Presidentti Ninistö ei ole lukenut Aamulehden blokeja.

Näin sanoi uudenvuoden puheessaan presidentti Niinistö.

 

Elämme koko ihmiskunnalle ratkaisevia aikoja. Ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys vaan todellinen uhka. Monille meistä ymmärrys siitä on tullut myöhään ja olisi tullut vielä myöhemmin ilman niitä ihmisiä, jotka herätystä ovat soittaneet. Hyvä kun herättivät!

Nyt on toiminnan aika, ei tavalliseen tahtiin, vaan nopeasti. Olemme takamatkalla.

Suomi ottaa ja kantaa vastuuta. Olemme sitoutuneet Pariisin sopimuksen toimeenpanoon ja juuri lisänneet kansainvälistä ilmastorahoitustamme. Myös suomalainen cleantech-teollisuus on mukana kehittämällä kestäviä ratkaisuja.

Jokaisen meistä on otettava ja kannettava vastuuta; elämäntapamme tuottaa kriittiseksi käyvää kuormaa planeetallemme. Maailma ei ole vain meitä varten, se on jatkuvuutta varten. Ja se meidän on turvattava.

Maailman väestö lisääntyy nopeasti. Ristiriitaista on, että väestö lisääntyy nopeimmin siellä, missä lapsista on vaikea kantaa vastuuta, missä elinolosuhteet ovat muutoinkin niukat ja eniten vaarassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Tulee julmuuksia, tulee muuttoliikettä, voi syntyä kansainvaelluksiakin.

Siksikin on autettava ja tuettava naisia kehitysmaissa astumaan eturiviin. Tyttöjen on saatava käydä koulunsa ja määrätä elämänsä suunta. Tämä on oikein heidän itsensä vuoksi, mutta samalla mitä tärkeintä meidän kaikkien vuoksi. Naisten panos on ollut korvaamaton Suomen omassa tarinassa. On vaikea kuvitella, miten ihmiskunnalla olisi varaa jättää tämä voima vapauttamatta.

* * *

Maailma muuttuu, mutta jotakin samaa jää. Jo Seitsemän veljeksen Juhani tiesi, kuinka ”Kaikki käy hyvin, jos vaan itse kukin kohdastamme harrastelemme yksimielisyyttä ja sovintoa. Mutta kas jos riitaa etsimme, niin kyllä löydämme aina syitä niskaharjastemme kohotteiksi.”

21 vastausta artikkeliin “Presidentti Ninistö ei ole lukenut Aamulehden blokeja.”

  1. Ilmasto on tosiaan kaikkien otettava vakavasti myös yhdysvaltojen intian kiinan ja muiden lähi idän maiden jotka ovat suurimat päästöjen aiheuttajat .
    Mutta kyllä niissä talkoissa pitää suomenkin olla mukana terv tepivaari

  2. Juu ja massamuutto/kansain vaellus ei pelasta – lentomatkustaminen olisi saatava hillittyä esim EU-kokoukset voisi pitää etänä kukin meppi kotisohvaltaan käsin.

    1. Eipä noissa eu-istunnoissa yleensä paljon väkeä ole paikalla. Kukin puhuja puhuu yleensä omalle kannattajakunnalleen tallenteiden välityksellä.

      https://www.youtube.com/watch?v=ifK5wqExMHM

      Urheilusirkus on merkittävä pilaaja, ei pelkästään ralli- ja formulasirkus, vaan myös joukkueturneet olympiakisat näyttävät huonoa esimerkkiä.

      Protektionismi globalismin sijasta saattaisi ilmastonparantamisessa olla tutkimisen arvoinen vertailukohde. Voitaisiin saada tuotantomääriä hillittyä ja ehkä tuotettaisiin huollettavia ja kestäviä laitteita.

  3. Joo ja noiden luonnon suojelijoiden turhat lentämiset ympäri maapallon pitäisi olla heille kiellettyjä jos yleensä suojelevat jotain . terv tepivaari

  4. Minua ei ilmastonmuutos enää kiinnosta. Ihan oikeasti. En minä sitä kiistä mutta ei vaan kiinnosta. Se on selkeästi johtavien poliitikkojen leikkikenttä, turha sinne mennä.

    Olen käytännössä lähes lopettanut lentomatkailun, vähentänyt autoilua, hurjasti vähentänyt lihansyöntiä ja monta muuta – mutta en tippaakaan ilmaston takia, vaan ihan itsekkäistä omista syistä.

  5. Ilmastonmuutos on ollut ennen ihmiskuntaa ja jatkuu senkin jälkeen, kun ihmiskunta on kadonnut.
    Ilmastonmuutos seuraa auringon toimintaa eikä lämpeneminen ole seurausta CO2:n lisääntymisestä, vaan päinvastoin.
    Nykyinen lämpötila on edelleen matalampi kuin keskiajan lämpimällä kaudella, vaikka Nasa/Noaa johtaja Hansen, kuten myös IPCC:n alarmistit, ovat kaikin keinoin koittanut poistaa sen lämpökäyristä.
    Nämä tiedot eivät ole AL-blogistien keksintöjä, vaan kansainvälisesti tunnustettujen tiedemiesten tutkimusten tuloksia.
    Ilmastoalarmisteille nämä eivät kelpaa, koska ne kumoavat tuon poliittisen ”ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen” seuraukset ja mahdollisuuden rahastaa sillä.

  6. Ilmasto on muuttunut milloin kylmemmäksi ja milloin lämpimämmäksi jo tuhansia vuosia – ihan ihmisistä riippumatta.

    Nyt huijarit ovat kuitenkin keksineet keinon tehdä omiin taskuihinsa rahaa muiden kustannuksella vetoamalla ilmastonmuutokseen.

    —–

    Jos aikuisten oikeasti haluttaisiin tehdä jotakin saastuttamisen vähentämiseksi, niin eiköhän tärkeintä olisi keksiä keinoja millä voitaisiin nopeasti vähentää maapallolta ihmisiä edes neljä miljardia.

  7. Ei ole mitään todisteita siitä että ilmastonmuutos olisi ihmisen aikaansaama. Tällä vain pelataan huijareille.

  8. Ilmastonmuutos on todellinen uhka, ainakin euroopan pienituloisille. Tietenkin tämän humpuuukin maksumiehiksi joutuvat myös suurempituloiset, mutta niitä se kirpaisee eniten, joilla on muutenkin tiukkaa.
    Onhan siinä myös toinen pointti. Eurooppalaisille on selvinnyt, että suurin osa tänne raijatuista pakolaisista on elintasopakolaisia. Nyt pohjustetaan maaperää ns. ilmastopakolaisille.
    Mitä EU-eliitti pelkää kaikista eniten? Yhtenäistä kansakuntaa, sen vuoksi pakolaisrumba että saadaan ihmiset napit vastakkain. Tuskinpa siinä sen suurempaa motiivia liitoksissaan natisevalla EU:lla on.
    Jk. Kilpisjärven biologisen tutkimusaseman johtajan Antero Järvisen tutkimus Pohjoisen Euroopan ilmastosta on puhuttelevaa luettavaa tämän yleisen petoksen keskellä.

  9. Tyhmyyttäni kysyn, mikä yhteys tällä on Aamulehden blogeihin?
    Itse asiassahan me emme voi, muuta kuin näyttää korkeintaan esimerkkiä. Eihän sillä ole hyttysen kakan vertaa vaikutusta, vaikka me lopettaisimme kaiken saastuttamisen. Kyllä isoset pitäisi saada mukaan talkoisiin, Amerikka edellä.

    1. Ömerikkalaiset yrittävät saada kilpailuetua teollisuudelleen ilmastopolitiikan varjolla. Taanoinen ilmastosaarnaaja Al Gore saattoi olla ömerikkalaisen teollisuuden agentti.

      Lentelikin ympäri Tellusta kuin päätön kana.

  10. Pentti juuri noin seasia on tuohon sopii vertaus siitä nuotion sytyttäjästä .
    Juuri kun oli saanut ns kynsi tulen tuli joku isompi ja kusi siihen kukin saa itse päätellä saastuttajien motiivit .
    Jos joku ei sitä huomaa niin se on siinä, kyllä minä saan saastuttaa kun minulle on siitä tuloja itselle .
    Muiden niin väliä ole pienenet kädet ja pienet . terv tepivaari

  11. Ilmastonmuutospolitiikka on täyttä huijausta. Viholliseksi on otettu hiilidioksidi (CO2) ja sitä vastaan köydään veronmaksajien tukemilla tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla, voitot valuvat pääosin veroparatiiseihin ja kuitenkin CO2 päästöt kasvavat koska tuulimyllyjen sattumasähkö tarvitseee fossiilienergiaa säätövoimaksi. Samlaa tuotanto länsimaissa tulee liian kalliksi ja tuotantoa siirretään Kiinaan ja muihin maihin joissa päästöt ovat suurimmat.

  12. Menkääs käymään Delhiin, Pekingiin, Hongkongiin, Mexico Cityyn jne., saatatte ihmetellä sitä, että ”ihminen ei ole aiheuttanut mitään siellä asuville”. On olemassa koko maapallon ilmasto, mutta on olemassa myös pienilmastoja osana siitä.
    On sikaselvää, että ihminen on pahin hengitysilman saastuttaja miljardeille.
    Se, mitä se sitten kokonaisilmaston lämpenemiseen vaikuttaa- ehkä tiede tietää paremmin.
    Entäs Suomessa ? Jo noin 30 vuotta sitten lopetettiin kymmenet hiihtotapahtumat Etelä-Suomessa, kun ei ole lunta näkynyt. Finlandia hiihto on pantu kiertämään postimerkin kokoisella alueella Salpausselällä entisen Hämeenlinna-Lahti sijasta. Pirkan hiihto loppui jne. jne…..

  13. Miten tuulimyllyt muuttaa ilmastoa? Koko huijaus perustuu rahastukselle ja nyt meiltä vaaditaan rakentamaan tuulimyllyjä ja maksamaan Kiinalle sekä muille kehitysmaille miljardeja apurahaa.

  14. Karjalainen tuossa sekoittaa Delhin, Pekingin, Hongkongin ja Mexico Cityn saastuttamisen ilmastonmuutokseen. Toki tuolla luonnottomalla lisääntymisellä on asian kanssa tekemistä.

    1. Eiköhän se lauseissani tullut täysin selväksi mitä tarkoitin- lue tarkkaan.
      ”Se, mitä se sitten kokonaisilmaston lämpenemiseen vaikuttaa- ehkä tiede tietää paremmin.”

  15. Heikki on siinä asiassa ihan oikeassa, että oikeaa saastuttamista pitää vähentää.

    Oikealla saastuttamisella minä EN tarkoita hiilidioksidia. Hiilidioksidi ei ole myrkky, eikä saaste.

    Oikeaa saastuttamista ovat tappavat pienhiukkaset, rikkidioksidi, typen oksidit, hiilimonoksidi.

  16. Tässä jos kerrankin olen J Putkisen kanssa samaa mieltä. Kaasuauto ei tuota; ei rikkidioksidia, ei typen oksideja eikä hiilimonoksidia. Pakoputkesta biokaasuautolla tulee ainoastaan CO2 ja vesihöyry.

  17. Totta kai ympäristön suojelu ja ylipäätänsa ympäristön/luonnon saastuttamisen tähtäävät toimenpiteet ovat hyvä asia, ja siihen pitää myös pyrkiä. Keinoista ollaan vain eri mieltä.
    Mennä vuonna luin lääkintöneuvos Mikko Paunion kirjan ”Vihreä valhe” (julkaistu vuonna 2015). Kirja antaa melko kattavan kuvan siitä, kuinka paljon bisnestä ja suoranaista valehtelua liittyy tähän ilmastokysymykseen. Paunion kirja perustuu käsittääkseni aika paljon englantilaisen Anna Bramwelliin teokseen, joka julkaistiin jo lähes kolmekymmentä vuotta sitten. Anna Bramwellin kirjaa ei ole tietääkseni suomennettu. Kysymys kuuluu miksi?
    Pitääkö tämä kaikki mennä vaikeimman jälkeen ja pitääkö kaiken maailman mauricestrongien (jo edesmmennyt) rikastua umpeen ja pitääkö kaiken maailman pekkahaavistojen höpinät sekä vihreän politiikan ilmiselvät ( mm. tuulimyllyuskovaisuus) virheet käydä läpi ennen kuin päästään varsinaiseen asiaan.
    En tiedä. Väliin tulee mieleen filosofi Hegelin näkemykset sen maailmanhenkensä kanssa, ehkä ukko oli oikeassa. Toisaalta tuo Hegelin näkemys on turhan julma. Itse haluaisin uskoa toisin.

  18. Heikki olen ollut noissa kaupunkeissa jokaisessa ja kyllä se on eräs asia saaste josta ei puhuta paljonkaan .
    Mutta itse paikalla kun ei voi terve ihminen mennä ulos ilmanhenkitys suojaa voi miettiä millasta se ilma onkaan
    Mutta meille on myös tuntematn asia kun esim kiinassa saa auton kansasta n 10% .
    Miettikääs montako autoa se tekee joka vuosi paljonko ne tuottaa saastetta vois vihreetkin ottaa asiaan kantaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *