Sopu häämöttää – sopulit käyvät kuumina

Sopu irtisanomiskiistassa ns. potkulaista on siirtynyt v aiheeseen, jossa nyt etsitään tosissaan sopua tai sitten hämätään vastapuolta. Arvovalta on asia, joka menee kaiken edelle ja kasvojen menetys on pahinta mitä kellekää voi tapahtua. Niin uskovat ainakin ne, joilla on vaarassa menettää kasvonsa.

Toimittajalauma eli sopulit hämmentävät kukin tätä keitosta ja niin syntyy monen laista huhua ja paskanjauhantaa. Mutta sopulilauma tekee työtään vallan vahtikoirana paremmin ja huonommin etupäässä huonommin.

Jos tiedot, jotka ovat tihkuneet EK:n palatsista Eteläranta kympistä pitävät paikkansa, niin sopu olisi löytynyt ja aika helposti. Sen mukaan irtisanomislaista alle 10 hengen yrityksille luovutaan ja tilalle tulee järjestely, joka helpottaa pieniä yrityksiä palkkaamaan lisää työntekijöitä.

Kun sopuehdotuksen tekijät ovat sekä EK, että SAK, STTK ja AKAVA kaikki yhdessä ei Sipilä voi kieltäytyä ehdotuksesta. Jos hän kuitenkin kieltäytyisi, se olisi poliittinen itsemurha.

Toivottavasti sopu syntyy ennen ensilumia.

 

18 vastausta artikkeliin “Sopu häämöttää – sopulit käyvät kuumina”

  1. ”Verkkouutiset ja Talouselämä uutisoivat, että työmarkkinajärjestöt – työantajien EK ja Kuntatyönantaja sekä työntekijöiden SAK, STTK ja Akava – ovat neuvotelleet uudesta mallista irtisanomiskiistan ratkaisuksi.”

    Kolmikanta toimii. Sen ylivoimaisen enemmistön muodostavat vastuuntuntoiset osat – kaikki työntekijäjärjestöt, työnantajajärjestöt pois lukien Suomen Yrittäjät ry sekä valtiovalta poislukien pääministeri Sipilän henkilö ovat muodostamassa diplomaattista ratkaisua.

    Suomen Yrittäjät ry sekä henkilö Sipilä tulevat asian pian saamassa ratkaisussa kuvaannollisesti vedetyiksi kölin alta, minkä ne ovat känkkäränkkätoiminnallaan itse aiheuttaneet. Suomen Yrittäjät ry on jälleen kerran itse pitänyt huolen siitä että se pysyy vastakin poissa työmarkkinapöydistä missä hierotaan valtakunnallisia maalle elintärkeitä ratkaisuja kolmikantaisesti sovintoa etsien.

  2. Sipilä tai hallitus ei luovu ellei tule parempaa ehdotusta pienyritysten työllistämiseksi. Ja, sen on tultava nopeasti. Pallo on nyt ay:llä. Taustalla neuvotellaan.

  3. No ei lopu lakotkaan voi olla että tulee kiivas loppu vuosi ja tuo voi poikia muitakin haittoja hallitukselle .
    Mutta se saa mitä on tilannutkin terv tepivaari

  4. Sipilä ei luovu ellei oma puolue häntä siihen pakota. Kapitulieren? – Niemals!, asennoituu Sipilä ulkoisen paineen jo vavisuttamassa bunkkerissaan.

    Jos neuvotteluja käyvä kolmikanta saa aikaan jonkun ratkaisumallin, on kiinnostava kysymys miten siihen suhtautuu ja miten toimii keskeisen neuvottelijan EK:n ohjastama Kokoomus.

  5. Nii, jos ny sitte olis ees kysymys mistään laista. Taustatieto, jota Tepi ei meille kerro, tietää että kysymys on ihan puhtaasti vallasta.

    AYpoppoo on saanut päähänsä vaatia täysin ehdotonta ylivaltaa työmarkkinoilla.
    Käytännössä se tarkoittaisi että esim SAK päättäisi kuka työllistää ja kuka ei.
    Ja he myös päättäisivät kenet työllistetään ja kuka jää työttömäksi.

    Tässä on kiistan ydin ei mikään laki.

  6. Onhan se ny sitte jo lehressäki :

    Elorannan mukaan tämä ei käy missään nimessä SAK:lle. Mallissa sopijaosapuolena kaikissa työaika-asioissa olisi voinut olla luottamusmiehen lisäksi koko henkilöstö tai sen valitsema edustaja eli luottamusvaltuutettu. Luottamusvaltuutetun ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen, toisin kuin luottamusmiehen.

    – Siitä ei meidän puolesta ratkaisua synny, Eloranta toteaa.

    1. No ei tarvita mitään luottamusvaltuutettua kun on luottamusmies paikalla . terv tepivaari

  7. Mitä he…..tiä luottamusmies koko tähän asiaa kuuluu pienyritysten osalta. Ei 1-10 h:n järjestäytymättömissä yrityksessä sellaisia ole. Luottamusmies on tj. tai omistaja.

    1. Eihän toki noissa 1-10 työntekijän työpaikoissa ole pakko valita luottamus miestä mutta olisi suotavaa valita .
      Ja työnantaja se ei voi olla mitenkään ei edes työnjohtaja terv tepivaari

  8. Sipil hakee rahaa ja valtaa ei mitään muuta ja ei ole muutenkoskaanmuuta hakenutkaan terv tepivaari

  9. Toisalta Ayyn ei ehkä ole järkipohjalla edes tuoda omaa ehdotustaan hallitukselle siitä voi tulla vaikka mitä sanomista että Ayy sekaantuu hallituksen tekemisiin .
    terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *