Herroja ja herroja

Teollisuusliiton ja asuntosijoitusyhtiö Kojamon hallituksen puheenjohtaja Riku Aalto tienasi viime vuonna 200 000 eli saman verran kuin 2016. Tuolloin liitto nosti hänen palkkaansa 60 prosentilla samaan aikaan kuin liiton jäsenet joutuivat tyytymään nollakorotuksiin kikyn myötä. Tänä vuonna Riku Aallon palkka nousee 300 000 euroon, kiitos Kojamon listautumisen. Aalto on aiemmin kritisoinut vahvasti yrityspomojen ylisuuria palkkioita, muttei enää viime aikoina. Verojulkisuus toimii myös mainiona tekopyhyyden paljastimena.
Lähde: Lapin Kansa 2.11.2018, pääkirjoituskentän lopussa oleva lyhyehkö kirjoitus otsikolla P.S:

61 vastausta artikkeliin “Herroja ja herroja”

 1. Ihminenhän tämä Riku Aaltokin vain on mutta kyllähän noin huima palkka työvänliikkeen merkkimiehenä närää ja kateutta aiheuttaa. Vähänhän tällainen myös tylsyttää terää kun kauhistellaan teollisuuden johtajien ansioita.

 2. Ay-johtaja Riku Aallon palkka nousemassa 131 % – Hävettääkö? ”Ei”.

  ”Teollisuusliiton ja Kojamon hallituksen puheenjohtaja Riku Aallon vuosipalkka nousee 60 000 euroa, jos Kojamo listautuu Helsingin pörssiin. – –
  Aalto on aiemmin kritisoinut yritysten johdon ylisuuria pakkioita. Syyskuussa 2015 Aalto kertoi uutistoimisto STT:lle haastavansa yritysjohdon säästötalkoisiin. – –
  Aalto ehdotti, että yritysjohdon palkkiot tulisi puolittaa ja bonukset lopettaa kahden vuoden määräajaksi. Aalto oli tuolloin silloisen Metalliliiton puheenjohtaja. – -”
  Lähde: Taloussanomat
  7.6.2018, artikkelin otsikko sama kuin tässä.

  1. Lasse montakohanprosenttia sai aikanaanhäkämie kunhänenpalkkansa nousi 136 000 343 000 terv tepivaari

   1. Lasse montakohan prosenttia nousi Häkämiehen palkka prosentteina kun se nousi 134 000 343.000 vuosi tasolla terv tepivaari

    1. Ei tähän asiaan kuulu Häkämiehen palkkiot. Mutta senkin etujärjestön jäsenien verovähennysoikeudet jäsenmaksujen osalta voidaan poistaa, jos voidaan poistaa ay-jäsentenkin verovähennysoikeudet.

 3. Tietääkö tää ny sitä ettei ayytoimintaa kohta ole olemassa ??

 4. Haluaisiko Tepi kertoa mitä mieltä hän on Riku Aallon palkan suuruudesta ja ihan vain siitä jättäen Häkämiehet ynnä muuta omaan rauhaansa nauttimaan suurista tuloistaan.

  1. Kun liittoja liittyi metalliin melkoinen määrä ja siitä tuli teollisuus liitto niin aivan kohtuu palkka hänellä on .
   Ja sen maksaa teolisuus liitto n 200 000 jäsentä mieti paljonko on yhden jäsenen maksu Rikun palkasta terv tepivaari

 5. Kiitos Tepi nopeasta palautteesta, sinun mielestäsi siis Rikun palkka on ihan OK.
  Se ei paljon kiinnosta kuinka paljon per liiton jäsen Rikun palvelukset maksavat, tokihan se kumminkin paljon enemmän on per jäsen kuin vaikka yhden liitossa työskentelevän siivoojan tai siis että Rikun palkalla saisi aika monta siivoojaa tekemään korvaamatonta työtään.

  1. Tekee n euron jäsentä kohti sekin kyllä oalle euron aika paljonkin terv tepivaari

   1. Tuolla periaatteella pääministerin vuosiansiot voisi nostaa viiteen miljoonaan.
    Mutta Suomi ei ole huijarijohtoinen valtio vaan maailman valioita.

    Ay liikkeen koko johtoporras on mätä, joka harjoittaa valtiopetosta painostaessaan eduskuntaa ja hallitusta harjoittamallaan taloudellisella väkivallalla.

      1. Bolsheviikit ovat yleensä niitä, jotka kansaa huijaamalla ovat kaapanneet vallan ja valuutan. Esimerkkejä olisi vaikka kuinka, mutta älkäämme eksykö yksityiskohtiin.

       1. Aivan ilmi selvästi bolseviikit ovat kansaa pettäneitä perusuomalaisa takin kääntäjiä ja perseensä myyneitä luopioita terv tepivaari

    1. No keväällä sitten nähdään mitenkä jytkyjen käy ei tuu jytkynjytkyä ja siniset tippuu pois kokonaan kuviosta .
     Ei Ayy tehnyt kun lain kirjainta noudattaen mielipiteen ilmaisun lakiin joka suoraan suolesta terv tepivaari

       1. En vaiihda mutta asiaonaivansamaalinjaa petturien tekemisissä terv tepivaari

 6. Jos markka-aikana joku aayy pomo olisi saanut palkkaa n 1 800 000 mk (n 300 000€) niin olisihan se ollut vallan röyhkeää. Minusta nämä ”johtajat” ajattelee vain omaa tilipussiaan. Sama on firmoissa ja erilaisissa hallituksissa pönöttävien johtajien laita, maksetaan palkkoja ja palkkioita järjettömiä summia.

  Samaan aikaan työelämässä on köyhyysrajalla sinitteleviä ihmisiä ja pienyritysten yrittäjiä joille ei jää kuin 1000€ kuukaudessa käteen. Eli mikä meni pieleen.

  Oksettaa tuo rahan kumartelu. Eikö elämässä ole muuta…

  1. No tuon Häkämiehen palkka vuodessa on 343 000 ja tänä päivänä terv tepivaari

   1. Demarit ovat nukkuneet eduskunnassa, kun eivät ole vaatineet etujärjestöjen verovähennysoikeuksia poistettaviksi. Siksi EK:llakin on rahaa, millä mällätä.

 7. Eipä se Häkämiehen palkka miksikään muuta sitä, että Aalto-ahne on nimensä mukainen eikä todella enää ole varaa arvostella muiden palkkoja.
  Kyllä ay-pomo on ahneutensa ansainnut…

  1. Nämä ”johtajat” on niin ahneita että tulee oikein oksettava olo…. ”kuinka ne kehtaa ja kyllä ne kehtaa…”

 8. No paljonkos maksat teollisuus liittoon jäsenmaksuja terv teepivaari

 9. Ei ole kyse Häkämiehen palkasta vaan Riku Aallon palkasta.
  On tekopyhyyden hupentuma esiintyä duunarien puolustajana ja nostaa samaan aikaan tuollaista palkkaa. Ei se selittelyillä muuksi muutu, varsinkin kun ottaa huomioon miehen aikaisemmat moitteet yritysjohtajien suurista palkoista ja bonuksien lopettamisesta. – Hyvä palkka koulutukseltaan elektroniikka-asentajalle.
  Herra on herra helvetissäkin, sanoivat Vanhat.

   1. No samoin sipilä uskovaisena miehenä valehtelee ja timo soini pettämiseen terv tepivaari

 10. Professori: Valtio tukee ay-liikettä vuosittain 500 miljoonalla.

  ” – Valtiovalta tukee niitä enemmän kuin ehkä mitään muuta yhteiskunnan sektoria. Itse asiassa voi sanoa, että valtio on liittojen suurin rahoittaja, taloustieteen professori Matti Viren kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuorossaan.

  Hän muistuttaa, että ”päinvastoin kuin kaikki muut yleishyödylliset yhteisöt, ay-liike nauttii jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, joka (ml. työttömyskassojen jäsenmaksujen verovähennys kelpoisuus) menetettyinä verotuloina merkitsee noin 500 miljoonan euron verotukea vuosittain.

  – Lisäksi ay-liike nauttii pääomatulojen verovapaudesta määrällä, joka nousee kymmeniin miljooniin euroihin. Arvonlisäverostakin tarvitsee lukea vain sanomalehdistä.
  Ammattiliittojen jäsenhankintaa subventoidaan varsin runsaskätisesti maksamalla leijonanosa (95%) liittojen työttömyyskassojen menoista. Ei tällaista järjestelmää ole muualla kuin Suomessa, Viren kirjoittaa. – -” – Lainauksen lähde: Verkkouutiset 19.10.2018. Artikkelin otsikko sama kuin tässä.

 11. Ja tuo nyt on silkkaa sitä kun muka lasketaan keskipalkasta jota ei työmies saa keskipalkka on nyt pyöreesti 3400 valta osa esim kaupanalalalla saa 1500 – 2000 euroon kk ja kyllä vanhassa metalli liitossa nykysessä teollisuus liitossa jotkut pääsi tuonne 3400 mutta ne ovat vähemmistöä joka tapaksessa .
  Ja kyllä tuon jäsenmaksun verolle voi laittaa olis varmaan paremmpi kun jättää verottamatta sitä osuutta
  vireenille sanoisin tutki tarkemmin asia varmaan huomaat ettei keskipalkka ole se jota ihmiset tienaa oikeasti .
  Mutta niin kauan kun tuo verovapaus on jäsenmaksuissa asiat hoidetaan niin kuin ennenkin .. terv tepivaari

   1. Tepillä ei matikka oo hallussa ?? Jos yksi maksaa 5 ja toinen 15 se on keskimäärin 10 per nokka.

    1. Kun kaupan kassaa saa 24 000 ekee vuosi ja häkämies 343 000 vuosi molemmat tienaa keskimäärin pirun hyvin .
     Tosin eise raha mene kun häkämiehen taskuun suurin osa siinä sulle keskimääräistä terv tepivaari

 12. Kun joku mainitsee kirjaimet ay, soi Tepin korvissa sadat hälytyskellot ja alkaa loputon kinaaminen ties millä argumenteilla. Nuo vasta-argumentit ovat kaikki ihan metsässä, syyt on aina muissa. Ja ay on pyhä kirkko Tepille, jonne muilla ei ole asijaa astua kynnyksen yli tai tulee turpiin.

  1. Miten joku satoja tuhansia tienaava muka pystyy samaistumaan jonkun osapäiväsiivoojan elämään ja tukemaan häntä ??
   Se on ihan tutkittu juttu että raha sotkee pään.

   1. No ei se kaikilla tuota tee mutta osalle tekee tuota yleensä sellanen ihminen on itsekäs oikeastaan itse keskeinen . terv tepivaari

     1. Tiedot ayystä ja kuin myös Tepin jutut kertoo aika julmaa tarinaa siitä miten kaukana todellisuudesta on tää porukka.
      Mää ny toivon että nää neuvottelut avaa hieman sen porukan silmiä.
      Taikka sitten ei.

      1. Kyllä se avaa mutta toivon mukaan myös vasta puolella tapahtuu silmien aukeaminen .
       Yksin ei voi neuvotella kukaan ei edes hallitus
       Eikä tepin tiedot ole lainkaan julmia eikä Ayy lainkaan sellanen joksi sen toiset kuvaa terv tepivaari

       1. Ay- johto on ainoastaan sikamaista. Sikamaisuus-käsite ei edellytä julmuutta välttämättä, pääasiassa ahneutta, jonkinnäköistä bolshevistista huijaamista kansan varoilla.

     2. No ei tarvitse olla harjanvarressa koskaan silti tajuaa ja ymmärtää siivoojaa siinä kun juoru lehtien toimittajakin .
      Nyt meillä on hallitus joka ei ymmärrä kansaa lainkaan terv tepivaari

      1. Taikka sitten meillä on porukka joka ei tajua hallituksen toimista mitään ??
       Hyvin erikoisin toimin hallitus vie asiaansa eteenpäin vastustuksesta huolimatta.
       Hallituksen tavoite on täystyöllisyys edelleen.

       1. No pitää katsoa mikä on työllistetty se ei ole neljän tunnin työntekijä joka ei tule toimeen omalla palkallaan terv tepivaari

       2. Eli sää et edelleenkään hyväksy täystyöllisyyttä ??

       3. Kukaan ei ole sanonut täystyöllisyydestä mitään mutta onko sellanen työllistetty joka on neljän tunnin työpävillä eikä saa sillä elantoaan terv tepivaari

      2. Markulta tulikin sitten päivän vitsipaketti bolseviikkeineen sikamaista mutta mitä takinkääntö ja perseenmyynti ne ovatkin sikamaisuuden huippuja terv tepivaari

       1. Onko työttömyys ayy toiminnalle välttämätön?? Eli on oltava työttömyyskortisto johon voidaan työntää hankala ihminen pois työpaikasta ??
        Työttömyys jäsenistön hallinta väline ??

       2. En ole harrastanut moista. Siniset kokivat melkoisen taloudellisen tappion poistuessaan puolueesta. Kansanedustajalla on perustuslain mukaan oikeus äänestää miten parhaaksi katsoo ja oikeus myös erota eduskuntaryhmästä ja puolueesta.

        Pääministeri taas voi koota hallituksensa vaikka veneen alta. Eduskunnan luottamuslauseäänestyksissä sitten punnitaan ministereiden arvovalta.

       3. Eli siis tää piiraisen uho tarkoittaakin sitä että hallitus ei saa murentaa hänen valtaansa hallita työpaikkoja niin kuin tahtoo ??
        Eli jokainen uusi työntekijä pakotetaan liittymään liittoon tai kortisto odottaa ??

   2. Herrat on herroja, oli se sitten joku iso johtaja esim ”Nalle” tai yms, oli se sitten aayy herra tai vastaava. Ei näitä kiinnosta työväki ja eläkeläiset jotka sa tonnin käteen ja kännin toteen. Siksi ihmetyttää miksi persaukiset puolustaa näitä johtajia, varsinaista henkilökulttia.

    1. Ei sitä hallitusta aivannoinkaan koota terv tepivaari terv tepivaari

 13. Kun kertoo totta en sano mitään mutta kun tuodaan julki aivan sitä itseä en ole hiljaa terv tepivaari

 14. Ja en minä ketään kyllä turpaan lyö tuli sitten vaikka ikkunasta, minä avaan sen sitten ensin valheellista tiedotusta tuollanen on terv tepivaari

 15. Suomen ammattiliitot ovat työllisyyden jarru?

  Matti Viren, (sitoutumaton) Turun yliopiston taloustieteen professori, kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuorossaan (17.10.2018) irtisanomissuojasta ja ammattiliittojen roolista.
  Väitteisiin, ettei irtisanomissuoja vaikuta työllisyyteen, hän toteaa mm. ”Jos näin todella olisi, voitaisiin varmaan säätää laki, jolla kriminalisoidaan irtisanominen tykkänään. Ketään ei saa irtisanoa millään perusteella; senhän ei pitäisi vaikuttaa mihinkään!”
  Viren kaipaa selvästi nykyistä parempia joustoja työmarkkinoille ja esittää vertauksen ” Kuka meistäkään menisi kauppaan, jos se noudattaa Hotelli Californian pelisääntöjä. Jos kerran tulet kaupan asiakkaaksi, sinun on aina käytävä tässä kaupassa. Pankin asiakkuuden voisi purkaa käräoikeuden päätöksellä, jne. Irtisanomisriski on tietenkin huono asia, mutta sitä se markkinatalous on. Ei kellekään yrittäjälle taata riskitöntä elämää; toimitussopimuksia, jotka jatkuvat ikuisesti, kiinteitä hintoja ja ikuisesti yrityksessä pysyviä työntekijöitä. Kaikki joutuvat kantamaan riskin. Jos riski sälytetään kokonaan yrityksille, tuloksena on vähemmän yrityksiä, vähemmän työpaikkoja, korkeammat hinnat ja alemmat palkat”.

  Ammattiliittojen roolista Viren sanoo ”Palkkatilastojen perusteella voi laskea, että vuoden 1975 jälkeen liittojen (liittojen ja niiden työttömyyskassojen) kumulatiivinen tulovirta nykyrahassa on noin 60 miljardia euroa. Summa on hirveän suuri ja saa kysymään, mitä me olemme saaneet vastineeksi siitä rahasta ja mihin ihmeessä tarvitaan liittojen miljardiomaisuuden kasvattamista”.

  Mitää liittojen saamaan valtiolta tulevaan tukeen tulee, Viren ehdottaa ”Aiheellinen kysymys on, eikö nyt olisi jo aika purkaa tämä valtion rahojen lahjoittaminen ja laittaa kaikki tulonsaajat ja tulot (ovat tulot mitä laatua tahansa) samalle viivalle verotuksen suhteen. Kaikki maksakoon veroa tuloistaan: onko liian vaikeaa!”
  —————————————-
  Matti Virenin blogin otsikko kuuluu ”Kaikille irtisanomissuoja”. Tuo kommenttini otsikko on minun käsialaani ja kysymysmerkki otsikon lopussa on, sanoisiko ehdollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *