Opposition moraali herää hitaasti

Soinia grillataan abortin vastaisista toimista eikä hallituskaan pidä rivejään kasassa. Soinin toimet ovat sinänsä sataprosenttisesti vastaan maamme linjaa eivätkä ne kestä edes objektiivisen loogista tarkastelua, mutta eipä kestä opposition kampanjakaan. Tässä touhussa on hieman vaalikampanjan makua.

Kas, nyt herätään

Jos nyt asia tiivistetään, Soini on vuosien varrella tehnyt massiivisia ulostuloja jotka ovat räikeän homofobisia, naisvihamielisiä ja demokratian vastaisia, vain muutama mainitakseni. Niitä on ilmennyt myös ministeriaikana. Oppositio on kuitenkin tyytynyt lähinnä Hesarin mielipidekirjoituksiin. Edes vahvimman oppositioaikansa aikana Vihreät eivät yrittäneetkään tuoda epäluottamuslausetta peliin ja vasemmisto on tyytynyt ihailemaan peilistä omaa täydellisyyttään. Vaikkapa homofobia on ilmeisesti siis ihan okei niin kauan kun vaalit eivät ole nurkan takana.

Vaikken pidä hallituksen kaatamista hyvänä tavoitteena näin kylmän pragmaattisesti ajatellen, tunteellinen minäni nauttisi ajatuksesta että Soini kaadetaan lopullisesti ja häpeällisesti. Hän on ollut pölhöpopulismin ja vihapolitiikan kärkinimi jo pitkään. Olisi ilo nähdä hänen kaatuvan kivuliaasti pienen Sipilöinnin ja selkäänpuukotuksen jälkeen. Ihmisvihamielisen petturin kohtalon sietäisikin olla surkea. Hänen salonkikelpoinen syrjintä on pahempaa kuin mihin koko jäljelle jäänyt persujoukko pystyy yhdessä.

Hallitus tuskin kuitenkaan kaatuu jolloin jäljelle jää lähinnä pohdiskelua. Pohdiskelua siitä milloin ihmisoikeuksilla on väliä ja milloin ei. En ole Vihreiden kanssa samaa mieltä vihasta yrittäjiä kohtaan tai ydinvoimavastaisuudesta, mutta olen aina syvästi kunnioittanut ja kaivannut heidän kykyään puolustaa ihmisten oikeutta erilaisuuteen. Touko Aalto toteutti sitä lähes moitteettomasti, kun hän jätti edeltäjänsä tökerön populismihuutelun taakse. Vaan niin se kai lienee että vihreätkin on vain puolue ja puolueen on elettävä vaalidemokratian realiteeteissa: aatteen puolustaminen kannattaa vain vaalien lähestyessä, muuhun aikaan se on hyvien ammusten kuluttamista hukkaan.

Melkein kaikessa on jotain hyvää

Lähes joka poliitikossa ja puolueessa on jotain hyvää. Sinisiäkään en kykene summittain haukkumaan. Esimerkiksi Sampo Terho on ylivoimaisesti paras kulttuuriministerimme vuosikymmeniin, mutta hänen reipas asenne elämään hukkuu Soinin mielikuvitusnostalgian pohjattomaan kyynelteen saaviin. Soinista en pysty löytämään mitään hyvää. Hän on paha ystäville ja vihollisille. Hän pettää. Hän valehtelee. Hän vihaa kaikkea hyvää mitä ihmiskunnasta on jäljellä. Hän kuuluu äärimmäisen lyhyeen listaani poliitikkoja jotka ovat tehneet vain pahaa pahan jälkeen.

Täten koen olevani dilemmassa. En tiedä mitä tämä tekee uskolleni ns. vihervasemmiston ihmisoikeusnäkemyksiin. En tiedä mitä haluaisin hallitukselle tapahtuvan. Tiedän että kepu pettää aina, mutta muilta osin en tiedä mihin uskoa. Kuulen jonkun koputtavan korvalehdelleni, kuiskaten: ”sitä kutsutaan länsimaiseksi demokratiaksi”. Noh… sille?

37 vastausta artikkeliin “Opposition moraali herää hitaasti”

 1. Ai juu ja terveisiä Pohjois-Karjalasta tuoreimmalta työmatkalta. Toin pussillisen karjalanpiirakoita ja voi veljet, tässä huushollissa ne pesevät lähikaupan einesvalmisteiset 10-0 ihan mikä tahansa päivä.

   1. Ulkoministerin tehtävä ei ole tuoda omia henkilökohtaisia agendoja…

  1. Tiedän. Karjalanpiirakka ei ole mikään marketin mössö. Hyviä nämä ihan oikeat, lämpimänä oikeaa voita päälle.

 2. Osaltaan allekirjoitan Jussi Halla-ahon kommentin aiheesta ”arvotonta poliittista teatteria, jolle uhrataan tarpeettoman paljon aikaa”(vapaa lainaus).

  Tavallaan ymmärrän molempia osapuolia, niin epäluottamusta esittäneitä kuin myös Soinia, vaikka en ole hänen kanssaan asiasta ollenkaan samaa mieltä.

  Toisaalta elämme ajassa, jossa vapaus uskonnolliseen vakaumukseen asetetaan eri asemaan riippuen siitä, mistä uskonnosta on kyse.

  Pahoittelen, jos väite loukkaa jotakuta, mutta mikäli nyt aidosti seuraa asioita nin ihmettelen ellei ole huomannut samaa.

  Toinen ongelma onkin sitten sanan ja mielipiteen vapaus, enkä kyllä löydä sellaista lakipykälää, joka näihin puuttuisi edes ministerien osalta, pikimminkin päinvastoin. Perustuslaki turvaa sanan ja mielipiteen vapauden. Itse asiassa eduskunnassa esiintyvä ”ryhmäkuri” on lainvastaista.

  Kun nyt Soini vetoaa voimakkaasti juuri uskonnollisen vakaumukseen, sanan ja mielipiteen vapauteen, niin pidän kovin kummallisena sitä, etteikö kansanedustajat saisi asiassa äänestää myös oman vakaumuksensa puolesta, ryhmäkurin sijaan.

  1. Uskovaiset luulee saavansa kaiki läpi ”uskonnon takia”. Naurettavaa. Ihmisten keksimiä jokainen ”uskonto”. Ei nykyään kukaan järkevä liity mihinkään ”uskontoon”. Höpö touhua.

   1. Wikipedi

    Maailman uskonnot
    Neljä suurinta uskontoa (2010) uskontokunnan jäsenmäärä % maailman väkiluvusta
    Kristinusko 2,17 mrd.[5] 31,4 %
    Islam 1,60 mrd.[6] 23,2 %
    Hindulaisuus 1,03 mrd.[7] 15,0 %
    Buddhalaisuus 0,49 mrd.[8] 7,1 %

    *
    Olisi varmaan hyvä jos uskontojen valta vähenisi, mutta minkäs teemme.

 3. Sampo Terho on ollut ihan hyvä kulttuuriministeri,enkä itse ala suoraan haukkumaan + eräitä sinisten henkil….kään.
  Arvostelu ja haukkuminen pitää erottaa toisistaan !

  Ei oikein ulkoministeri voi mennä möläyttelemään ”viran ulkopuolellakaan” mustaa pekkaa yksityisesti laajalla skaalalla… pienempikin riittäisi omantunnonkysymyksenä – tämähän jo tiedettiin.

  Voiko olla esim.ministerillä omantunnon ”hetkauksia” yli valtiovallan virallisen linjan,etenkin jos omaansa vielä korostaa mutta samoin voisi kysyä että saako yksittäisellä ministerillä – olla mitään yksityistä kuin omanaan.

  Timo Soini : Elämä on pyhä ”niin tai näin” !

  No,aika vekkuloita Timo S. kuin eräs Paavokin omilla saroillaan.

  1. Siniset on hillotolpalla enää hetken. Sitten ne on mallia : neverhööd.

 4. Edelleen Kyuu kaipaan jotain konkretiaa, kun lyttäät Soinin noin ankarasti. Milllä tavalla hän on ollut homofoobinen? Millä tavalla hän on ollut naisvihamielinen?

  Toisekseen, Päivi Räsänen on aivan oikeassa siinä, ettei Suomen ulkopolitiikkassa oteta kantaa aborttiin. Tämä on opposition show, mutta se hyödyttää sopivasti myös Soinia ennen vaaleja. Vanha kettu saa koko eduskunnan provosoitua vaalityöhönsä!

  Ja Vihreät, nuo suvaitsevaiston airuet ja ajatuspoliisit, eivät kyllä ole mitään erilaisuuden suvaitsijoita nähneetkään. Ehkä Jani Toivola pöyristyy taas Soinin aborttipuheista ajellessaan taksilla kansan piikkiin ja nostaessaan asumistukea asuntoonsa jossa ei asu.

  Mutta, konkretiaa Kyuu, vaikka sitaatteja Soinin sanomisista, missä yhteydessä ja milloin?

 5. Suomen ulkoministerinä Soini ei kerro omia mielipiteitään vaan pelkästään Suomen ulkopolittista linjaa joka Aportin sallii.
  Sitten kun Timo Soini matkaa omilla rahoillaan hän voi satujaan kertoilla silloin hän ei ole Suomen ulkoministeri .
  Mutta ulkoministerinä Timo Soini pitää omat mieli teot omana tietonaan terv tepivaari

 6. Soini on omat äänestäjänsä jättänyt päästyään hillotolpalle. Ihmetellä sopii että kokoomus ja kepu pitävät häntä joukoissaan toki oman politiikkansa takuumiehenä. Kyllä korruptio on syvällä politiikassakin.
  Saas nähdä taipuuko suomen edustajanaiset vastoin lakiamme Soinin kumartajaksi?

 7. Mitä tulee puoluepolitiiikkaan pidän Soinia laskelmoivana pelurina. Aatteen palo jota useimmissa puoluekihoissa kuitenkin löytyy puuttuu häneltä täysin. Kaikki puolueet enemmän tai vähemmän tukeutuvvat populismiin, ajat ovat sellaiset että on pakko jos haluaa pysyä puoluekartalla mutta kun Soinilla ei ole mitään muuta kuin tämä populismi.

  Itse meneillään olevan aborttiasian ympärillä on ilmassa paljon hurskastelua, tarkoitus pyhittää keinot ajattelua ja myös todellista painiskelua omantunnon ja ulkoisten paineidn välillä.

 8. En tykkää Soinista pätkääkään – jo ulkonäkö on vastenmielinen. Suomen ulkoministeri edustaa paitsi itseään, myös Suomea.

  Mutta ei sen Soinin hullutusten takia kannata kaataa hallitusta. Monta tärkeää asiaa on vireillä – esimerkiksi tiedustelulait.

 9. Sitten voi kysyä, mitä ulkopoliittista vahinkoa Soini on tehnyt Suomelle henkilökohtaisilla kannanotoillaan ? Ei mitään. Suomessa opposition tyhmintä toimintaa vaakalautana kalkkiviivoilla hallituksen kaatamien- kukaan sillä ei mitään voita.
  Nauravat ulkomailla naurismaan aidatkin, kun vertaa esimerkkivaltioon trumppilaiseen USA:aan , jota johdetaan republikaanien vanhollisuskonnollisin mielipitein ja coca cola:lla.

  Suomessa on syytetty joka Sipilää. Mikään hänen johtamispäätöksensä ei ole riippuvainen edes pääministerin omasta henkisestä vapaudesta uskoa mihin tykkää.

  1. Hyvä pointti, tuskin missään muualla on asiaa edes sen kummemmin huomioitu.

 10. Kaipa se pitää uusia joku AL-aikainen Soini-blogaus johon noita sitaatteja kaivoin aikanaan. Heti lonkalta tulee mieleen se hänen tapansa todeta miten homoseksuaalisuus ei ole luonnollista koska sitä ei esiinny luonnossa ”ei ole homosusia” yms. Siinä yhdistyi kätevästi viha ja typeryys.

  Juhani on kyllä siinä oikeassa että eihän tästä Soinin toiminnasta mitään konkreettista ulkopoliittista vahinkoa ole tapahtunut.

 11. Minulla ei ole hajuakaan Soinin aborttivastaisuuden asteesta tai luonteesta. Minun mielestäni lääkäriä ei saisi pakottaa tekemään aborttia, jos ei taho, minen ainakaan taho.
  En tiedä, onko Soini tarjoamassa apua niille, jotka eivät halua itselleen tehtäväksi aborttia ja onko Soini tarjoamassa apuaan eettisessä ristiriitatilanteessa.

 12. John – kuin ovaaliksi taivaskanaville jos päädymme satelliitti/-tiedustelu tutkailuun/- kyttäilyyn eri yht.kunn.sektoreilla.jotta kaikki olisimme tapetilla – kuin kommunismin ikeen alla !

  No,nyt ”lipsahti ohi itse blogiaiheen” – joten moderaattorilla työsarkaa ?

 13. Jos äänestetään epäluottamuksesta Soinille, niin miten se kääntyy epäluottamukseksi hallitukselle? Toki hallitus saa minun puolestani kaatuakin, mutta se ei nyt ole pointti tässä jutussa.

  Jos Soini saa/saisi epäluottamuksen, niin Soini voidaan vaihtaa toiseen henkilöön. Ei siinä koko hallitus kaadu. Yksi änkyrä vain poistuisi rivistä.

  Vaan mitä lienee Soinille luvattu keväällä/kesällä 2017?

  1. Siniset ovat tehneet Soinin luottamuksesta hallituskysymyksen. Jos ovat tosissaan, niin se käytännössä tarkoittaa että Soinin kaatuessa hallitus kaatuu.

   Minun mielestäni hallituksen kaatuminen ei suinkaan ole Suomen etu.

   1. Hallitus saisi kaatua. Mutta hillotolppa ministerit yrittää pitää paikkansa hinnalla millä hyvänsä. Oksettava Soini pääsee kuin koira veräjästä : ”kyllä minä kehtaan ja kyllä kehtaankin”

     1. Carl Haglund oli myös hyvä vaikka oli hurri puolueesta…

      Nyt kun Soini saa jatkaa ja pääsee taas lihapatojen äärelle röhöttämään ja edustamaan itseään, ei juuri Suomea niin nyt on taas kaikki hyvin Suomessa…

      1. Carl Haglund oli vielä hyvä ottaen huomioon ettei armeijaa ollut käynyt, armeijan käyminen ei nykyään ole enää kovassa suosiossa työmarkkinoilla, haetaan vaan tietoa ja taitoa, natsoilla ei tee mitään. Voi jopa olla este paljon kertaavalle, kun ei ole aina työpaikalla—

 14. Ennen äänestystä tuntui vähän siltä että Soini on aika surkea poliitikko eikä kovin hääppönen ihminen.

  Äänestyksen jälkeen tuntuu samalta, hieman kovemmalla äänellä.

  Mikäs sanonta tähän sopisi? ”Missäs se paska jos ei rattailla”

 15. Timbe on lupaava nuori mies. Koska on hyvä kauppamies niin voisimme palkata konsultiksemme turuille ja toreille puhumaan leukavia puolestamme. Timbelle pitäisi laittaa seuraksi lapsenvahti, ettei puhuisi liian leukavia. Jos ei pysyisi raameissa, niin sitten kavion kuva takapuoleen.
  Tepivaari voisi kyllä siitä kavionkuvasta paasata pitkäänkin näillä palstoilla.

 16. PS -edustajat eivät liittyneet teatteriin mukaan vaan äänestivät tyhjää.

  https://www.suomenuutiset.fi/jussi-halla-aho-sipila-orpo-ja-siniset-katastrofaalisen-kadettomia-epaluottamuslauseelle-olisi-ollut-oikeitakin-perusteita/

  ”– Kun joukko perussuomalaisten kansanedustajia vaati hallitusta toteuttamaan yhdessä sovitut, sinänsä vaatimattomat kiristystoimenpiteet maahanmuuttopolitiikkaan, silloinen puheenjohtaja Soini uhkasi potkia heidät puolueesta.”
  ———————————-
  Soini oli ravitouhuissa oppinut kovan kavion käytön.

 17. Timo Soini ei kestä tappioita kun taas voitot ovat yhtä laukkaa,joten omalla skaalalla,olkoot se sitten ”vaikka” hillotolppa – ulkoministeriksi – oman tahdon mukaisesti : sai työlleen poliudumin !

  Kun se kerran näin meni tällä (ps/sin.) vaalikaudella,niin parempi olisi ollut jäädä oppositioon mutta tiettävästi poliittiset rattaat pyörii.

  Uhkapelihallitus …poliittista taitelua,jota voitaneen myös kutsua taisteluksi, eri vaikeuskertoimin !

 18. Eräässä kaveriparlamentissa pyöriteltiin että miksi Soini edes näin typerästi tekisi.

  Yksi hyvä arvaus on että on noussut aine päähän. Hän kuvittelee itsensä kuolemattomaksi. Hän on niin monta kertaa päässyt pälkähästä. Ja taas kerran…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *