Vapaavuoren ja Orpon kaksintaistelu – kumpi voittaa?

Kokoomuksen puoluekokouksessa on vain yksi keskustelunaihe ja se on sote. Tosin puoluejohto yritti panna soten pimentoon kiusallisena aiheena, mutta toisin kävi.

Kokousedustajat haluavat puhua sotesta ja jo nyt on nähtävissä, että rivit eivät ole niin suorassa, kuin luullaan. Monia edustajia arveluttaa sote ja ennenkaikkea Kepun sulka hatussa maakuntauudistus.

Vielä on ennenaikasta julistaa, kuten Sipilä ja Orpo tekivät kokouksessa, että sote viedään maaliin. Maaliin on vielä pitkä matka ja esteitä on paljon.

Kun perustuslakivaliokunta vaatii, että  valinnavapauden toimeenpano pitää saattaa vaiheittain voimaan  usean vuoden aikana, niin miten Kokoomus voisi sen hyväksyä. Kun tiedetään, että jos demarit ovat seuraavassa hallituksessa, niin he repivät auki  koko valinnanvapauden.

Nyt näyttää siltä, että Vapaavuori voittaa ja niin on miltä näyttää.

 

7 vastausta artikkeliin “Vapaavuoren ja Orpon kaksintaistelu – kumpi voittaa?”

  1. Vasemmiston kannatus romahtaa seuraavassa hallituksessa kun demarit, vihreät ja vas joutuvat muodostamaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa. Neljä vuotta menee perseilessä ja uudet vaalit.

    1. Kokoomus ei tule voittamaan vaaleja jotenka ei kokoomus ole hallitus neuvotteluissa mukana ei tosin kepukaan terv tepivaari

      1. On mahdollista, jopa luultavaa, että kokoomus ei tule voittamaan vaaleja. Ei sille kyllä rökäletappiotakaan voi tulla kannattaja/äänestäjäkuntansa huomattavan puolueuskollisuuden vuoksi. Se luokkavaisto, nääs.

        Mutta on sula mahdottomuus että ei kumpikaan – kokoomus eikä keskusta ei olisi seuraavassa hallituksessa. Toimintakykyistä enemmistöhallitusta ei yksinkertaisesti voi saada kokoon ilman että jompi kumpi on SDP:n hallituskumppanina. Olisihan sekin matemaattisesti ajatellen mahdollista mutta ei SDP:ssa niin typeriä olla että puolue lähtisi jonkinlaiseen sateenkaarihallitukseen vain pienpuolueet kumppaneinaan.

        Hyvin todennäköisesti hallituksen runko on SDP + kokoomus. Ihanteellista olisi jos ne saisivat kaksistaan eduskuntaenemmistön. Näin ei kuitenkaan tule käymään joten kolmas puolue tarvitaan. Se ei ole keskusta eikä siniset. Vaalien tuloksesta riippuen saatetaan tarvita neljäskin puolue. tällöin kolmas ja neljäs olisivat RKP ja vasemmistoliitto.

        Tässä koalitiossa olisi jo liikaa sateenkaaren ongelmia mutta muuta mahdollisuutta ei saata olla. Se on politiikassa varmaa että tämän tai tuon puolueen uhoaminen vaalien alla siitä että se ei lähde hallitukseen tämän tai tuon puolueen kanssa on pelkkää roskaa minkä reaalitodellisuus helposti pyyhkäisee pois.

  2. Kimurantti juttu, kun en halua kummankaan voittavan.
    Toki haluan Vapaavuorelle sen verran voittoa, että sote ja sen seurauksena maakuntafarssai kaatuu.
    Sen sijaan en halua niin paljoa kannatusta, että päädymme hesa-vetoiseen yhteiskuntaan, missä muu maa kärsii kaikesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *