Uusin ilnastoSatu ja sen massiivinen markkinointi Suomessa

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC tekaisi uuden poliittisen pamflettinsa. Suomessa sen saama mediahuomio on ollut huomattavasti isompi kuin edellisen tekeleen. Kovin vähälle on jäänyt huomio, että kyseessä ei ole IPCC:n tieteellinen osa, joka muuten julkaistaan vasta vuonna 2022, vaan 91 erikseen kutsutun kirjoittajan tuotos, joista kirjoittajista suurin osa ei ole ilmastotieteen asiantuntijoita. Mitään uutta tuo uusi raportti ei esitä edelliseen verrattuna. Lehtiotsikot Suomessa olivat jo silloin hyvin raflaavia. Esimerkiksi Iltalehden (1.2.2007) mukaan meillä on kymmenen vuotta aikaa pelastaa maailma. Tekniikka&Talous puolestaan kertoi (19.9.2012) arvovaltaisen Gambridgen ylopiston Peter Wadhamin suulla, että napajäätiköt ovat sulat viimeistään vuonna 2016. Kuten hyvin tiedämme, ne ovat jatkaneet kasvuaan jo viimeiset neljä vuotta. Grönlannin jäätiköilläkin on oltu jo pari vuotta kasvusuunnassa.
Nyt meille kerrotaan sisäministeri Mykkäsen suulla, että kaikkien on osallistuttava ilmastotalkoisiin tai muuten maailmassa on kohta satoja miljoonia pakolaisia, joiden pakolaisuuden syynä ei tietenkään voi olla eksponentiaalisesti kasvava väestö maapallolla.
Kummallista on myös se, että Suomi kääntyi viilenemään jo vuonna 2012, kun tarkastellaan vuosittaista kasvulämpösummaa 75 mittausaseman tietojen perusteella, vaikka Suomessa kasvihuoneilmiön pitäisi näkyä eniten.
Mutta ehkä Suomessa lämpötilat kulkevat eri suuntaan kuin muualla maailmassa.
————————————————————————————
Blogin lähteenä olen käyttänyt tämän päivän Lapin Kansan yleisönosastokirjoitusta otsikolla ”Lisää veroja?”, kirjoittaja on Jari Nyberg.

13 vastausta artikkeliin “Uusin ilnastoSatu ja sen massiivinen markkinointi Suomessa”

  1. No päättäjämme haluaa panna taloutemme sekaisin silläkin saralla.
    Esim Saksa käyttää kivihiilensä ensin loppuun vaikka me tekisimme mitä hyvänsä.

    1. Saksa polttaa kivihiilen lisäksi myös ruskohiiltä – muistaakseni se saastuttaa enemmän kuin kivihiili.

      Saksan pitäisi rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa.

      Meidän ei kannattaisi luopua kivihiilen käytöstä ainakaan ennen kuin on saatu uutta ydinvoimaa tuotantokuntoon ainakin Loviisa 3, OL4 ja Vaasa 1.

      1. Ilmasto muutos on ihan tosiasia. Muistelen että kymmeniä tuhansia vuosia sitten on ollut jääkausi ja välillä niin kuumaa ettei ole pystynyt ihminen elämään. Ilmasto muuttuu ei siinä ihmisellä ole mitään sanan sijaa…

        1. Ilmastohihhulit kuvittelevat, että löytyy ”hana”, millä säädetään maapallon lämpötilaa auringosta riippumatta.

        2. Juuri näin Juha. Ilmasto on muuttunut Maapallolla tuhansia vuosia milloin lämpimämpään, milloin kylmempään suuntaan.

          Ihmisten liian suuri määrä Maapallolla saattaa kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti. Ihmisten vähentäminen voisi vähentää saastuttamista.

  2. Aijon tulevaisuudessakin ajaa oikein vanhalla savuuttavalla diesel autolla koska Suomen päästöillä ei ole promillen miljoonaosankaan merkitystä maapallon ilmansaasteisiin…

    1. Tosiasia on sekin, että autosi loppuajan päästöt ovat pienemmät kuin uuden auton kokonaispäästöt samana aikana.

  3. En tiedä muista maista, mutta ainakin Suomessa tämä IPCC:n kyhäämä poliittinen raportti on saanut mediassa jo kohtuuttomat mittasuhteet. Tämän perusteella voi hyvällä syyllä sanoa: aikaa on vähän, oletko valmis? Ainakin itse olen valmis, siis valmis pulittamaan pienestä eläkkeestäni rahaa konnien kukkaroon. Sillä erilaisiin ilmastoveroihin – ja maksuihin tämä tällainen johtaa, jos ihmettä ei tapahdu.

  4. Meitä oli vuonna 1000 noin 300 miljoonaa, nyt reilun tuhannen vuoden jälkeen meitä on 7,7 miljardia. Ei tarvitse olla professori päätelmään jotta tämä on lopun alku. Hyvä niin koska arvostan luontoa ja eläimiä enemmän kuin ”viisasta” ihmistä.

  5. Suuri ilmastohuijaus.

    ”AGW Anthropogen:c Global Warming eli ihmiskunnan aiheuttama maapallon lämpeneminen. Tästä ei enää juurikaan puhuta, sen sijaan ilmastonmuutoksesta saamme kuulla jatkuvasti niin poliitikkojen kuin yritys- ja tiedemaailman toimijoilta. – –
    Mutta onko kaikkien paukkujen keskittäminen CO2-päästöjen vähentämiseksi järkevää? Mitä Pariisin ilmastosopimuksella saavutetaan? Sopimuksella, jossa esimerkiksi Kiina sai vapaat kädet kasvattaa päästöjä ainakin vuoteen 2030 saakka, ja joka koskee käytännössä vain EU maita ja muutamaa muuta läntistä teollisuusnaata.- –

    Ilmastomallien mukaan arktisen alueen olisi pitänyt myös lämmetä muita alueita paljon voimakkaammin, mitä ei ole kuitenkaan tapahtunut. Grönlannin länsi – ja itäpuolen yli 100 vuotta pitkissä lämpötilasarjoissa ei näy lämpenemistä, mikä on erikoista, kun kyseessä pitäisi olla yksi maailman nopeimmin lämpenevistä alueista.
    Sodankylänkään laadukkaasta ja yhtä pitkästä lämpötilasarjasta ei löydy minkäänlaista tukea tälle ”katastrofaaliselle ilmastonlämpenemiselle” jonka torjumiseen käytetään suunnattoman suuria veroeuroja. Pitkällä aikavälillä globaali lämpötilatrendi on laskeva ja aina on ollut kylmempiä ja lämpimämpiä jaksoja. Esimerkiksi 1000 vuotta sitten Grönlannissa viljeltiin maata hyvällä menestyksellä. Nykyisestä 1-2 asteen lämpötilan noususta sitten vuoden 1850, ei ole mitään sellaista mitä maapallon historiassa ei olisi koettu kymmeniä kertoja. – –

    Mistä siis tässä ilmastonmutoksessa on kyse? Rahasta ja vallasta ja hyväuskoisten hölmöjen vedättämisestä, kuinkas muuten? Kun valhe on kasvanut riittävän suureksi, Keisarin alastomuutta ei huomaa kukaan. Ilmastonmuutosperusteilla päästään hallitsemaan kaikkia ihmiselämän osa-alueita lähtien siitä mitä saa syödä ja missä asua. Sen perusteella ollaan ohjattu EU-maiden autoilijoita käyttämään dieselautoja ja palmuöljyä ja nyt samoilla perusteilla ollaan kieltämässä dieselautot (paitsi kaupunkiliikenteen bussit ja jakeluautot jotka eivät tietenkään saastuta). – –

    Tässä vielä esimerkki siitä mitä veroeuroilla tehdään ilmaston lämpenemisen torjumiseksi: ”Pariisin ilmastosopimukseen liittyy Vihreä ilmastorahasto, jonka kautta rikkaiden maiden on sovittu maksavan kehitysmaille 100 miljardia dollaria (noin 80 miljardia euroa) vuodessa. Suomi on luvannut rahastoon 80 miljoonaa euroa vuodessa.” Hommaan liittyy totta kai paljon hallintoa ja kokousmatkustelua eksoottisiin kohteisiin kuten Malediiveille…”
    ————————————
    Lainauksen lähde: Uusi Suomi Puheenvuoro 9.4.2018, Matti Hytölän (kok.) blogikirjoitus, jonka otsikko sama kuin tässä.

  6. Raaka totuus.

    ” – – Raaka tosiasia on edelleen se, ettei todellisten ilmastotutkijoitten keskuudessa vallitse minkäänlaista konsensusta siitä, että ilmastonmutoksen vaikuttava syy olisi ihmisen toiminta. Tämä käy ilmi esimerkiksi Craig D. Idson, Robert M. Carterin ja S. Fred Singerin toimittamasta NIPCC_julkaisusta ”Why Scientists Disagree About Global Warming: The NIPCC Report on Scientific Consensensus vuodelta 2015.

    Kannattaa lukea myös aihepiirin akateemisen huippuasiantuntijan eli meteorologian ja ilmastotieteen emeritusprofessori Richard S. Lindzenin The Global Warming Policy – säätiön asiayhteydessä 8.10.2018 pitämä vuosiesitelmä Global Warming for the two Cultures, jossa LIndzen perustelee, miksi hän pitää IPCC-poliittista ilmastoagendaa ilmastotieteellisesti kestämättömänä. – -”
    ————————————
    Lainauksen lähde: Oikea Media 19.10.2018, Juha Ahvion blogi otsikolla ”Ruben Stillerin: ”Maailmanloppua odotellessa”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *