky nousi eniten, niin oletan Lissun voittavan muut kirkkaasti.

  17. Se olkoot Juhanin oikeus mutta en ole silti sammaa mieltä lissusta enkä callesta
    Mutta kuten huomaat on asioita joissa ei pääse yhteiseen käsitykseen olkoot vaikkapa siitä kiinni että on eri pohjat kaikilla .
    Mulla on muuta ammatti sotilas kantaupseereina suvussa nytkin ja niitä on ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan terv tepivaari

  18. Tässä ajassa ei todellakaan ole helppo olla Niinistöjä. Niin tai näin kuin varuillaan kuluista mitä puolustukseen menee hankintoineen mutta mikään ei takaa ”lopullista rauhaa” kun tietää tietyt liikehdinnät maailman kartalla.

    Isoille ei tunnu riittävän mikään puhuttaessa asevoimien kokonais laajuudesta ”päämäärineen”,mitä nyt sitten ovatkaan. Kansasta viis !

  19. Kuten Juhani – tarvitsemme kaikki puolustusvalmiuteen jos ja kun. Isoa vastaan pitää olla puolustus joka mökistä ja valmius muutamassa tunnissa.

  20. Maan puolustus on eri asia kun muiluttajat niitä emme tarvitse minnekkään . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *