Vaalilupausten huutokauppa kovassa vauhdissa

Vaikka vaaleihin on vielä aikaa lähes vuosi, niin vaalilupauksia satelee tiuhaan tahtiin.

Demarit ovat ottaneet johdon lupausten määrässä ja laadussa. Oppositiosta on helppo huudella mitä vain, jotka kutkuttavat äänestäjiä.

Ensin tuli lupaus pieneläkeläisille satanen kuussa lisää. Se on jo jotain, joka varmasti nostaa demarien kannatusta.

Nyt on demarien nokkamies Antti Rinne luvannut, että jos sote   ja makuntauudistus hyväksytään hallituksen esittämässä muodossa, niin demarit aikovat repiä rikki Sipilän soten ja tehdä paremman, jos ovat seuraavassa hallituksessa.

Lupaukset on lupauksia ja niin kauan, kun meillä äänestäjillä ei ole poliittista kuluttajasuojaa, voivat puolueet luvata mitä vaan ilman seuraamuksia.

Kun vaaleihin on vielä aikaa, niin nyt täytyy pitää pää kylmänä ja sydän lämpimänä ettei hurahda lupausten perään sokeasti.

17 vastausta artikkeliin “Vaalilupausten huutokauppa kovassa vauhdissa”

  1. Rinteellä on kiire, kun demut eivät ole saaneet oppositioräksytyksellään mitään aikaan.
    Valitettavasti se menee entiseen malliin eli luvataan perusteetta ja rahatta kaikkea kaikille ja mahdollisen vaalivoiton jälkeen siirrytään kivikovalla verotuksella palkansaajien kimppuun.

  2. Soini on elävä esimerkki kävelevästä ja valehtelevasta paxka kasasta, ei nämä muut eroo siitä millään lailla.

  3. No Hallituksen teot liippaa kaikki saavutukset perustus lakia terv tepivaari

  4. Hallituksesta huolimatta demarit ovat ainoita, jotka jo nyt lupailevat miljarditolkulla rahanjakoa vaaleja varten….

  5. On erittäin helppoa jakaa rahaa.

    On vielä sitäkin helpompaa jakaa muiden rahaa.

    Ja vielä tätäkin helpompaa jakaa muiden rahaa joutumatta koskaan edesvastuuseen.

    On tuhottoman vaikeaa kertoa mistä rahat otetaan. En tule olemaan vaaleissa ehdolla, mutta aion taatusti pilata jonkun päivän vastaamalla tähän vaikeaan kysymykseen. Koska olen vastarannan kiiski.

  6. Demarien teot on nähty jo menneet 20 vuotta liittyen veroihin, palkoihin, taitettuun indeksiin, raippaveroon ja soteen. Ja tässä ollaan taas lupauksin. Yksin he eivät saa mitään aikaiseksi.
    Auta armias, jos meillä olisi hallituksessa SDP, VAS, VIHR. Maamme olisi luottoluokituksessa pohjamudissa ja kansa kyykyssä veronkorotuksineen.
    Onneksi ei ole eikä tule.

  7. V 2003 on vallan kahvaa pitäneet kepu ja kokoomus ei siellä SDPee ole ollut .
    Mutta turhia lupauksia ei pid tulla keltään varsinkin kepun kannattaa olla suulle soukemmalla koskapa heidän kannatus siinä laskee . terv tepivaari

  8. Rinne on alkanut pölhöpopulistisen äänten kalastamisen höynäytettäviltä. Lupaukset kohdistuvat vanhoihin ja heikkoihin, koska siellä on äänestyspohjaa- nuoret ovat jo demarit hylänneet.

  9. Kaikkien suuret ja epä realistiset lupaukset on pelkkää sana helinää, ei nuoret ole demareita hylänneet . terv tepivaari

  10. Demarit sopii oikein hyvin huutelemaan tuuleen oppositiossa. Vahva luotto siihen, että Rinne onnistuu tuon hassutteluporukan pitämään irti vallankahvasta myös seuraavien vaalien jälkeen.

  11. No ei tule enemmistö hallitusta n 35 prosun kannatuksilla jotenka katsotaan vuoden päästä vaalit . terv tepivaari

  12. LiikeNyt voi kasvaa suureksi tekijäksi vielä ennen vaaleja. Potentiaalia on jopa useampaan sataantuhanteen äänestäjään. Aika näyttää, miten homma kehittyy. Olisiko Harkimossa kansanjohtajan ainesta.
    Vanhoihin puolueisiin ei enään luoteta, siksi jotain uutta pitää löytyä poliitiikkaan.
    Olisiko jossain jemmassa uusi häikäisevä tähti, jolla olisi karismaa ja lavasäteilyä kuten esim. Margareth Thatcher oli aikanaan.

  13. Syystä tahi toisesta median toimijat eivät nyt huuda populismista kurkut suorina ja otsikot värikkäinä, vaikka juuri siitä on kyse.

    No ehkä vihervasemmistolainen populismi on jotenkin vaan parempaa populismia, aivan kuten väkivaltakin on parempaa väkivaltaa.,

  14. Kyllä Rinnettä kritisoidaan ja populistiksikin haukutaan mediassa.

    Silti Mikalla on pointtia. Ei tämä kritiikki ole lähellekään samaa tasoa kun jotkut toiset puolueet saavat. Siinä on paljon ymmärrystä, vähän semmoista ”pojat on poikia” asennetta.

    Rinteen äijäpolitiikka ei tunnu myöskään saavan metoo-asennetta hereille lainkaan.

  15. Harkimo kävi Italiassa ottamassa oppia vastaavasta liikeestä, jolla on jo 22,5 osuus Italian parlamentissa. Italian suurin puolue.
    Kyseessä on suora demokratia joka toteutuu siten, että rekistöröidyt jäsenet äänestävät asioista netissä liikkeen sivustolla ja puolueen kansanedusajat on velvoitettuja äänestämään kansan tahdon mukaan. Tämä antaa lupauksia paremmasta demoratiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *