Trumputin on täällä tänään ja kukaan ei tiedä miksi?

Nyt arvuutellaan ankarasti mistä kaksi maailman napaa tänään puhuvat. Hyväksyykö Trump Krimin valtauksen ja antaako Venäjä vastalahjaksi lopultakin rauhan Syyriaan? Saako Putin lupauksen Trumpilta, että Nato ei leviä Venäjän rajanaapureihin ja mitä Trum saa siitä vastalahjaksi. Jos tämä asia on agendalla, niin siinä on myös Suomi.

Toisaalta monet spekulaatiot kertovat, että trumputin palaverista ei jää mitään muuta käteen, kuin näyttävä kädenpuristus kameroiden edessä.

Korkeat vieraat ovat luvaneet pitää yhteisen tiedotustilaisuuden palaverin jälkeen. Mutta luuleeko joku, että siinä tiedotustilaisuudessa kerrotaan kaikki mistä on juteltu tai mistä on päätetty.

Ompahan taas vietetty unohtumaton historiallinen hetki, nyt Suomessa, kun koko maailman huomio on täällä ja odotukset suuria, että vihdoinkin koittaisi rauha kaikkialla maailmassa.

9 vastausta artikkeliin “Trumputin on täällä tänään ja kukaan ei tiedä miksi?”

  1. Tuskinpa tuosta populismi näytelmästä hyötyy muut kun nuot kaksi jotka saa muka neuvotella .
    Ja senkin salaa kaksistaan terv tepivaari

  2. ”Trumputin on täällä tänään ja kukaan ei tiedä miksi”

    Otsikon kysymys on niinsanottu hyvä kysymys jo ihan siksi että miksi järjestää erinomaisen kallliiksi tuleva ja ihmisten aikaa vievä tapaaminen kun voisivat ihan vaan puhelimessa esittää asiansa toisilleen.

  3. Kokonaan eri juttu on se että ei tuo pelkkää trumppia tarkoita tuo trumputin siinä on molempien nimi väli on vaan jäänyt pois trump putin terv tepivaari

  4. Koko päivän jatkuneessa TV ykkösen palaveria koskeva ohjelmassa on kyselty monelta asiantuntijalta, riittäkö palaverin tulokseksi se, että vaan tavataan ja pannaan alulle tapaamisten sarja? Viimeksi ent. pääministeri Esko Aho sanoi, että se riittää. Ahon mielipiteeseen on helppo yhtyä, sillä se olisi koko maailmalle parasta, että suurvaltajohtajat tutustuvat toisiinsa ja sopivat tapaamisten jatkumisesta.

  5. Mutta saivatko sitten aikaan muuta kun tyhjiä lupauksia molemmat kun ovat suuria lupauksia täynnä terv tepivaari

  6. Nyt kun kello on 19.24 maanantai-iltana, niin tiedetään, miksi oli tärkeätä, että Trump ja Putin tapasivat Suomessa. Tiedotustilaisuuden tärkein anti oli se, että tämän ensimmäinen virallinen tapaaminen näiden kahden suurvallan päämiehen välillä oli vasta alkua prosessille, joka toivottavasti tulee jatkumaan pitkään. Vain se, että kaksi maailman johtavaa maata USA ja Venäjä ovat hyvässä sovussa muotoilemassa maailman menoa on tae sille, että rauha säilyy maailmasa, kunhan ensin saadaan kriisipesäkkeet sammutettua yhdessä.
    Ja piskuinen Suomi oli mukana tässä koko maailmaa kiinnostaneessa ”näytelmässä”. Kiitos presidentti Niinistölle, joka näin nousi suurten valtiomiesten kunniakkaaseen sarjaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *