Alkaa jo pursua korvista ulos tuo soikea vihannes

Perunaa : Keitettynä, uuniperunana , pannulla paistettuna ja viisi päivää pelkästään sitä. Kaikki maustehyllyni mausteet on jo kokeiltu.  Seitsemänteen päivään pitää jaksaa, kun tulee eläke. Sitten aion vuokran ja laskujen maksun jälkeen valmistaa ja syödä ensimmäiseksi kunnon aterian.

Jaa käyttäen:


36 Replies to “Alkaa jo pursua korvista ulos tuo soikea vihannes”

 1. Noin on monella ja siitä olen tietoineen ja en kyllä pidä lainkaan hyvänä asiana kun monen pitäisi sada vaikkapa sokeri taudin diabeetteksen tueksi hyviä väli paloja .
  Että insuliini taso pysyisi kohtuudessa terv tepivaari

  1. Mulla on pilkkivehkeet 100 kilsan päässä mökillä. Unohdin ottaa ne mukaan Lahteen syksyllä kun laitettiin mökki talviteloille.

 2. Sen verran että näläntunne tulee voitetuksi kuin hiukka varastoon.
  Ei saa tai saisi unohtaa esim.hedelmiä +d-vitam.taso. Aamupuuro,vaikka kaura sellainen,niin ja hernesoppa. Terveellinen nesteytys on myös huomioitava.

  Mutta yleensä yksinäisen ( välttämättä yksineläminen,ei ole yksinäisyyttä) ruoka kuin pikku toim.tulo mm.työttöm.korv.eläke,eivät anna mahd.”kroisos-sapuskoihin”,jos sairastelee enemmänkin.

 3. Ei muuta kuin jänismetälle, lähimetsään lankoja virittämäään… shhhh… ettei muut tiedä.

 4. En halua opettaa ketään, enkä loukata ketään, mutta tiedän omasta kokemuksesta, että hyvinkin pienellä rahamäärällä voi syödä terveellisesti ja niin että ei ole nälkä. Vaikkapa 15 euroa riittää yhdelle hengelle viikoksi, jos niin haluaa.

  Se edellyttää, että tehdään kerralla suuri annos – vaikkapa kuuden litran kattilallinen hyvää ruokaa ja pistellään sitä sitten kunnes se loppuu.

  Esimerkiksi halvasta lenkkimakkarasta, perunoista ja sipulista makkarakeitto. Makkarapalat ruskistetaan paistinpannulla. Aivan herkullinen ruoka, eikä maksa paljon.

  Tai kuuden litran kattilallinen risottoa halvasta lihasta, riisistä ja sipulista.

  Kaurapuuroa voi tehdä halvoista Lidlin kaurahiutaleista (kotimaisia 0,69 €/kg). On hyvää, halpaa ja terveellistä.

  Makaroniakin saa joskus edullisesti jostakin, ostaa silloin kun on edullista. Kun makaronien keitinveteen pistää Maggi Kostilja lihaliemikuution ja taas sipulia, niin onpa hyvä sapuska halvalla.

  Kannattaa ostaa halpoja aineksia varastoon silloin kun on rahaa ja saa halvalla.

  Vielä kerran, en halua loukata ketään. Olen köyhästä kodista ja elänyt omalla tavallani hyvän elämän.

 5. On nuot hyviä neuvoja mutta entä silloin kun pöydällä on rahaa 5 centtiä ei sillä saa yhtään mitään totuus kuitenkin monella jotka elää pien eläkkeellä terv tepivaari

 6. Jos on pienet tulot, niin silloin pitää minun mielestäni olla vieläkin pienemmät menot – sillä konstilla raha ei ole koskaan lopussa. Vieläkään en halua loukata ketään, vaan kerron oman elämäntapani.

  Sillä elämäntavalla minulla on aina reservissäkin rahaa ja on varaa myös auttaa esimerkiksi kunniakansalaisiamme sotaveteraaneja.

  1. Vanha sanonta suu säkkiä myöten aina se ei toimi mutta yleensä kyllä toimii itse olen tuossa paremmassa asemassa ja vanha perinne on tullut viedä joulukahvit Suomen sota veteraaneille aina kuitenkin on muutama vähemmän joka jouluna mutta tulee aina uusia asioita joissa voimme auttaa naapuria jos hänellä on tiukkaa terv tepivaari

 7. EU:n pitää myös pienentää menoja nyt kun Britannia lähtee ja tulot pienenee.

 8. Ei toki aina mutta ehkä useinkin äärimmäisen nälkä ja halvat eväät ovat ainakin osin oma valinta. Ihmiset priorisoivat kovin monella tavalla sen mihin rahansa laittavat. Löytyy heitä jotka esimerkiksi laittavat etusijalle lastensa harrastukset, kodittomien kissojen tuen, todellisessa nälänhädässä elävät Afrikan lapset, peliautomaatit, muotivaatteet jne loputtomasti.

 9. Köyhiä, jotka ovat suunnilleen samassa jamassa, kuin tämä blogisti on Suomessa jo lähes miljoona. Ilmankos presidenttikin puuttui asiaan. Joukossa on noin 100000 lasta ja se jos mikä on todella huolestuttavaa. Mutta Sipilän hallitus ei kyennyt leikkaamaan yhtään yritystuista, joita maksetaan vuosittain noin 2 miljardia euroa. Mutta köyhiltä kyllä hallitus pystyi leikkaamaan. Se oli porvarihallituksen arvovalinta. Sama suunta on muuallakin Euroopassa. Nyt pikkukaupunkien asukkaat ovat nousseet barrikaadeille Ranskassa, kun tuloerot vain kasvavat tavallisen kansan ja eliitin välillä. Näinhän on käynyt Suomessakin.Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

 10. Mulla on aina hätäapuruokana niin kodissa kuin mökillä nötköttiä, valkoisia papuja tomaattikastikeessa, nuudeleita, herkkusieniä ja ananaksia tölkeissä ja muuten varastoituna. Näitä on 5 hengelle viikoksi. Koskaan ei tiedä milloin niitä tarvitsee kummassa osoitteessa tahansa. Tarkoittaa myös sitä jos rahaliikenne katkeaa, yms niin aina on jemma. Sekä suolakurkkuja ja punajuuria liemessä. Näissä kaikissa on niin nestettä kuin ruokaa. Sekä kaksi trangiaa kummassakin osoitteessa muutama pullo sinolia.

  Nälkään pitää varustautua silloin kun voi, eikä ihmetellä kun ei ole mitään. Reservissä on monta muutakin asiaa mutta näin lyhyesti.

 11. Juureksilla on muutamat pahimmat hädät selvitty, mutta kieltämättä mihin tahansa tulee aikamoinen ylitarjonta jossain kohtaa.

  Aika ajoin on tosi hyviä tarjouksia usean kilon säkeistä juureksia, lanttua, naurista, sen semmoisia.

 12. Taloyhtiöistä poistetaan yhteisiä kylmiöitä. Tämä tietää varastojen pienenemistä.
  Meikäläiselläkin on talovarastossa perunoita, mehuja ja hillojakin melkoinen määrä.

 13. Niin poistetaan monasti aiva turhan vuoksi tiedän pari sellasta talo yhtiötä joka poisti nuot kylmä tilat ja teki kerho huoneen .
  No eipä sitä käytetä kun yhtiökokouksien pitoon muutoin se on tyhjillään terv tepivaari

 14. Mutta ne joilla on turvallinen tulo ei aina käsitä että se joka sen minimi tulon saa ei se riitä kuukauden menoihin eikä siinä tarvitse tulla kun viiden eken ylimääräinen meno se voi jo romuttaa koko kuun budjetin .
  Muutoinkin ei sillä minimi tulolla kerätä varastoja minnekkään terv tepivaari

 15. Ei tässä auta kuin jälkiviisastelu, paitsi mitä nyt juuri voisi tehdä ilman rahaa käytännössä.

  Nyt vielä Vesijärvellä on hyvä madeaika kuukauden verran.

  Ota jostain oikein tukevaa siimaa ( 5-10 kg), pienet mutterit painoksi ja isohkot koukut ja tapsit. Ilman tapsia made puree siiman poikki. Jokaista koukkua varten kokonainen pieni silakka tai muikku Kaira lainaksi ja Vesijärven rantakaislikoiden ulkopuolelle. Kairaa reiät 5-10 metrin välin peräkkäin kaislikon suuntaisesti.Lyhyt poikittaiskeppi kairan reikää varten ja haarakeppi merkiksi mukaan. Silakka koukkuun ja syötti n. 10-20 cm pohjasta ja siima kiinni kairatun reiän päälle tulevaan poikittaiskeppiin. Haarallinen merkkikeppi päälle. Lunta reilusti päälle. Aamulla hakemaan mateet. Avaa varovasti heti jäällä ja suolet pois ja ota mäti talteen. Kotona purista mätipussi tyhjäksi, pese, vatkaa ja siivilöi. Pakkaseen vuorokaudeksi. Ota pois, sulata, suolaa, kermaa ja pippuria mausteiksi.

  Nylkemistä varten tarvitset terävän puukon ja tongit. Pään ympäri nahkaan viilto ja vedä tongeilla nahka pois. Siinä se komeus sitten ruoaksi,

  1. Mitenkäs Timo noi välineet ostaa kun ei saa ostettua mitään… Muutoin hyvä idea.

  2. Varmaan tuon tietää pilkkimies millä tavalla matikoitaa saadaan mutta ihan aikuisten oikeasti kyllä monella terv tepivaari

    1. No ei ole suoraan pilkkimistä ennen käytettiin isku koukkuja ne on nykyään kiellettyjä .
     mutta kyllä kalamies osaa tuonkin lajin itse olen harrastanut talvi kalastamista kölvistä asti .
     Samoin Timo terv tepivaari

      1. No kelle on kelle ei kyllä varmuudella tiedän nässy kala lymy paikat matikoita myöden ja uskallan sanoa että niin tietää Timokin vesijärven .
       Niin nässyllä on tullu seilattua nöösistä asti ja kalastanut olen samoin koko ikäni terv tepivaari

       1. No, kerrohan esimerkiksi muutama paikka, niin testaan tiedätkö. Ei tarvitse sanoa tarkkaan, mutta kerro ympäristö, virtaus, syvyys jne…

       2. En kerro ainuttakaan kala apajaa kellekkään mutta ikäni nässyä kiertäneenä tiedän siellä melkoisen monia varmoja otti paikkoja .
        Pilkillä en enää viitsi käydä talvella saan ne kalat helpommin hallista .
        Ja matikkaa saa aika läheltä ei sitä tarvii muroleeseen asti mennä hakeen ja sitten saa vaan särkiä .
        Elikkä syötti kaloja terv tepivaari

 16. Se yhteinen kylmiö on melkoinen operaatio ylläpitää kun käyttäjiä on aika vähän. Muistan itsekin ne madonluvut saaneeni eteeni aikanaan.

 17. Varmaan on mutta tuolla kalevassa monessa talossa se on muutettu kerho huone käyttöön ja nykyään ne on monet tyhjänä kaksi yhtiö kokkousta vuodessa

  Varmaan olisi tarpeellinen kylmä tila vaikka se ottaisi kustannuksia asukkailta terv tepivaari

Kommentoi