Jos jotain voi tiernapojissa muuttaa…

Nyt on jossain päin tuotakin perinteistä Joulunäytelmää kieltämässä, koska siinä on musta murjaanien kuningas.

No, auttaisiko jos käännettäisiin alkuperäiseen käännökseen, että tuo murjaanien kuningas olisi näytelmässä maurien kuningas.

Tunnen huonosti historiaa noin pitkän ajan takaa, mutta eikös maurit aikoinaan olleet valloittamassa eteläistä Eurooppaa melkein kokonaan??

9 vastausta artikkeliin “Jos jotain voi tiernapojissa muuttaa…”

  1. On tämä maailma mennyt kummaksi. Tuotakin näytelmää on näytelty vuosikymmenet ja siitä on tykätty. Oulussa, joka perinteisesti on tiernapoikakaupunki, on käyty kilpailuakin siitä mikä porukka ko. esityksen parhaiten esittää. Olen itsekin ollut esittämässä Mänkkiä eli Tähtipoikaa aikoina kuvaelmassa. Vieläkin muistan sanat ulkoa vaikka aikaa on kulunut vuosikymmeniä. Minun mieslestä on väärin, että näitä vanhoja perinteitä jollain verukkeella ollaan ”sabotoimassa”. Pikkusieluisten hommaa, sanon mä..

  2. Eikö pitäisi kieltää kaikki mikä kuuluu länsimaisiin perinteisiin. Lopulta voimme hypätä kalliolta alas ja jättää asuinpaikkamme niitä tarvitsiville.

    1. Valitettavasti meillä kotimaiset mininaaliset vähemmistöt vaativat jatkuvasti enemmän ja enemmän meidän perinteisten tapojemme poistamista.
      Viimeisin typeryys on ollut tämä uskonnottomien suvaitsemattomien ajama kielto pitää koulujen joulujuhlaa kirkoissa.
      Tämä pikkusakki haluaa määrätä, mitä suuri enemmistö saa ja voi tehdä.
      Jo alkaa olla aika lopettaa tällaisten terroristisakkien puuhastelu.

      1. Mutta jos kaksi ihmistä vaatii että 5,4 miljoonaa ihmistä pitää turpansa tukossa niin sehän on sitä avoimuutta,,,,menepä sanomaan vastaan niin se on…vihapuhetta.

      2. Senhän määräsi eduskunnan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen. Valitus ei koskenut käsittääkseni kirkkoa paikkana vaan sitä, että joulujuhla oli sisällöltään käytännössä jumalanpalvelus. Pölönen kuitenkin meni pidemmälle kuin oli tarvis ja kielsi kirkon paikkana kokonaan. Muun uskoisien ja uskonnottomien uskonnonvapautta kun hänen mukaansa loukkaa nähdä kirkon sisustus.

  3. Maurit ovat myhemmältä ajalta kuin Herodes ym. Mutta tehdään ”Pirkka-Pekat”. Pyydetään anteeksi kaikilta tummaihoisilta ja sanotaan, ettei enää aktiivisesti puolleta tiernapoikien esittämistä missään. Ja sitten esitetään sitä niin kuin ennenkin.

  4. Tulevaisuuden historiankirjoittajat vielä nimeävät meidän aikamme ”typeryyden huippukaudeksi” jolloin ihmiset yrittivät olla hyveellisiä naurettavalla tavalla.

    1. Jos muslimit on yhden tuhat vuotta yrittänyt tulla Eurooppaan aseellisesti ja nyt me oikein kutsumme heidät luvaten neitsyitä ja hyvää elämää, niin mitäs lottoot, tuleeko niitä.

      Syyriasta on parhaillaan nyt tulossa n 80 000 henkilöä (veikkaan että pääsääntöisesti nuoria hyväkuntoisia sotilaskoulutettuja miehiä) kohti Turkkia, ne päästää ne läpi kohti EU:n aluetta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *