Valta Suomessa kuuluu kansalle

Suomessa valta kuuluu aina kansalle jonka se luovuttaa demokraattisilla vaaleilla valitulle eduskunnalle .

Joka keskuudestaan valitsee hallituksen joka monasti on on enemmistö hallitus jos noin ei ole .

Se voi olla vähemmistö hallituskin mutta eipä se taida saada läpi mitään asiaa eikä sellasta kukaan mielellään sitten teekään .

On vaan sellastakin luuloa että se valta olisi eduskunnalla noinhan se ei ole kun vasta vaalien jälkeen jossa stten selviää kuka on suurin puolue .

S e myös alkaa hallitus neuvottelun ja siinä ei ole sellasta joka voi sanoa ettei hyväksytä se on vaan niin se kenestä tulee pääministeri on sitten eri juttu .

Mutta kertomalla tarinoita Suomessa nyt käytävistä polittiisista lakoista ja niiden kieltämisestä ovat kaikki demokratian vastaisia toimia .

Suomessa on lakko oikeus myös polittisiin lakkoihin ja sen pitää ollakkin noin koskapa ei ole muuta mahdollisuuttaa kertoa istuvalle hallitukselle kansan mielipidettä .

Joka ei aina ole hallitusta myötäilevä eikä sen pidä joka asiassa ollakkaan joo joo linjalla .

Mutta eduskunnalle ja hallitukselle tietysti kuuluu lakien valmistelu ja teko niissä ei kellään ole sanan sijaa .

Mutta kuten vanha sanonta kuuluu jos laki on tyhmä ja huono  ei se voi olla lakikaan .

Ja lakkoilu ja rettelöinti ovat sitten kaksi eri juttua kenenkään omaisuuteen eikä henkeen ei pidä ottaa oman käden oikeutta vaikka kuinka syyhyäis .

Lakoissakin pitää mennä lakien mukaan .

Ja kyllä hallituksella voi olla eduskunnan luottamus se on silti vain eduskunnassa mutta  kansan keskuudessa sille annettas kenkää muttei sellasta voi sille antaa .

Juuri tuon määrä enemistön vuoksi joka heillä nytkin on

Nyt olevat lakot ja tulevatkin ovat Suomen lakien mukaisia ja aina niissä on myös kärsijöitä sille ei kukaan voi mitään  .

Ja vaika tuo hallituksen päämies pyytäisi polvillaan tuokaa meille parempi ehdotus

Olisin varoen liikkeellä tuollasiin ei pidä Ayyn antaa minkään laista ehdotusta mistäpä sen ainakaan nyt tietää ettei tuo hallitus ala kertoon satuja .

Ayyn puuttumisesta hallituksen tekoihin tehkööt lakinsa mutta jälkeen päin ei voi kertoa kun ihmiset alkaa lakkoilun että  ne pitää kieltää .

Mutta Suomessa valta kuuluu kansalle jonka se eduskunnalle luovuttaa demokraattisin vaalien mukaan joka sitten hakee hallituksen valta suhteiden mukaan .

ja sellaset puheet että lakot olisi mukamas jonkun punikin tekemiä on aika lähellä kiihottamista kansan ryhmää vastaan .

Ja jos ei sitten tiedä mukamas niin sellanen toiminta Suomen lakien mukaan rikos  voikin olla

Mutta onko ihan todellisuutta tuokaan seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

6 vastausta artikkeliin “Valta Suomessa kuuluu kansalle”

  1. Ai valta kansalle,no niin tietenkin siellä istuvat katsantokannoista riippuen tai riippumatta. Sitten kesken hajoitus-ta vaalikaudella ja kun demokratia toimii niin siloitellaan yhteen jotta tuo kansan toive toteutuisi – edes vähän siihen suuntaan !

  2. Seppo se valta on tosiaan vain kansalla joka sen luovuttaa eduskunnalle vaaleilla sitten nuot mandaatin saaneet tekee keskuudestaan hallituksen terv tepivaari

  3. Niin ja mitä hallitusneuvotteluissa sovitaan jossa voidaan ”yhteishengessä sopia jotain”,joka saattanee jäädä tikunnokkaan kaivelemaan myös omaa äänestäjäkuntaa kohtaan.

    Demokraattista rulettia toisaalta mutta koska se sitten olisi ollut yhtä Häävalssia 4v.+ johon saattaa kuulua myös Back !

  4. Ennen vaaleja ei meillä ole eduskuntaa koska kellään edustajalla ei silloin mandaattia tehdä hallitusta .
    Ei siis ole eikä voi olla hallitus ohjelmaakaan, koska hallituksen perustaa valittu eduskunta sisältään .
    Ja vasta sen jälkeen voi tulla hallitus ohjelma ja koskaan se ei ole koko kansan valitsema muuta kun parlamenttaarisesti .
    Mutta ihan oikein tuo menee koska enemmistöhän tuossa on kyseessä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *