Suomen sisäinen turvallisuuvaje

Suomi ei enää ole sisäisesti turvallinen maa. Sen todistaa ylin poliisijohto ja poliisit kautta maan.

Kun poliisiministerinä oli kristillisten Päivi Räsänen vuosina 2011-2015 alkoi poliisin alasajo. Räsästä auttoi siinä touhussa hänen nimittämänsä kansliapäällikkö utaretutkija Päivi Nerg. Sattumalta Räsänen ja Nerg ovat uskonsisaria.

Nämä kaksi naista siis aloittivat poliisin alasajon lopettamalla ensin kokonaan liikennepoliisin Suomesta. Räsänen lupasi, että liikennepoliisit sijoitetaan muihin yksiköihin, joten miesvahvuus säilyy. Mutta toisin on käynyt. Kun poliiseja oli Suomessa ennen Räsästä noin 10.000 on niitä nyt vain noin 7000. Vähennystä on siis lähes 30% ja se näkyy ja kuuluu.

Paljon rikoksia jää tutkimatta, poliisi ei harvaanasutuilla alueilla edes lähde vaikka pyydetään, kun ei ole ketä lähettää. Tilanne alkaa olla katastrofaalinen, Kansalaisten turvallisuus on uhattuna.

Jos nyt sattuisi tulemaan samanlainen pakolaisvyöry, kuin vuonna 2015, niin maa olisi kaaoksessa.

Nyt on poliisiministerinä Kai Mykkänen (kok) ja tilanne jatkuu samanlaisena. Mykkänen vain hymistelee haastatteluissa, ”että kaikki on hyvin”.

Samaan aikaan Ruotsi ja Norja lisäävät poliisien määrää varautuessaan pahimman varalle ja turvatakseen kansalaistensa turvallisuuden. Mitä tekee Suomi ja sen aivottomat poliitikot? Nyt pitäisi lisätä poliisien määrää ainakin kahdella tuhannella alkaa päälle. Mistä ne otetaan ? Ei mistään, sillä tullakseen poliisiksi on käytävä riittävän pitkä koulustus läpi ja se vie aikaa. Ensimmäiseksi siis pitäisi nyt Mykkäsen panna toimeen poliisien rekrytointi ja koulutus.

Kaikki konnat ja rattijuopot nauttivat tästä tilanteesta, kun poliisia ei näy mailla eikä halmeilla. Mutta me kunnialliset kansalaiset pelkäämme jo henkemmekin puolesta, kun kukaan ei suojele meitä. Kuinka monta lasta ja naista pitää rattijuoppojen tappaa liikenteessä, ennen kuin päättäjät heräävät?

14 vastausta artikkeliin “Suomen sisäinen turvallisuuvaje”

  1. Tietenkin akuuttina ratkaisuna pitäisi saada lisää poliiseja.

    Mutta ei se ole ratkaisu. Se on lähinnä paniikkireaktio.

    Ratkaisu on etsiä syyt rikollisuuden kasvuun, ihmisten huonoon oloon, ehkäpä laittomasti maassa oleskelevien määrään, ehkäpä muihin ilmiöihin.

    Ei ole mitään juhlittavaa siinä että palkataan lisää poliiseja. Se on merkki huonosta yhteiskunnasta. Se pitää korjata. Poliisi joka nurkalla ei ole sellainen yhteiskunta jossa haluan elää. Semmoinen löytyy Pohjois-Koreasta tai brittilästä.

  2. Pohjois-Korean tilanteen tiedämme, mutta miksi briteilläkin on ongelmia? Samoin voidaan kysyä Ruotsin ongelmien taustoista? Ruotsissa on alueita, joihin mennessään poliisit ovat luotiliiveillä varustautuneita.

    Onko briteillä ja ruotsalaisilla yhteinen ongelma – maassa on liian paljon yhteiskuntaan sopeutumattomia ihmisiä.

    ***
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005806800.html

    Ruotsi aikoo käyttää miljardeja lisäpoliiseihin – Suomen poliisi pärjää puolella väkimäärällä ja nauttii vahvempaa luottamusta
    [ Kuka on Suomen poliisin luottamuksen ja pärjäämisen on mitannut? – HS:n kirjeenvaihtajako? ]

    Ruotsin puoluejohtajat nokittelevat nyt sillä, kuka kasvattaa poliisien määrää eniten. Pohjoismaisessa vertailussa se on erikoista, kirjoittaa HS:n Tukholman-kirjeenvaihtaja Petja Pelli.

  3. Koska Suomi on kansallisvaltio, niin täällä on pärjännyt Euroopan pienimmällä poliisitiheydellä.

    Kansallisvaltiovihamieliset tahot tekevät töitä vuorotta. Joten tilanne saattaa muuttua nopeasti.

    Kansallisvaltiovihamielisyys sanoin ja teoin on kumma kyllä sallittua, eikä syyllisiä juosta kiinni ja viedä raastupaan. Tällainen suvaitsevaisuus ei tule päättymään hyvin.

  4. Kyllä poliiseja tarvitaan lisää vähintään 200. Esim liikennevalvonta ja rattijuoppojen jahtaaminen on jalkatyötä, jota ei voi hoitaa peltipoliiseilla. Rikostutkinta on myös vaativaa ja vaatii lisää resursseja, kun nyt jo osa rikoksista jää kokonaan tutkimatta saati sitten rankaisematta.

  5. Aina kun Poliiseja palkataan lisää on heidän työkenttä tienvarsilla. Keräävät sakkoja ja toimivat känniläisten kuskeina. Ei Suomessa oikeita poliiseja ole kuin jokunen, heitä jotka taustelee oikeita rikollisia vastaan, heitä ei juuri ole montaa.

    Tienvarren kyttääjä poliisien tehtäviä voisi hoitaa ”tienvahdit, ylinopeusvahdit” tai jotkin sellaiset ja oikeat poliisit pitäisi pistää oikeisiin töihin eikä rahankeräämiseen.

  6. Minä nyt kyllä luotan poliisin työpanokseen; eivät rahankerääjiä vaan oikeita rikoksentorjujia ja -selvittäjiä. Tilastotkin sen kertovat. Meillä on hyvä poliisi, huolimatta ”mädästä” poliisijohdosta.

  7. Albanus, brittilähän on muuttunut viime vuosikymmenen aikana melkoiseksi poliisivaltioksi. Kansalaisten valvontaa on jo enemmän kuin Pohjois-koreassa ja melkoisen paljon vääristä mielipiteistä, väärän puolueen tukemisesta, huonoista somevitseistä yms. tulevat poliisit ovelle jo ennen kuin olet ehtinyt julkaisemaan.

    En halua sellaista maata. Haluan maan jossa voin luottaa siihen että naapurikin pärjää, en maata jossa on poliisi joka nurkalla varmistamassa ettei naapuri sikaile.

    Ruotsissa on toki vakavia väkivaltarikosten ongelmia, mutta siellä on myös hurja pula poliiseista, siinä missä briteissä poliiseja ja muita turvallisuusviranomaisia (sekä yksityisille ulkoistettuja heidän tehtäviä) on tähtitieteellinen määrä.

  8. Kyuu Eturauttin kuvaus brittien poliisin toiminnasta kuulostaa todella pahalta. Onko Suomen media sulkenut silmänsä asiasta?

  9. Kyllä aiheesta on ihan JSN-medioistakin lukenut, tosin yleensä jutun taustatarinana. Brittilän ja Ranskan mediat ovat olleet vähän äänekkäämpiä.

    Ilmiö on historiallisesti tuttu: ”ei se kiinnosta minua, miksi välittäisin”, koska poliisin kohteena olevat tahot ovat kuitenkin joko yksittäistapauksen oloisia joten turha panikoida, tai sitten tahot ovat ”väärässä”. Mies pelasti lapsen hukkumasta, sai syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pariskunta äänesti väärää puoluetta ja lapset otettiin huostaan, mies puolustautui uusnatsin hyökkäykseltä ja joutui linnaan. Kyllä näitä valitettavasti on.

    Brittilä on hyvin uniikki valtio monella tapaa. Moni asia siellä ei mitenkään heijastu meille, mutta voimme kuitenkin pitää silmät auki.

  10. Vieras kulttuuri ja laittomasti maassa olo sekä talousrikollisuus vaativat lisääntyessään lisää poliiseja ja ne syyt ovat lisääntyneet.

  11. Liittovaltio-olosuhteissa saisimme tänne vahvan liittovaltiopoliisin vaanimaan suomalaisten mahdollisia kapinahankkeita.

    Tuohon kohtalonpäivään mennessä voisimme perustaa kansalliskaartin sisäisen turvallisuuden parantamiseksi.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalliskaarti

    ”Kansalliskaarti on yksi nimitys puolisotilaallisille tai poliiseista koostuville joukoille eri maissa.[1] Useissa maissa kansalliskaartilla tarkoitetaan vapaaehtois- tai reserviläisyksiköitä.”

    ”Kansalliskaarti on yksi nimitys puolisotilaallisille tai poliiseista koostuville joukoille eri maissa.[1] Useissa maissa kansalliskaartilla tarkoitetaan vapaaehtois- tai reserviläisyksiköitä.”

  12. Kyllä tarvitaan lisää poliiseja, tai paremminkin niitä entisiä virkoja takaisin. Ei yhteiskunta ole koskaan niin valmis, etteikö poliisia tarvittaisi. Asioita voidaan suhteuttaa johonkin, vaikkapa entisiin olosuhteisiin.

    Meidän kunnassa aikanaan oli nimismies, kanslisti ja kanslia tietysti. Oli 6- 7 poliisia, ulosottomies, putka ja putkan vartija, eli juopot laitettiin putkaan. Nyt nekin työllistävät poliisia, kun tullaan Valkeakoskelta hakemaan sinne putkaan, järjetöntä. Liikennevalvonnan hoiti Liikkuvapoliisi, nyt ei kukaan.

    Nyt ei mitään noista mainitsemistani ole, joten hulluus ja pikkurikollisuus rehottaa. Jos jotain isompaa tapahtuu, niin Valkeakoskelta tai Tampereelta tulee poliisi, jo sattuu ehtimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *