Evan MM-ottelu

Eva Wahlsrömin suuri unelma on toteutunut. Hän ottelee parhaillaan tätä kirjoittaessani New Yorkissa maailman mestaruudesta amerikkalaista Katie Tayloria vastaan.

Kello on nyt kolme yöllä Suomen aikaa. Ottelu käydään maailmankuululla Madison Square Carden areenalla New Yorkissa. Ottelussa on menossa 4 erä. Katie on ollut agressiisisempi, mutta  mitää merkittävää ei mielestäni vielä ole tapahtunut. Alkuerät ovat yleensäkin ymmärtääkseni sellaista tunnustelua, katsotaan mistä puustä vastustaja on v eistetty.

Viides erä alkoi juuri kovalla iskuryäpyllä molemmilta. Ottelu on MM-otteluna 10 eräinen, jos ei sitä ennen tapahtu tyrmäystä.  Nyt Eva sai hyvän vasurin sisään Katien poskiperään. Erä päättyi Evan hymyyn.

Mainittakoon tässä erätauolla, että en ole urheiluselostaja, olen vain harrastelija ja kiva on katsoa matsia ja samalla kirjoittaa näkemästään.

Alkoi kuudes erä. Eva on päässyt vauhtiin ja Katie saa tuntea suomalaisen iskut nahoissaan. Mutta kyllä Katie myös iskee. Naiset ovat aika taitavia. Ottelussa on hyvä meininki ja niin pitää ollakin, kun kyseesswä on maailmanmestaruus ottelu.

Nyt tuomari joutuu puuttumaan matsiin, kun naiset ajautuvat sylikkäin täyty tuomarin erottaa heidät.

Seitsemännen erä päättyessä täytyy näin harrastelijan silmin todeta, että Katie on hallinut matsia hienokseltaan. Mutta tuomarithan ottelun sitten ratkaisee, jos ei tule tyrmäystä..

Kahdeksannessa eässä Katie edelleen ahdistelee Evaa ja Eva joutruu perääntymään. Kun kaksi erää on jäljellä, niin veikkaukseni on, että Katie säilyttää maailmanmestaruutensä, jos ei tule yllätystä loppuerissä- Katiella on kovat iskut ja Evalla on vaikeuksia. Yhdeksäs erä päättyy juuri ja molemmat ovat jo hieman väsähtäneitä. Matsi on ollut kova, mutta aika puhdas. Molemmat naiset ovat tosi hyviä pugilisteja.

Viimeinen ja kymmenes erä alkoi kovalla iskuryöpyllä Katielta. Evalla vuotaa silmäkulma. Toivottavasti se ei haittaa viimeisiä minuutteja. Matsi on päättynyt naisten syleilyyn. Nyt odotetaan tuomarien ratkaisua. Joka tapauksessa tuli voitto tai tappio Eva otteli hienosti ja on yksi naisnyrkkeilyn suuria tähtiä maailmassa.

Tuomarien päätös on, Katie säilytti maailmanmestaruutensa.

Tässä oli tavallisen ureheilun ystävän näkemys Eva Wahlstömin maailmanmestaruusottelusta

Jaa käyttäen:


14 Replies to “Evan MM-ottelu”

 1. Mitä onkaan penkkiurheileva väki menettänyt kun ei ole Väinö kulkeutunut urheiluselostajaksi!

  Tämä nyt on rajoittuneisuuttani mutta sanon kumminkin että nyrkkeilystä naisten kesken en ollenkaan pidä enkä oikein miestenkään.

 2. Eva tiesi että vastassa on ylivoimainen viholinen ja valmistautumis aikaa oli vähän. Mutta suomalaisella sisulla ja periksiantamattomuudella hän kesti kaikki erät taistella. Se oli Evan voitto henkisesti juuri hänelle. Olen itse otellut vapaaottelijaa vastaan kun harrastin gracie barra jiu jitsua, kestin pystyssä mutta takkiin tuli tatamilla. Joskus voitto on häviökin, ottelijalle.

 3. Evalle se matsi oli kuin voitto Suomelle Talvisodassa. Se oli torjuntavoitto. On hienoa päästä maaimanmestaruusotteluun ja vielä Madison Square Gardeeniin. Sekin on voitto. Vastustaja Katie oli kova ja hänelle ennustettiin tyrmäysvoittoa, mutta Eva kesti, kuin suomalainen.Hyvä Suomi!

  1. Evahan nousi sarjaa ylemmäs ja kohtasi ilman tappiota olevan kahden vyön mestarin, se on jo kova juttu. Kova on fiilis myös kun kovassa ottelussa on pystyssä vaikka tietää pisteillä hävinneen sen, on kokemusta, adneraali tuntuu seuraavanakin päivänä.

 4. Kusipäisintä, mitä naiset voivat tehdä on nyrkkeily, moukarinheitto, kiekonheitto painonnosto ja kuulantyöntö.
  Miksi, siksi että, että kun tuollaisen patin kanssa joutuisi sänkyyn, siinä joutuisi turvautumaan hätäkeskukseen.
  Muu naisurheilu on sentään kohtuullista naisurheilua.

  1. Mun mielestä kiekonheittäjä sanna Kämäräinen on tosi hot: Muutenkin pidän että naisessa on mistä ottaa kiinni. Kylkiluut jos paistaa, niin vie minulta halut.

 5. Ei ole olemassa mies- ja naisurheilua. On vain urheilua.

  Onko joillekin aivan mahdotonta seurata naisten urheilusuoritusta ilman ajatusta sänkyyn menemisestä?

 6. Urheilussa moni nainen peittoaa tietyissä lajeissa miehet mennen tullen, voi olla tietenkin jos oikein maskuliininen mies menettää suvunjatko kykynsä niin alkaahan se piipittäminen ja naisten pelkääminen siinä vaiheessa viimeistään. Ei voi tietää, ei ole kokemusta.

 7. Kyseessä oli IBF ja WBA -.liittojen titteliottelu, niin näin ollen kuitenkin EVA säilytti WBC-vyönsä.

 8. Koiratappelut ja kukkotappelut on kielletty, mutta sellaisten tappelujen järjestäminen on vielä sallittu, missä ämmiä ja äijiä saa turpaan, vaikka näistä tulisi yhteiskunnan hoivailtavia loppuiäkseen.

Kommentoi