Ilimat ”suomettuu” ja poliitikot heräilevät kesähorroksesta

Ensimmäisnä heräsi Petteri Orpo (kok) virkansakin puolesta. Valtiovarainministeri potkaisee aina syyskauden liikkeelle esittelemällä seuraavan vuoden valtion tulo -ja menoarvion eli budjetin.

Virkamiehet olivat tehneet virkavastuulla budjettiehdotuksensa ja Orpon ei tarvinut, kuin muuttaa pari pilkun paikkaa, nimi alle ja siinä se oli valmiina esiteltäväksi julkisuudessa.

Orpo ja budjetti ei lupaa mitään muuta, kuin hieman veronkevennyksiä erikoisesti julkisen puolen matalapalkkaisille naisille, joilta alennettiin lomarahoja kiky-sopimuksella. Mutta vielä ei tiedetä mitä kaikkea kätkeytyy yksityiskohtia budjettiin. Vaalibudjetti se ei ole vakuuttaa Orpo, mutta, mutta, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin omille kannattajille on tulossa hunajata.

Omia kannattajia ovat suosineet porvaripuolueet Kepu ja Kokoomus tällä vaalikaudella ihan liian kanssa. Rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät ovat köyhtyneet. Siksi SDP:n gallupkannatus on jatkuvassa nousussa.

Muutosta siis vaaditaan. Kokoomus joutaa jo oppostioon. Se on nyt rohmunnut omilleen jo liikaakin. Kepun pitää vaihtaa veturia, muuten se ei kelpaa SDP:lle hallituskaveriksi.

Nyt kun ilimatkin ”suomettuu”, niin poliitikotkin varmaan heräilevät kesähorroksestaan nopeasti ja alkaa budjetin ruodinta. Odotettavissa on aivan lähipäivinä jo kärkipoliitikkojen ulostuloja osoituksena, että hereillä ollaan.

8 vastausta artikkeliin “Ilimat ”suomettuu” ja poliitikot heräilevät kesähorroksesta”

  1. Jos Kokoomus on yrittäjien puolue niin omille on annettu lähinnä risuja ja mustia hiiliä. Yrittäjän elämää on harva hallitus näin paljoa vaikeuttanut.

    Tämä on se klassinen puheet vastaan teot. Demarihallitus kyllä muistaa syyttää yrittäjiä jokaisesta ongelmasta, känsistä kansantalouteen, mutta lopulta se on vain uhoa. Porvarihallitus puhuu rakastavansa pienyrittäjiä mutta paiskoo heitä seinille mennen tullen.

  2. Niin – kuka tätä maata oikein todellisuudessa hallitsee – hallitus vaiko virkamiehetkö ” matikka vaiko humanismi”,todellisuus vaiko kuviteltua ”todellisuutta” ja oppositio omissaan,joka taasen lienee helpompaa – hengähtää – että nostaa kannatustaan ”hillotolpalle” ?

    Veikeitä koukeroita tämä politiikan airueet !

  3. Kyuulle – jotenkin samaa mieltä pienyrittäjistä ”kautta rantain” ja vieläkö yritetään hallituksen toimesta ujuttaa : että ryhtykää yrittäjiksi kuten ”ennen vanhaan” vuosituhannen vaihteessa.

  4. Jotenkin se kait menee niin että kun lasketaan isoja voittoja tekevien yritysten maksamia veroja voitoista, oletetaan että se on pienyrittäjien etu. Harvassa on pienyritys – tai edes seksikäs startup – joka tekee voittoja siinä luokassa että tällä olisi mitään merkitystä. Henkilökohtaiseen tulotasooni tuo vaikuttaa ehkä 100-200 euroa vuodessa.

    Lisääntynyt byrokratia ja muut maksut taas vaikuttavat noin viisinkertaisesti tuon verran miinusta.

    Yhdistetään tämä päivän Aamulehteen ja pääsemme todella, todella todella surulliseen lopputulemaan: hallituksen toimet hyödyttävät kaikista eniten pikavippifirmoja! Sanonko jotta voi helvetti vai ehtiikö joku muu?

    1. Kokoomus on EK poliittinen siipi. Kokoomus toteuttaa EK:n taloudellisia tavoitteita ja vähät välittää pienistä ja keskusuurista yrityksistä. Paitsi saihan pinyrittäjät tahtonsa toteutumaan, kun pääministeri ja pientyrittäjäjärjestön nokkamies ovat sielunveljiä lestadiolaisina.Kyseessä oli alle 15 hengen yritysten joustavampi irtisanominen.
      Mutta EK:n ja Kokoomuksen yhteys on tiivis, josta kertoo sekin, että EK:n nykyinen toimitusjohtaja on pitkäaikainen Kokoomuksen kansanedustaja ja ministeri.

  5. Asiasta en mitään tiedä sikssi kysyn että onko Suomelle mitään hyötyä siitä jos hallitus ja sen toiseksi suurin puolue Kokoomus jotenkin tukevat EKta – suurteollisuutta?

  6. Kokoomus on leimallisesti työnantajapuolue ja SDP työntekijä puolue. Siitä oli hyötyä sotien jälkeen Suomelle ns. konsesuspolitiikan aika, jolloin tehtiin tupoja eli tulopoliittisia työmarkkinaratkaisuja, joissa valtiovaltakin oli mukana sosiaalilainsäädännön kehittämisessä. Ne olivat Suomen eduksi. Sitten EK irtisanoutui tupoista ja nyt ei enää tehdä tupoja. Se on Suomelle haitaksi. EK yrittää kaikin tavoin vähentää SAK:n toimivaltaa Kokoomuksen tuella ja se on Suomelle haitaksi. Pelättävissä on, että SAK ryhtyy käyttämään enevässä määrin lakkoasetta saadaksen tavoitteensa toteutettua. Se olisi Suomelle haitaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *