Avoin kirje Pirkan Blogien ylläpidolle

Kun on seurannut ja jonnin verran osallistunutkin tämän blogipalvelun toimintaan sen alusta alkaen, niin  tulee kysyneeksi, onkohan tämä vastannut ylläpidon odotuksia mitä tulee blogien sisältöön?

Joskus vaikuttaa siltä, että joillakin bloggaajilla ei ole asian tynkääkään, mutta diipa daapaa tulee. Eihän siinä mitään, kukin kirjoittaa mitä osaa ja mikä kiinnostaa, mutta kun asialliset kirjoitukset jäävät näiden jonnin joutavien jorinoiden jalkoihin, niin se panee ajattelemaan kannattaako tänne enään kirjoittaa asiasta mitään.

Siksi tein aiemmin ylläpidolle ehdotukse, että kirjoitukset jaettaisiin asiallisiin ja asiattomiin. Mutta se ei ottanut tulta . Onhan täällä se oma palsta hyötykirjoituksille, mutta se on vähän eri asia. Voisiko sen muuttaa siten, että sinne sijoitettaisiin ajankohtaiset asiat nyt varsinkin, kun eduskunta – ja maakuntavaalit lähestyvät? Syksyllä viimeistään poliittinen elämä lämpenee jopa kuumenee ja olisihan se tärkeätä, että meillä taviksillakin olisi jokin kanava, missä saisimme mielipiteemme julkituoduksi.

25 vastausta artikkeliin “Avoin kirje Pirkan Blogien ylläpidolle”

  1. Väinön kanssa samoilla linjoilla, mallia voisi ottaa vaikka UudenSuomen Puheenvuoro ja Vapaavuoro jaottelusta. Myönnän kyllä että joku voi sanoa että mikä sinäkin olet sanomaan kun niin laiskasti tänne kirjoittelet.

    Se mitä itse tänne kirjoittelen jakaantuisi soveltuvin osin asialliseen ja sitten vapaamman jorinoinnin osastoihin.
    Ja ihan puhtaasti hyvää päivää kirvesvartta tarinathan voimme itse kukin kirjoittaa ikiomiin päiväkirjoihimme.

  2. Väiski puhuu asiaa, vaikka olemmekin monesta asiasta eri mieltä, mutta molemmilla sentään nahka kestää. Mutta täällä on muutama, joiden nahka on liian ohut.

  3. Osallistujien määrä ei mielestäni vielä riitä asiajaotteluun. Aika nopeasti avaajan asian oivaltaa jo otsikosta. Olen toki vain käyttäjä ja käyttäjänä minäkin kirjoittelen sellaisia jotka eivät kaikkia kiinnosta.
    – Avaukset voisi olla lyhyitä asian ydintä sillä minäkään en pitkiä juttuja välttämättä lue.

  4. Kerta kiellon päälle:
    Asiaa tarkemmin ajatellen jaottelu voisi olla laajakin kuten usarissa ja sitten Kaikki blogaukset kuten jo on. No hyötyblogissa on yksi tällä kertaa ja seki ylläpitäjän. Eli joutuisimmeko laajalla jaottelulla lukemaan lähinnä omia avauksia?
    Minä haluan nähdä kaikki yhdellä silmäyksellä tässä laajuudessa sillä jos joku jotain kirjoittaa se on hänelle hänen pointti.

  5. Karjalaisen kommentti menee törkeästi alatyyliseksi.
    Minusta tuo ei ole millään tasolla hyväksyttävää ja saattaisi olla bannin paikka.

    1. Tulee vain tunne että täällä joillain on mandaatti sanoa ihan mitä sylki suuhun tuo ilman seurauksia, banniä tämä ei tänne edes halua mahdolliseksi jotta voi jatkaa tuota alatyylistä touhuaan.

  6. karjalaisen kommentointi on ilkeää, tulee mieleen koulukiusaajat. Onnekseni olin aikoinaan riittävän iso, ja tietenkin nykyäänkin.

  7. Vähän ikävää ettei mikään keskustelu suju ilman että henkilökohtaisuuksiin mennään.

    En nyt ehdi ajattelemaan tätä kovin syvästi, sattui haveri ja olen poissa pelistä hetken. Sen verran totean Usaria käyttäneenä että Vapaavuoro on pitkälti vitsi. Niitä lukee aniharva ja harvoin, kommentoi ei-koskaan. Kun piilotetaan asiat pois näkyviltä sillä tavoin, lopputulos on lähinnä sama kun printtaa blogin lennokille ja heittää sen metsään.

    Kuten todettua, tottakai asioita voi lähteä jakamaan ja pohtimaan mutta se ei saisi olla ”tärkeät” ja ”turhat”. Aiheessa pitää olla tiettyä vapautta. On toki monta tapaa asiaa lähteä tekemään – poiminnat, avainsanapilvet, pääkategoriat… tarvitaan vähän konkretiaa lisää niin sitä voi katsoa.

    1. Hieman kummeksun Kyuun nuivaa suhtautumista Usarin Vapaavuoroon. Ensinnäkin tekisi mieleni sanoa että ei se määrä vaan se laatu. Vapaavuoron jutut ovat ymmärtääkseni usein tarkoitettukin vain luettaviksi, toki niitä harvakseltaan kommenoidaankin. Siinä kai sitä Vapaavuoron ideaa onkin, blogin seuraaja jos on kiinnostunut vain ”tärkeistä” asioista säästää aikaansa pysyttelemällä vain Puheenvuoroissa ja miksei päinvastoin, itse ajattelen että molempi parempi mielialojen mukaan.

      No Usarin blogi on oma maailmansa, ei sitä tarvitse eikä kai pidäkkään tähän kotoiseen ja maanläheisempään Pirkan blogiin verrata.

  8. Minä ihmettelen tämänkin avauksen kommentteja, sitä mitä niistä yleensäkin on jäljellä. Mikä tarve on käydä keskinäistä nokittelua, voihan asioista keskustella ilmankin. Tämä.kertoo vaan sen kommentoijien mielipiteiden köyhyyden.

    Mitä tulee avauksen ehdotukseen, vaikeahan täällä on aiheita erotella, niiden pienen määrän takia. Eikä avausten aiheet ja niiden pituus ole mikään mittari, kukin kirjoittaa tasollaan ja sen minkä osaa.

    Se, mikä minua kiusaa, on blogi pelkällä otsikolla ja linkillä johonkin. Lähinnä sekin siksi, kun näin kännykällä ei maalaa, leikkaa, roikota, liimaa systeemi vaan toimi. Sellainen blogi vaan jää lukematta.

  9. US:n puheenvuoro ja vapaavuoro ovat aivan omaa tasoansa laadultaan vrt. tämä. Siellä eivät yhdenasianliikkeet hillu. Täälläkin muutamat aktiivit ovat saaneet sieltä pysyvät bannit. Mutta on myös meitä, jotka siellä jatkuvasti kirjoittavat.

    Täällä taso on kuin Pispalan ja Lielahden jätkät kävisivät edelleen musatappeluita ( musa= heitettävä kivi). Ne tappelut käytiin Pispalan Pulterin nurkilla ja lielahtelaiset hävisivät, koska Pispalan jätkillä oli myös puukot mukana. Mutta ei ollut Pispalan jätkillä asiaa Lielahteenkaan.

    Mutta kyllähän tätä ”kylätappelua” on ihan mukavaa seurata ja vähän provosoidakiin.

    1. Valitettavasti Karjalainen nuo henkilöön menevät arvailusi ja yrityksesi selvittää, kuka kukin todellisuudessa on, ovat törkeän ala-arvoisia ja täysin asiaankuulumattomia missä tahansa blogissa.

  10. Ehkä lähtökohta on kuitenkin tonkia huikan taustoja, joka kuuluu journalistin oikeuksiin, jos joku menee potaskatasolle.

    Paskaa voi puhua nimettömänä, mutta antaas olla kuin paljastetaan kirjoittajan nimi.

    Juhak:n tiedot ovat selvillä, mutta on aihetta hänen nimettömänä pysymiseen.

    Älkää olko sinisilmäisiä; on hyvin yksinkertaista selvittää nimimerkitkin, jos niitä ei ole riittävästi suojattu.

    Se ei ole kuitenkaan minun päätehtäväni.

    1. Melkoista uhkailua Karjalainen harrastaa, pitäisiköhän huolestua? Aivan tätä en ajatellut kun tähän blogistoon tykästyin. Yksi blogisti ilmoittaa tutkivansa muiden taustoja ja uhkailee ”paljastuksilla”, ei ehkä vielä rikollista mutta eettisesti hyvin arveluttavaa…

      Aivan vapaasti voit tonkia minunkin nimeäni, se ei ole vahinko kellekään, ei iso juttu mihinkään suuntaan.

      Karjalainen näyttää olevan aggressiivinen ja aina karvat pystyssä, sillä kyllä hankkii takuuvarmasti muita kuin ystäviä.

      1. Karjalaisen numero 1 agenda on tuhota tämä blogi kokonaan. Siksi se hyökkää kenenkä tahansa kimppuun ja aiheuttaa mielipahaa. Jospa skipataan tämän tyypin juttujen ohi, hillukoon yksinään peilin edessä, minä en voi häntä auttaa, eikä voi moni muukaan täällä.

    2. Karjalaisen kuvaus musatappeluista on myös hyvin kotikutoisen oloinen. Lielahti kuului aikoinaan Ylöjärveen, luulen ettei heillä ollut suurta intressiä tulla tappelemaan Rajaportille.

      Ei edes lupaa, koska Rajaportin länsipuoli kuului Pirkkalalle ja myöhemmin Pohjois-Pirkkalalle eli Nokialle. Ylöjärven ja Pohjois-Pirkkalan välinen raja sijaitsi juuri Lielahdessa. Jos joku on Pispalassa tapellut niin tamperelaiset vs pirkkalaiset tai sitten paikalliset klopit keskenään.

      Itse asiassa Rajaporttikin on 300 m idempänä kuin Pulteri, jonka kohdalla tuskin on kylätapeltu.

      Toki voin olla väärässäkin, journalisti Karjalainen varmaankin oikoo minun huonoa kotiseututietämystäni. Aivan selvästi Pispalan poikia, kuten minäkin.

  11. Huokaus!

    On todella harmillista, että hyökkäämme toisten blogistien henkilöitä kohtaan. Eikös Mao opettanut, että antaa kaikkien kukkien kukkia – kunhan ovat punaisia.

    Suomen perustuslain mukaan täällä pitäisi olla mielipiteenvapaus, sananvapaus, julkaisuvapaus, jne. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi vapaus mennä paskantamaan ja/tai oksentamaan jonkun toisen blogiin.

    Valitettavasti täälläkin Pirkan Blogeissa on tyyppejä, joiden päätarkoitus on yrittää estää toisenlaisien mielipiteiden julkituloa – syvää suomettumista. Ryssistä ei saisi sanoa tosiasioita ja jenkkejä pitäisi kaikkien haukkua.

    1. Tämä on ainakin eräältä henkilöltä ihan tietoista, haluaa leikkiä hajoita ja hallitse peliä ja tuhota toisten ajatukset ja mielipiteet varsinkin tunkeutumalla toisen blogiin vaikka on kielletty enää sinne sitä zontaa pistää.

      Eiköhän anneta kukkien kukkia vaikka se rentun ruusu joillakin näyttää olevan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *