Koulukiusaajien kirjamessut: ”On syytä perustaa Matti Rossi-seura”.

Helsingin ja Turun kirjamessut ovat ollet tähän saakka yhtä intellektuaalista bakkanaalia. – On ollut metka käydä erilaisissa näyttelyissä, katsella mitä kummallisimpia standeja ja kuunnella hyviä ja huonoja esityksiä. – Kaiken takana on tietysti raha: kustantajat odottavat kirjaskandaaleja, rahaa ja julkisuutta. Sana on kuitenkin pitkään ollut vapaa – kuten Suomikin.

Nyt tilanne on muuttumassa: kirjamessuilta häädetään väärien mielipiteiden takia kustantajia ja kirjoittajia pois. Saksan Frankfurtin kirjamesuilla tätä ei tapahtuisi.
Esimerkki on karmaiseva. Äärivasemmistolainen henkilö suorittaa syytöksen ja ilmiannon, jossa kirjailija ja kustantaja Timo Hännikäinen leimataan häriköksi, kansanmurhaflirttailijaksi ja uusfasistiksi.
”Hangman jury” kokoontuu heti ja pikaoikeudenkäynnin (jossa siis ei Timo Hännikäistä kuultu) jälkeen messujen johtaja Ronja Salmi kertoo, että Kiukaan osallistuminen messuille pitää perua ”kirjamessujen arvojen vastaisena”.

Kyseessä on skandaali ja kulttuurimurha; suomalaisen sananvapauden alennustila.
Sitä tullaan tulevaisuudessa vertaamaan Matti Rossin ilmiantoon Denes Kiss nimisestä unkarilaisesta kirjailijasta.
Kirjeen anatomia oli varsin samanlainen kuin tämän edellämainitun suomalaisen ilmiannon. On ideologiaa, syytöksiä ja heittoja.
Kun ajanhenki on tällainen, niin on ehkä syytä perustaa edesmenneen kunnioitetun kirjailijan mukaan Matti Rossi-seura, joka vaalisi ilmiantojen kulttuuria.
– Valitettavasti tämä on vasta alkua. Suomi näyttää olevan valmis siihen, että demokratiaa ja sananvapautta sekä hyviä arvoja puolustavat tahot ovat enemmän kuin valmiit sensuuriin, pimitykseen ja suoraan toimintaan. Lainsäädäntö on muutettava, niin että väärinajattelu saadaan kriminalisoitua. Viis länsimaisesta sivistyksestä!
—————————–
Avaukseni on tiivistelmä dosentti Arto Lukkasen blogista ”Koulukiusaajien kirjamessut”, Oikea Media 25.10.2018.

12 vastausta artikkeliin “Koulukiusaajien kirjamessut: ”On syytä perustaa Matti Rossi-seura”.”

  1. Matti Rossi (1934-2017) oli suomalainen kirjailija ja kääntäjä.
    Vuonna 1975 unkarilainen kirjailija Denes Kiss vieraili Suomessa. Keskustellessaan suomalaisten kirjailijoiden kanssa, Kiss kysyi kummasta fasismista oli kyse – mustasta vai punaisesta?
    Matti Rossi ilmiantoi Kissin Unkarin kirjailijaliitolle neuvostovastaisen mielipiteen esittämisestä.
    ——————————————————————————– Arto Luukkanen on liittänyt blogiinsa ”Koulukiusaajien kirjamessut” jälkikirjoituksen: ”ps.mainitakoon, että minun piti tulla esiintymään Turun kirjamessuilla uuden kirjani takia. Kustantaja totesi kuitenkin, että ei tarvitse tulla – messujen johto ei halunnut minua sinne. Luulin aluksi, että kyse oli jostain sekaannuksesta mutta se ei ehkä ollutkaan sitä. Ehkä kyse oli Arvo Pohja nimisestä asiasta. Ja sensuurista.”

  2. Osoittaa vain kulttuurinarsistien sokeata tekopyhyyttä ja kuvitelmaa omasta ”paremmuudesta”.
    Säälittävää sakkia ja Ronja Salmi erityisesti.

  3. Kieltämättä kirjamessut ideologisella rajauksella on … ikävää. Mutta ikävämpää on se mitä tapahtuu kulissien takana. Kirjamessujen koko järjestelyorganisaatiossa on otettu vahva poliittinen vire. Kirjat ovat muuttuneet pääosasta lähinnä kontekstiksi. Useammaltakin siellä mukana olevalta olen kuullut todella ikävää sanomaa. Gestapo-hengessä tehdään ideologisen puhtauden testejä…

  4. Jotenkin en oikein ymmärrä, miten koko asia liittyy persuihin – paitsi persufoobikon korvien välisessä painajaisessa.
    Valitettavasti meillä on tuo ”puhtaan ideologian” tekopyhyys muodostunut ”normaaliksi”, mitä pitää jokaisen itseään kunnioittavan pellen noudattaa osoittaakseen olevansa kulttuuripersoona samaan tyyliin kuon 60-70-luvuilla vasuri/kommunistikulttuurin pellemäiset edustajat.

  5. En tiennytkään tätä ennen, että Arto Luukkanen on persu. No, olenkin ihmetellyt miehen myönteistä habitusta Alfa-kanavalla ja hänen maltillisia kantaaottavia kirjoituksiaan Uudessa Suomessa ja Oikea Media-sivustolla. Tuollaisia aktiivisia kulttuuri- ja yhteiskuntavaikuttajia lisää!
    Onko Timo Vihavainenkin persu?

  6. Mikä tuossa Kiuas Kustantamossa kirvelsi ”Turun kommunistia” ja somen vasemmistolaista moraalisaarnaajaa Veikka Lahtista, kun hän pari päivää ennen
    kyseisiä messuja teki kirjamessujen johdolle valituksen Kiuas Kustantamon osallistumisesta tapahtumaan. Tämän jälkeen hän teki valituksesta julkisen facebook-sivullaan (tiedot peräisin Yle Watchin artikkelista 17.10.).
    No, Lahtisen valituksen jälkeen messujen ohjelmajohtajalla Ronja Salmella ei kauan nenä tuhissut, kun hän jo tunnin päästä ilmoitti, että Kiuas Kustannus ei osallistu messuille.
    ——————————————-
    Mitä vaarallista somen moraalisaarnaaja ja neljännen polven feministi Ronja Salmi näkevät Kiuas Kustantamossa?
    Ehkä se on kustantamon kansallismielinen linja ja ehkä se, että verkkojulkaisu ”Sarastuksen” päätoimittaja on TImo Hännikäinen. Hännikäinen on vielä nuori mies (s.1979), korkeasti koulutettu, suomentaja, kriitikko, esseisti ja runoilija, jolta on julkaistu 14 kirjaa ja kahdeksan käännöstä (on kääntänyt mm. Oscar Wildeä).
    Onhan Hännikäinen kylläkin kansallismielinen, mutta eikö Suomessa ole sananvapaus ja mielipiteen ilmaisuvapaus? Vai onko?
    ——————————————–
    Rupeaako Suomen uusvasemmistolta ote lipsumaan, koskapa järjesti Hännikäiselle ja Kiuas kustantamolle noin paljon ilmaista mainosta?
    Niin tai näin, ja koska täytyy toivoa parasta, niin ehkä tämä jupakka vaikuttaa tervehdyttävästi Suomen kirjallisuuteen. Esimerkiksi siten, että Finlandia-palkinnon valitsee puolueeton raati sen sijaan, että vasemmistolainen henkilö valitsee vasemmistolaisen naiskirjailijan ”unikirjan” palkinnon voittajaksi, tai että suomenruotsalainen vaikuttajanainen valitsee palkinnon voittajaksi suomalaisen teatterimiehen ja kirjailijan teoksen, josta valinnasta miekkonen loihe lausumaan palkintojenjakotilaisuudessa ruotsin kielellä ”opetelkaa juntit ruotsia” tai ainakin sinne päin.

  7. Matti Rossille myönnettiin kääntäjien valtionpalkinto vuonna 2007. Stefan Wallin oli silloin kulttuuriministerinä.
    Ben Zyskowicz arvosteli voimakkasti palkinnon myöntämistä pontimenaan Rossin ilmianto Denes Kissistä. Zyskowicz piti tapausta vakavana kulttuuri- ja ihmisoikeusrikoksena sekä täysin verrattavana Natsi- Saksassa ja sen miehittämillä alueilla juutalaisia vastaan tehtyihin ilmiantoihin. Stefan Wallin väitti, ettei ollut tiennyt palkinnon myöntäessään Kissin tapauksesta.(löytyy Wikipediasta).
    Mainittakoon, että Rossi ei tiettävästi koskaan osoittanut katuvansa Kissin ilmiantoa (koskapa ne?).

  8. Opetelkaa ruotsia juntit! Maailmankuvanne avartuu.

    Teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurme voitti/sai kirjallisuuden Finlandia-palkinnon viime vuonna teoksellaan ”Niemi”. Elisabeth Rehn valitsi voittajan.

    Finlandiapalkinnon kiitospuheessa marraskuussa 2017 Hurme otti kantaa ruotsin kielen puolesta ja piti puolet puheestaan ruotsiksi. Puheen päätteeksi hän totesi ”Opetelkaa ruotsia juntit. Maailmankuvanne avartuu kummasti”.
    Kulttuuriministeri Sampo Terho toivoi Hurmeelta anteeksipyyntöä ja totesi, että ”nimittely ei edistä kielikeskustelua tai avarra kenenkään maailmankuvaa”. – Wikipedia.

    Pitäisi Sampo Terhonkin tietää, että helpompi on kiskoa gorillalta kulmahammas kuin saada internationalisti pyytämään anteeksi.
    Suomen internationalistien ja suomenruotsalaisten liitto on pyhä ja koskematon. Internationalistit kannattavat vankasti Suomen kaksikielisyyttä, ei sen vuoksi että he sympatiseeraisivat ruotsin kieltä vaan koska kansallismielisyys on inernationalistien vihollinen numero yksi. Ja tietenkin suomenruotsalaisten eliitti otaa tämän avun kiitollisena vastaan ja höystää suomalaisia internationalisteja tekeytymällä hyvinkin vasemmistohenkiseksi – Jörkka ja monet monet muut.

    Eikö tuossa edelle kerrotussa piile ristiriita? Kyllä, ja senpä vuoksi lainaan itseäni viisaamman tekstiä vuodelta 2009. Kyseessä on Jukka Hankamäen kirja ”Kansanvallan varkaat” ja siitä kirjoitus ”RKP ja 1809”:
    ”RKP on outo lintu puolueiden kentällä, sillä se vakuuttaa viljelevänsä ja varjelevansa kaksikielistä Suomea, vaikka kyseessä on Suomen ainoa yksikielinen puolue. – –
    Vanha vitsi kertoo, että Suomessa pidetään vaalit vain sen selvittämiseksi, keistä tulee RKP:n hallituskumpaneita. Eikä se pelkkä vitsi olekaan vaan surkea totuus, sillä puolue on istua jäpittänyt hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1972.
    Todellisuudessa RKP ei ole ensisijaisesti kielipuolue, vaan sen erottautumisperusteet ovat etnisiä ja kansallisia. Siten puolue ikään kuin vahvistaa kansallisten rajojen olemassaolon ja merkityksen. – –
    Sen sijaan RKP on ruotsinkielisten etujärjestö, jonka kautta ei edistetä vain ruotsin kielen asemaa vaan ruotsinkielisten omiksi mieltämiään asioita. – – Jos etsitään raja-aitojen rakentajia suomalaisen politiikan vainioilta. RKP on erinomainen ehdokas etnisten muurien pystyttäjiksi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *