Politiikan superhellekausi on jo näköpiirissä

Se on jo alkanut, nimittäin politiikan superhellekausi. Lämpö lisääntyy päivä päivältä, kun valtion ensi vuoden talousarviota eli budjettia väännetään kasaan.

Ensi vuosi on vaalivuosi ja tapana hallituksilla on ollut, että tehdään vaalibudjetti, jossa jaetaan rahaa taas sinne sun tänne vaalivoiton toivossa. Siinä rahanjaossa ei taas olla köyhiä eikä kipeitä. Orpo ei valittele, että ei ole rahaa, kun voi aina ottaa lisää lainaa. Sitten vaalien jälkeen  alkaa taas iän ikuinen ruikutus , että täytyy leikata, kun pitää maksaa valtionvelkaa, joka on jo paisunut liian suureksi.

Siniset loikkarit, jotka ov at henkitoreissaan ja äkkikuolema odottaa vaalien jälkeen yrittävät nyt viimeisenä oljenkortena saada vaalibudjettiin lähes miljardin euron veronkevennykset. Mutta tuskin saavat vaikka kuinka todistelevat Sipilälle, että heidänkin täytyy saada osoittaa olevansa tärkeä osa hallitusta, vaikka eivät ole. He ovat tehneet tehtävänsä pitää hallitus pystyssä, nyt he joutavat mennä.

Poliittinen ilmasto lämpenee sysksyn mittaan, kun sote -ja maakuntauudistus on katkolla ja vaalibudjetti kuumentavat ilmapiiriä.

Odotettavissa on ehkä yllätyksellinenkin syksy Arkadian mäellä. Poissuljettu ei ole, että Sipilän hallitus siirtyy historian kellastuville lehdille ja muistojen joukkoon, jota ei muistella hyvällä, kun  Kepu petti jatkuvasti ja Kokoomuksella oli arvot hukassa alvariinsa.

5 vastausta artikkeliin “Politiikan superhellekausi on jo näköpiirissä”

  1. Juu ja taas on se muisti niin lyhyt.
    Demarit lupaavat mitä vaan, työtä ja rahaa mennen tullen.
    Tuloksena on massiivinen työttömyys ja lisää veroja.

  2. Sen verran sinisistä että ketkä loikkaavat mihinkin kuin ketkä jättävät tantereen ”muistojen kavalkaadiin”,ketkä kuitenkin yrittävät jatkaa sinisyyttään ?

    Tai palaavat ”emoonsa” !

    Vaalisumat karusellisoituu kun politiikka tiettyine tai mahdollisine uudistuksineen aiheuttanee epävarmuutta ” että löytyykö keihäs lepiköstä ”,vaiko ylittää maalisuoran ?

    Ulos tai tulos !

    Että ilon ja toivon kautta kuin harmaiden hiuksienkin koukeroisessa poliittisessa ilmastossa. Mielenkiintoista mutta elääkin pitäisi !

  3. Vaikuttaa kyllä että budjettikaudesta tulee suunnilleen niin jännä että saat enemmän seikkailua katsoessasi maalin kuivumista tai ruohon kasvamista. Jäi vähän se käsitys että ei siellä kiistellä kuin lillukanvarsista.

  4. Kyuu on oikeassa. Budjetti on jo etukäteen niitattu nykyisillä laeilla, että hallituksen liikkumatila on todellakin vain lillukanvarsilla kiikkumista. Mutta saahan silleä kikkiuessakin helposti riitoja aikaiseksi.

    Mitäs tuumaatte siitä, että Siniset loikkarit lähteekin hallituksesta juuri ennen mahdollista sote-äänestystä? Sillä tempulla he voisivat pelastaa muutaman edustajan paikan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *