Maakuntauudistus ja Kepun vaaliorganisaatio

Kepun suuri haave on saada maahan maakuntauudistus, uusi valtionhallinnon väliporras. Miksi?

Siksi, että uudet maakunnat tarvitsevat paljon uusia virkamiehiä, joihin Kepu voi sijoittaa koko vaaliorganisaationsa. Näin Kepun vaaliorganisaatio tekee vaalityötä Kepun hyväksi ja saa palkkaa valtiolta verovaroista. Näppärää, vai kuinka?

Kepu/Maalaisliitolla on aina kautta vuosikymenten ollut erittäin tehokas vaaliorganisaatio, joka näkyy mm. siinä, että Kepu on pärjännyt v aaleissa hyvin, vaikka perinteiset kannattajat ovat häipyneet, kun perheviljelmiin perustuva maatalous muuttui suurtilojen tehomaataloudeksi. Mutta kun suuri vaaliorganisaatio maksaa paljon, niin Kepu keksi keinon, maakuntauudistus, joka tarjoaa paljon työpaikkoja, joihin voi sijoittaa vaalityöntekijöitä veronmaksajien maksaessa palkat.

Maakuntauudistusta on Kepu perustellut sillä, että uudet maakunnat voivat ottaa hoitaakseen soten ja hoitaa sitä paremmin, kuin kunnat.

Mutta sote olisi voitu hoitaa muillakin tavoin esim. perustamalla maahan sotealueita, joissa olisi hoidettu vain soteasioita. Kunnille olisi jäänyt kaikki muut hallinnon lohkot hoidettaviksi. Tämä vaihtoehto olisi paljon halvempi, kuin Kepun malli.

Mutta sote onkin Kepulle vain veruke saada maahan maakuntahallinto.

Kepu pettää aina!

2 vastausta artikkeliin “Maakuntauudistus ja Kepun vaaliorganisaatio”

  1. Kuvitelma valinnanvapauden autuudesta on saanut kokkarit sokeiksi todellisuudelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *