Sipilän hallitus rikkoo kaiken aikaa perustuslakia ilman, että siihen puututaan

Sipilän hallitus on jo pitkään toteuttanut sote -ja maakuntauudistusesitystään ikään, kuin lait olisivat jo voimassa.

Hallitus rikkoo perustuslakia ja vallan kolmijako-oppia, jossa sanotaa, että eduskunta säätää lait, hallitus panee lait toimeksi ja tuomiovalta valvoo.

Hallitus on laajasti pannut lait toimeksi, vaikka lakeja ei ole vielä hyväksytty eduskunnassa. Hallitus puolustautuu sanomalla, että ne ovat kokeiluja. Mutta tosiasiassa monet asiat on jo nyt betonoitu niin tiukasti, että niitä ei voi enää perua.

Hallitus siis käyttää ovelaa taktiikkaa sanomalla, että lakiesityksien toimivuutta kokeillaan, mutta tosiasiassa on menty paljon pitemmälle  sillä oletuksella, että kokeiluja ei voi enää peruutta ja näin pakotetaan eduskunta hyväksymään lait. Hallitus on ikään kuin kaapannut vallan eduskunnalta.

Miksi ei hallituksen toimiin ole reagoitu. Perustuslakivaliokunta tosin huomautti asiasta hallitusta , mutta miksi ei esim. oikeuskansleri ole puuttunut asiaan. Hänen tehtävänsä on valvoa hallituksen toimien laillisuutta.  Onko syynä tähän puuttumattomuuteen se, että pääministeri ja oikeuskansleri ovat uskonveljiä lestadiolaisina?

Mainittakoon, että oikeuskanseri oli ennen  nimitystään valtioneuvoston kansliassa johtajana sote -ja maakunta-asioissa. Siis ilmiselvä Sipilän luottomies.

9 vastausta artikkeliin “Sipilän hallitus rikkoo kaiken aikaa perustuslakia ilman, että siihen puututaan”

  1. Hallitus ei ole eduskunta ja mitä eduskunnalla tehdään,jos sillä ei ole sijaa/-lupaa tehdä sitä tehtävää joka sille oikeutetusti kuuluu !

    Voiko hallitus pakottaa/-uhata eduskunnan todellista ”demokraattista toimintavalmiutta sisäsyntyisesti” ?

    Hallitus tehkööt niin hyviä ehdotuksia että toimintasuunnitelmia,jotta eduskuntakin voi olla mahdollisimman tyytyväinen hyväksymään vaikka tietyin ehdoin ja joka on perustuslain mukainen.

  2. Insiröörille ei perustuslaki ole merkinnyt monessakaan asiassa yhtään mitään ja sitä uhkailua hallitus on harrastanut alusta asti . terv tepivaari

  3. Jos oletetaan että tulevissa vaaleissa demarit ja vihreät saavat jytkyn niinkuin nyt pahalata näyttää, ottavat sitten mukaan jonkun myötäsukaisen apupuolueen saadakseen kokoon enemmistöhallituksen. No ensimmäiseksi tietysti lakkauttavat SOTEn jos sellainen olisi aikaan saatu ja jos ei aloittavat luomistyön alusta maakunnat ja ihmisten vapauden valintaan hyljäten.

    Tuo oli avaus ja ennuste ja nyt kysymykset:
    – ovatko etevämpiä noudattamaan joskus vaikeaselkoista perustuslakia
    – tehdäänkö luomistyötä parlamentaarisesti oppositiota mukanan pitäen niinkuin ovat Sipilältä peräänkuuluttaneet
    – tuleeko SOTEsta liiaksi holhoava, virkamiesvetoinen eli tuleeko ratkaisusta kovinkin kallis rakentaa ja ylläpitää

  4. Sote ei aiotulla tavalla toimi ei toimi valinnanvapauskaan sillä jo kokeilukin sen osoittaa. Yksityinen sotetarjoaja pistää pillit pussiin ellei kannata ja yksi teki jo.

  5. Niin teki eikä jää viimeiseksi joka laittaa pillit pussiin terv tepivaari

  6. Julkisella puolella ei ole tarvetta laittaa pillejä pussiin koska veronmaksajat kustantavat lystin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *