Ex pääministeri Paavo Lipposen urotyö

Kuten tunnettua toimii Paavo Lipponen venäläisen Nordstream 2:sen kaasuputkihankkeen konsulttina ja lobbarina Suomessa.

Nyt on Suomen tasavallan hallitus antanut luvan Nordstream 2:sen kaasuputken käyttää Suomen talousvyöhykettä.  Lupa myönnettiin sillä perusteella, että Venäjän kaasuputkea V enäjältä Keski-Eurooppaan Itämeren kautta pidetään TALOUDELISENA HANKKEENA .  Ruotsi ja Tanska taas pitävät kaasuputkea POLIITTISENA HANKKEENA.

Lipponen on siis tehnyt urotyön Venäjälle, kun hän on onnistunut vakuuttamaan suomalaiset päättäjät, että hanke on puhtaasti taloudellinen. Siitä hyvästä Lipponen saa hyvät rahapalkkiot, kun hän työskentelee Venäjän hyväksi.

Onko Suomen viranomaiset ja Sipilän hallitus hyväntahtoisia hölmöjä ja jopa naiveja, kun he uskovat , että Putin rakentaisi kallista kaasuputkea pelkästään taloudellisin perustein. Tottakai he ansaitsevat paljon rahaa myydessään kaasua Keski-Eurooppaan, mutta poliittinen motiivi on tärkeämpi, koska sen avulla voi operoida kulloinkin vallitsevissa poliittisissa oloissa haluamallaan tavalla. Esimerikkinä kaasuputki, joka menee Kroatian läpi. Sitä Venäjä on käyttänyt jatkuvasti poliittisena keinona painostaessaa Kroatiaa toimimaan Venäjän haluamalla tavalla.

Nyt odotetaan kuinka korkean kunniamerkin Putin myöntää Lipposelle.

20 vastausta artikkeliin “Ex pääministeri Paavo Lipposen urotyö”

  1. Yle puhui eilen yllättäen virheellisesti uutisissa että kaasuputki ei mene Suomen talousalueen kautta…liekkö tietoisesti näin sanoneet.

    Lipponen lobbaa, Aho istuu Sherbankin hallituksessa (Venäläinen pankki), Fortum on joutunut Rosatomin liekaan, Rotenbergit (oligarkit) jotka on lännen pakotelistalla styylaa Harkimon piireissä (Case Hartwall Arena), Sipilä ja Kepu, Kepu on aina styylannut Venäjän kanssa, niin sanoi aikoonaan SKP:n Arvo Aalto kun kysyttiin saitteko suoraa tukea Venäjän Kremlin kautta (rahallista tukea) : ”kyllä saatiin, niin sai mm Keskusta, SDP, SKDL, ei tämä ole mikään salaisuus”, dokumentti siitä katsottavissa yle areenalla, käsitellään Suomen YYA aikaa. Eli ei nämä immeiset ole miksikään muuttunut. RAHA niitä ajaa pettämään periaatteet ja toinen puoli tietää sen ja ohjailee näitä.

    1. Heikki ei taas ymmärrä vertausta…. mitä Sipilä palvoo…rahaa…mitä palvoo Kepu YYA aikaan…rahaa…siitä on dokumentti yle areenalla, katso sieltä. Vertaus on siinä ettei se maailma ole muuttunut mihinkään…raha!. Raha ratkaisee edelleen….eihän Lipponenkaan ilmaiseksi Venäjän arsetta nuole! Kuten blogisti kirjoittaa oikein Lipposen Venäjä mielisyydestä. R….A…H…A.

  2. Lipponenhan sai viime vuonna suuren ja mahtavan perzeen nuolemisesta jo mitalin 2017 !!! :):):)
    Vladimir Putin on myöntänyt Paavo Lipposelle Ystävyyden kunniamerkin.
    Eduskunnan puhemies ja entinen pääministeri Lipponen palkitaan suuresta panoksestaan Suomen ja Venäjän välisen ystävyyden ja yhteistyön lujittamiseen sekä kehittämiseen, kertoo venäläinen uutistoimisto Itar-Tass.

    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/9222-putin-myonsi-lipposelle-kunniamerkin

    1. Korjaan, sai vuonna 2007. Eiköhän ne myönnä niitä kottikärryllisen vielä lisää niinkuin Aku Ankassa, avot harasoo kun piarasoo!

  3. Niin kaukaa haettua vertailua, että hirvittää tuo asenteellisuus. Mitä rahaa Sipilä palvoo ? Töillään ja sijoituksillaan ne on ansainnut niin kuin sadat muutkin osaajat.
    Äijä vaan on niin taitava, että osaa DI:nä tehdä prosessikaaviot, noudattaa niitä, rakentaa alusta asti häkäautoja, koneita tms., veneitä, huonekaluja, ammattilentäjänä lentää vaikka maailman ääriin. Tuota osaamistako pitää panetella.
    … ja vielä melkein inhoaa politiikkaa, kun se on niin saa….nan hidasta mateleua, että mitään ei tahdota saada aikaan muuta kuin riitaa.

    1. Ei ole kaukaa haettu arvoitettu opponentti. Maailma ei ole muuttunut mihinkään. YYA aikana Kepuleita johti rahan valta…2018…Kepuleita johtaa edelleen rahan valta.

  4. Kepulle on myönnetty myös Putinin kunniamerkiä…
    Ystävyyden kunniamerkki myönnetään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) valtiosihteerille Paula Ilona Lehtomäelle (kesk.) ja kansanedustaja Eero Olavi Heinäluomalle (sd.).

    Suomeksi sanottuna Venäjän perzeen nuolemisesta.

    Ystävyyden kunniamerkki myönnetään ”ansioista kansojen ystävyyden ja yhteistyön lujittamiseksi, hedelmällisestä työstä kansakuntien ja kansojen kulttuurin lähentämiseksi ja keskinäiseksi rikastuttamiseksi”

    https://www.verkkouutiset.fi/is-vladimir-putinilta-ystavyyden-kunniamerkki-paula-lehtomaelle-ja-eero-heinaluomalle/

    1. Onko Väinö, blogin kirjoittaja väärässä sinun mielestä…

      Lipponen on siis tehnyt urotyön Venäjälle, kun hän on onnistunut vakuuttamaan suomalaiset päättäjät, että hanke on puhtaasti taloudellinen. Siitä hyvästä Lipponen saa hyvät rahapalkkiot, kun hän työskentelee Venäjän hyväksi.

      Onko Suomen viranomaiset ja Sipilän hallitus hyväntahtoisia hölmöjä ja jopa naiveja

        1. ”Lipponen on siis tehnyt urotyön Venäjälle, kun hän on onnistunut vakuuttamaan suomalaiset päättäjät, että hanke on puhtaasti taloudellinen. Siitä hyvästä Lipponen saa hyvät rahapalkkiot, kun hän työskentelee Venäjän hyväksi.”

          Kuten Väinö sanoi, olen samaa mieltä, olemmeko siis väärässä Heikin mielestä, jos olemme, perustele se.

  5. Kepu/Maalaisliito oli Urho Kekkosen puolue. UK patisteli suomalaiset hyväksymään neuvostoystävyyden vaikkakin huonolla menestyksellä. Ryssäviha kytti silloin ja kytee vieläkin. Nyt eletään toista aikaa, kun vannotaan EU:n nimeen. EU-jäsenyyttäkin markkinoitiin kansalaisille turvallisuudella. Kun olemme EU-jäseniä ei Venäjä ”uskalla” uhata Suomea . Mutta onko näin? Ei ole. Venäjä viis veisaa siitä, että Suomi on EU:n jäsen ja ei EU:lla ole yhtään ukkoa aseissa lähettää tänne, jos apua pyydettäisiin.
    Nyt meidän vanhempi poliittinen eliitti veljeilee venäläisten kanssa, kun se on taloudellisesti heille kannattavaa. Se on ystvyyttä, josta suomalaisille maksetaan. Se ei kanna pitkälle.
    Kun Venäjä on saanut kaiken irti näistä ”luopioista” se heittää ne menemään.
    Suomen pitäisi pitää ns. hyvät naapuruusuhteet yllä, ei muuta. Nyt on menty liian pitkälle, kun entiset pääministerit Lipponen ja Aho ovat myyneet sielunsa ryssille.

  6. Eniten tässä ihmetyttää se, että EU on kilvan laittamassa pakotteita Venäjälle, milloin mistäkin syystä.

    Samaan aikaan EU:n monet keski-eurooppalaiset jäsenvaltiot ostavat Venäjältä maakaasua sen minkä saavat. Nord Stream hankkeet ovat yhteisyrityksiä, joissa enemmistö osakkaana (51%) on venäläinen Gazprom ja vähemmistöosakkaina yrityksiä Saksasta, Hollannista ja Ranskasta.

    Tätä taustaa silmällä pitäen pidän EU:n pakotepolitiikkaa kaksinaamaisena pelinä. Parasta pakopolitiikkaa olisi rajata Venäjän Euroopasta saamia tuloja.

    1. Mooseksen ”hyvät työt” eli neukkulan hännystely ja kielirasismin edistäminen – Mooseksen itsensä hyväksi rahan takia.

  7. Venäjän pitäisi eristää täysin. Se saisi värivallankumouksen ja koittaisi uusi aika. Putin kehittelee koko ajan ulkovaltoihin kohdistuvia riitoja koska se pitää kansaa jotenkin yhtenäisenä, kun on yhteinen ”uhka”…muut vs me. Todellusuudessa jos kansa saisi elää vapaasti he päättäisivät lopettaa Putinin vallan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *