Nyt natottaa ja vitusti

Putin pelottelee Suomea oikein olan takaa. Putin ja hänen esikuntansa on toistuvasti sanonut, että on Suomen oma asia liittyä Natoon tai olla liitymättä. Mutta jos Suomi liittyy Natoon Venäjä ei jää toimettomana seuraamaan mitä sen jälkeen tapahtuu. Eli uhkaa joillakin toimilla meitä, jos liitymme Natoon. Mitä ne toimet voisivat olla?

Äskettäin päättyneiden suurten Naton sotaharjoitusten aikana tehtiin pohjois-Norjaan -ja Suomeen ilmatilan loukkausta vastaava kyberhyökkäys, jolla häirittiin kaikkea lentotoimintaa ko. alueella.  Yleisesti on epäilty Venäjää syylliseksi, mutta tottakai Venäjä kieltää kaiken.

On mitä todennäköisintä, että Venäjä muistutti Suomea olla liittymättä Natoon, kun tosiasiallisesti Suomi on jo käytännössä Naton jäsen. Vain allekirjoitus puuttuu, että Naton viides artikla astuisi voimaan. Ja se allekirjoitus Suomen pitäisi nyt heti kirjoittaa, sillä jo huomenna voi olla liian myöhäistä. Putin on arvaamaton ja mitä vaan voi tapahtua odottamatta.

Ranskan esittämä Euroopan armeija on utopia ja siihen meidän ei kannata turvata olemassaoloamme.

Ryssiin emme voi luottaa, Bryssiin vielä vähemmän, luottakaamme siis Natoon.

 

5 vastausta artikkeliin “Nyt natottaa ja vitusti”

  1. Putinia pelottaa värivallankumous omassa maassaan. Siirtää maskirovkalla huomion muualle.

  2. Voisi esittää kysymyksen että kumman sylissä haluttaisiin olla Naton vaiko ” isä venäjän ”, jos kohdalleen sattuis mutta nykyään se on lähinnä ”tietoteknistä ohjailua” – ei silmästä silmään kiväärinpiippua katsellessa.

    Pieni maa- vähälukuinen kansa on usein pienessä orjuudessa isompiinsa,olkoot se vaikka EU,Nato;Venäjä jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *