Kannabis-aloite

Se siis keräsi yli tarvittavat 50 000 nimeä, eli aloite kannabiksen laillistamisen puolesta.

No, voisin väittää että tiedän asiasta aika paljon, niin sanoisin että laillisen kannabiksen haitat/ hyödyt ovat 50/50.

Opiskeluaikana tuli kokeiltua sekä hashista, että ruohoa, mutta minun kohdalta se jäi siihen.

Olen nähnyt surullisia tapauksia, joissa jatkuva pössyttely on johtanut jopa pahaan apatiaan, mutta myös tapauksia joissa kannabis on sopinut paremmin parille tuntemalleni ihmiselle, kuin esim alkoholi.

Laillisuuden puolesta puhuu, että kama olisi valvotusti puhdasta, eikä siihen olisi laitettu jatkeeksi haitallisempia aineita. Myös jakelu olisi valvottua. Mutta johtaisiko laillistaminen yhä useampaan ongelmakäyttöön ja miksi tuoda markkinoille uusi laillinen huume, kun alkoholin ja tupakankin kanssa on ongelmia.

4 Replies to “Kannabis-aloite”

 1. Viimeinen kysymyksesi on aika oikea
  Toki voitaisiin harkita, että pinttyneelle narkkarilla, jota ei ole saatu parannetuksi millään hoidolla, annettaisiin se päivittäinen piikki erityisesllä narkkariklinikalla ja vain siellä.
  Markkinat romahtaisivat ilmaisten piikkien takia, annoksen vaatima rikollisuus poistuisi ja kaikenlainen riesa yhteiskunnalle ja kanssaihmisille vähenisi merkittävästi.
  Samoin todennäköisesti uusien narkkareiden houkuttelu vähenisi markkinoiden romahdettua.
  Tämä vaihtoehto kuitenkin on jo ”moraalisista” syistä kielletty eikä sen etuja/haittoja voida käsitellä sen takia puolueettomasti
  Muistaakseni tällaistakin on kokeiltu, mutta en muista missä ja mitä tuloksia olisi saatu
  Varmaa kuitenkin on, että muutaman euron piikillä säästettäisiin jopa parin tonnin kulut ja vahingot yhteiskunnalle.

 2. Tässähän olisi valtiolla tilin paikka. Katsokaapa kuinka Kandassa verotulot ovat kasvaneet laillisen kannabiksen myynnin jälkeen ja työpaikkoja tullut roimasti lisää. Ken ostakoon…. käyttäköön ja maksakoon.

 3. Olet muuten Niilo aivan oikeassa. Ei näitä voi sälyttää yhteiskunnan hartioille. Aivan sama kuin pikavipit; henkilön oma valinta, ei yhteiskunnan asia.

Kommentoi