Onko pääministeri Sipilä hyväuskoinen hölmö?

Venäjän presidentti väittää, että Venäjän energiahankkeet Euroopassa ja myös siis Suomessa ovat vain taloudellisia hankkeita. Lännessä taa s Venäjän energiahankkeita pidetään poliittisina, joilla pyritään saamaan lisää vaikutusmahdollisuuksia Länsi-Euroopassa.

Venäjän Nord Stream 2 kaasuputkihanke Itämeren kautta Keski-Eurooppaan on poliittinen hanke, jolla aiotaan varmuudella kiristää mm. Ukrainaa, jonka kautta nykyjään kulkee kaasu Venäjältä Eurooppaan.

Ihmetystä herättää se, että pääministeri Sipilä on myös sitä mieltä, että kyseessä on taloudellinen hanke eli hän on samaa mieltä Putinin kanssa, vaikka kaikki muut Itämeren reunavaltiot ovat sitä mieltä, että kyseessä on poliittinen hanke.

Suomessa ollaan hyväuskoisia hölmöjä, kun uskotaan Putinin puheita. Esim. uusi ydinvoimala, jota parhaillaan puuhataan Pohjanmaalle on Venäjälle ilmiselvästi poliitinen hanke. Kuitenkin pääministeri Sipilä uskoo, että kyseessä on venäläisille vain taloudellinen hanke.

Energia ja urheilu ovat Venäjälle tärkeitä, sillä niiden avulla pyritään jatkuvasti saamaan vaikutusmahdollisuuksia länsimaissa. Esim. jääkiekkoseura Jokerit ja Helsingissä sijaitseva Hartwall-Areena myytiin venäläisille oligarkeille, joilla on hyvät suhteet Putiniin. Sitä kauppaa ei voi sanoa taloudelliseksi hankkeeksi, vaan ainoastaan poliittiseksi hankkeeksi.

Lisää aiheesta:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803082200797152_ul.shtml

 

22 vastausta artikkeliin “Onko pääministeri Sipilä hyväuskoinen hölmö?”

  1. Kannattaa kysyä ex-pääministeriltä Paavo Lipposelta rööristä ja Hanhikiven Rosatomin hankkeesta parilta edelliseltä pääministeriltä. Rosatom ei tule läpäisemään Olkiuoto III tasoisia turvallisuusvaatimuksia.
    On tuo sipiläkammo perus-persulta noussut sfääreihin.

    1. V 2003 on ollut vain kepun ja kokoomuksen pääministereitä niitä on ollut kepulta 2 ja kokoomukselta 2 terv tepivaari

  2. Tuota Niilon kommenttia en ymmärtänyt ? Vai oliko se perus-persun olanyliheitto?

    Puhukaa nyt edes asiasta niiden oikeilla nimillä niin rööristä kuin Hanhikivestä.

    1. En tiedä mikä tuo rööri on, mulle se on keski euroopan tarvitsema vaihtoehto kaasuputki että sellanen se .
      Mulle rööri on lähinnä jäteviemäri terv tepivaari

  3. Heikki, pihvi jutussani oli siinä, että Sipilä uskoo Putinin puheita ei energiatalouden hienouksista.
    Ota kantaa siihen ”pihviin” vai oletko Sipilän kanssa samaa mieltä tässä asiassa.

    Jos haluat loukata minua, niin ei se onnistu, kun en ole persu vaikka olenkin monissa asioissa samaa mieltä, kuin esim. Laura Huhtasaari.

    1. En minä sinua halua loukata, vaan mielipiteesi johtavat ”sylttytehtaalle”.
      Sipilä uskoo tai ei usko Putinia tässä asiassa, vaan asian valmistelijat vievät asiaa niin pitkälle koin diplomaattisesti voivat.
      Minä en usko, että Hanhikiveä rakennetaan, vaikka maatöitä siellä tehdään jo kovasti.
      Kaasuputki I on jo valmis.
      Kaasuputki II on vaikea asia monelle.

  4. Mutta molemmat toteutuu kaikesta huolimatta, sekä hanhikivi että kaasuputki
    Ja Arevan voimala kyllä sen pitää olla todella hyvä kun on nyt vaan reilun 10 vutta myöhässä .
    sipilään ei usko eikä varsinkaan luota enää kukaan, korkeintaan kepun jäsenistöstä voi olla vielä joitakin hyvä uskosia terv tepivaari

    1. On siellä niitäkin mutta kepulaisiin en koskaan luottamus pitää hankkia ja siihen ei kepussa ole kellään uskottavuutta . terv tepivaari

        1. Ei mun tarvii perustella mitään tuosta kepu mielipiteestäni se kun on fakta pohjalla kokonaan .
          En ole ja vaikka minua laitat demari leiriin en siltikään ole demari .
          Katkeruutta minulla ei ole mihinkään, siihen mulla ei ole aikaa tuhlata . terv tepivaari

  5. Sipilän motiivi on raha, missä näkyy kiiltävää niin sinne tämä korppi menee, muut arvot on yhtä tyhjän kanssa. Sekä se että Venäjä osaa tälläistä ”insinööri johtajaa” vedellä oikeista naruista. En ihmettelisi jos olisi näitä herroja voideltu reulumminkin, mistä tavallinen kansa tietää, kun ei näiden sanaan voi luottaa muutenkaan.

      1. Ei tarvii perustella millään lailla sipilä on amatööri politiikassa ja oikeassa ihmisen elämässä mitään tietämätön terv tepivaari

  6. Kepu pettää aina on slogan, joka syntyi jo kauan sitten. Lehmänkaupat on perua Kepulle jo punamultahallitusten ajoilta, kun Maalaisliito ja Demarit hallitsivat maata. Kokoomus oli silloin Kekkosen asettamassa paitsiossa eli oppositiosa 25 vuotta.

    Useimmiten tehtiin lehmänkauppoja Maalaisliiton ja Demarien kesken siten, että Maalaisliitto sai maanviljelijöille erilaisia tukia ja Demarit sai aikaan sosiaaliuudistuksia.

    Vanhat pierut Pekkarinen ja Kääriäinen ovat vielä mukana, joten kyllä Kepussa osataan pelin politiikka. Olihan Kääriäinen Maalaisliiton puoluesihteerikin. Sieltä ne opit on otettu Sipilänkin noudatettaviksi.

  7. Ottaen nuomioon sen, että neukkula juuri nyt on katkaissut kaasun toimituksen Ukrainaan ja vähentänyt toimituksia Eurooppaan, täytyy olla hyväuskoinen hölmö, jos kuvittelee, ettei neukkula käytä kaasuputkia poliittiseen kiristykseen.

  8. Juhak

    Tuossa olet 100 % oikeassa, ja sama päätee myös Rosatomin Hanhikiveen.
    Jos perusvoimaa rakennetaan, sen pitää olla riippumaton politiikasta, erityisesti Venäjästä.

  9. Heikki ja Juhak ne molemmat silti tehdään eikä tarvitse odottaa reilua kymmentä vuotta kuten Arevan voimalaa .
    Ja onhan meillä nytkin venäläisiä voimaloita terv tepivaari

  10. Niin on ja se on hyvä juttu turvallisuutta pitää kehittää se kehittää kaikkia muita muttei Arevaa .
    Nuot Loviisan voimalat alkaa oleen tiensä loppusuoralla toimittuaan melkoisella varmuudella tähän asti . terv tepivaari

  11. Sipilä raha edellä kaikki kaupan vai onko joku mitä ei myisi ja Paavo oli viimeksi tänään huolestunut kepun tila surkea. Onneksi en ole minkään puolueen asialla enkä jäsenkirjalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *