11 vastausta artikkeliin “Ylityökielto”

 1. Tervetuloa vaan yrittäjän elämää kokeilemaan, sanon minä.

  Lisäksi, osalla aloista viikonloput ovat normi, nyt vain muutamat kultapossukerholaiset vastustavat. Sanoisin että taistelua aikaa vastaan. Nyt kannattaa suostua joustoon ja ottaa siitä huomattavat palkkaedut niin on maalissa useampi voittaja.

 2. Varsinkin pienien puu-alan firmojen(niistä tiedän) on pakko ottaa tilauksia enemmän, kuin työntekijät pystyy normitunneilla tekemään. Omalta kohdaltani tuli välillä tehtyä töissä sunnuntaitkin.

 3. Niilo, useimmilla aloilla ei ole tasaisesti kuormitusta ja/tai tilauksia ympäri vuoden.

  Määräaikaisten työntekijöiden käyttäminenkään ei ole helppoa, vaan on tehty hankalaksi.

  Toisaalta moni haluaa tehdä ylitöitä saadakseen lisäansioita.

  Olisi äärimmäisen vahingollista kieltää ylityöt.

  —–

  Sen sijaan pitää kieltää yleissitovuus ja heikentää oleellisesti irtisanomissuojaa. Näillä esittämilläni toimenpiteillä syntyy uusia työpaikkoja ”kuin sieniä sateella”.

 4. Kerropas, Putkinen, miten määräaikaiset työsopimukset on ”tehty”hankaliksi ??
  Mitä tulee noihin työpaikkoja lisääviin ”toimenpiteisiin” niin ei niillä kyllä uusia työpaikkoja synny..kuten ei ole syntynyt kokoomuksen johdolla työnantajille annettujen vero-ym..hyötyjen muodossa tähänkään asti. Kun ei nämä hyödyt velvoita työnantajia mihinkään, valitettavasti.
  Minä en usko, että työntekijöiden ehtoja supistamalla ne työpaikat tänne syntyy. Kyllä siihen tarvitaan firmojen taholta muutakin toimintaa kuin tuota ikuista ”itkemistä” työsuhteiden ehdoista/palkoista..

 5. Voihan sitä aina huudella näin sivusta, jos olisi muutaman vuosikymmenen kokemus, niin tietäisi mistä puhuu. Turha tätä on jatkaa, Kuyy jo sanoikin oleellisen.

  1. Kysyt Niilo niin vaikeita että älä kysy moista torilla – heittävät vielä hullujen huoneelle.

   Jotkut sanovat että työllistäminen on tosi helppoa, monet eivät tätä sano. Epäilemättä jos on juridinen ja taloushallinnollinen osaaminen vahvaa, ja on varaa joustaa niin se on helpompaa. Niin – tai on varaa maksaa palveluista paljon.

 6. Minun nyt pitää sanoa, että en koskaan ole kokenut työllistämistä ongelmalliseksi.
  Tyypillisiä kausitöitä on yrityksessäni ollut tarjolla; työsopimukset tehty ammattiliittojen työsopimusten mukaisesti; ei ongelmia ole ollut ja kuitenkin yli 25 vuotta yritykseni on toiminut osakeyhtiönä ja sitä ennen viitisen vuotta toiminimellä.

  1. Yksi ”kivi kengässä” taitaa olla nykyinen työministeri – entinen ay-mafian toimihenkilö. Ei anna muuttaa pykäliä ilman hirveää taistelua ja Sipilä ei tartte lisää taistelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *