Suomen media on epäluotettava

Mistä kansalainen saa tänään luotettavaa tietoa? Ei ainakaan Suomen mediasta, ei printatusta eikä sähköisestä.

Vaalit lähestyvät ja kansalaiset odottavat saavansa luotettavaa tietoa puolueiden ehdokkaista ja vaaliohjelmista, mutta eivät saa sitä ainakaan Suomen mediasta.

Viimeksi Yle on osoittautunut epäluotettavaksi tiedon lähteeksi, kun se julkaisi uutisen perussuomalaisten puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta. Ylen uutinen perustui johonkin somekirjoitukseen. Yle joutui oikaisemaan valheellisen uutisensa, mutta varsinainen uutinen jäi elämään ja sitä lainasi moni Suomen mediatalo.

Ketä kerran keksitään, sitä aina epäillään. Näin sanoo suomalainen sananlasku ja se pitää paikkansa.

Onko Suomessa enää yhtäkään luotettavaa mediaa, johon kansalainenvoi luottaa? Media on viime vuosina keskittynyt suuriin mediataloihin. Esim. Sanoma Media Finland omistaa  Helsingin Sanomat, Iltasanomat, TV-kanava 4, muutaman muun TV-kanavan ja useita radiokanavia,

Kun mediakenttä on niin  keskittynyttä, kuin se on Suomessa, niin meillä kansalaisilla on lopulta hyvin vähänvalinnan varaa. Saman konsernin mediat toitottavat samoja uutisia ja juoruja sekä nykyään myös valheita.

Yle on oma lukunsa mediakentässä. Yle pitäisi olla kansan omistama ja  kaikessa ohjelmatoiminnassaan tasapuolinen ja puolueeton. Mutta onko se? EI ole ollut enään pitkään aikaan. Halla-ahon tapaus osoittaa missä Ylessä mennään. Ylestä on tullut hallituksen äänitorvi ”ryssän malliin”. Kaikki mitä porvarihallitus on tehnyt tai tekee on hyväksyttävää ja kaikki mitä oppositiio sanoo on paheksuttavaa ja sitä pitää mollata. Siinä Ylen linja.

Pahinta on se, että kansalaiset rahoittavat Ylen toiminnan maksamalla Yle pakkoveroa, joka oli demareiden aikaansaannos edellisellä vaalikaudella. Se pitää lopettaa ja Ylen on siirryttävä  systeemiin, että ” se maksaa, joka katsoo”.

 

Jaa käyttäen:


17 Replies to “Suomen media on epäluotettava”

 1. Alaa tuntevana kuten Juhanikin puolustamme omaa ent alaamme ja palkkamme maksajaa, mutta totta on kuitenkin että sen lauluja laulat kenen leipää syöt.
  Yle on oma lukunsa mutta sielläkin johto päättää mitä lauletaan tai ajaudut ulos.
  Kansalaisena voisi kuitenkin odottaa asioiden puolueetonta käsittelyä ilman ylimielistä leimaamista.

 2. Kanasalaisena odottaa, että saa mediasta luotettavaa tietoa, mutta kun ei saa.

  Tämä jatkuva hyökkäys persuja vastaan loppuu minun blogeissani tänään.

 3. Voisikohan Yle olla mitenkään puolueeton, eikä aina omaansa hymistelevä.
  Esim. Tutkivan journalismin pitäisi olla puolueeton. Esim.kriittisyyttä tarvittaessa puolin kuin toisinkin ja tai neutraali.

  Jokainen lukija kyllä löytää omansa, ilman mantraa 💓

 4. Suomalainen alkaa olla uhanalainen omassa maassaan. Media ja virkavalta on meitä vastaan ja muiden puolella. Tälläisen kuvan tässä alkaa pikkuhiljaa saamaan. Ainiin, unohdin olla hiljaa.

 5. Kerrankin kuvailet Uutta Suomea juuri niin kuin se on.

  Siellähän on oikein persufoobikoiden kokoontumisajot,höyrypäisempää väkeä ei löydy mistään muualta.

 6. Kyllä tässä ajassa mediakriittisyyden tarve korostuu ja tärkeät uutiset on syytä tarkistaa useammasta lähteestä.

 7. Puolueitten ehdokkaista ja vaaliohjelmista saa ”luotetttavaa” tietoa puolueitten omilta sivuilta. Ylen tai lehtien ei niitä tartte mainostaa.

 8. Aamulehteenkään en enää luota!
  Jopa säätiedotuksissa on ihan potaskaa!
  Tänään luki, että ”Pilviverho voi rakoilla”!

  Minkäänlaista rakkoa, saati voi-sellaista en ole nähnyt!
  En uskaltanut edes ulos lähteä, koska ei voi tietää, minkälaisen voiköntsän sieltä niskaansa saa! 😮

 9. Melkein kuin kiven silmään keskimäärin luotan YLEn uutistoimintaan ja ”riippumattomien” sanomalehtien sanomaan, pitää olla kohtuullinen etten anoisi realistinen vaatimuksissaan, näin on kun vertailen omaamme Venäjän ja monen muun maan uutistarjoomaan, ei pidä olla liian kronkeli ja olisi osattava lukea valikoiden ja rivien välit.

 10. Mediahan kertoo juuri niistä asioista, jotka meitä kiinnostavat. Miksi kertoa asioista, jotka ohitetaan olankohautuksella. Siitä on hyvinkin tarkasti tutkittua tietoa, joita iltalehdet ovat jo pitkään toteuttaneet. Ne ovat todenneet pelkkien otsikoiden etusivuilla riittävän, miksi siis syventyä asioihin tarkemmin. Tähän pintapuolisuuteen ovat kaikki muutkin siirtymässä. Miksi matkia ja kertoa asioista Kanava lehden tarkkuudella.

Kommentoi