Postin uusi työnhaku

 

 

  • Työnhakija: Päivää

virkailija: päivää päivää

  • tässäkö on niin kuin se työnhaku, vai mikä haastattelu se nykyään on?

virkailija: tässäpä hyvinkin. Että töihin pitäisi päästä.

  • juu, ajattelin kun on ollut sitä työttömyyttä ja päivärahat meni umpeen, että jos koittas onnee?

 

virkailija: Tulitte kuulkaa ihan oikeaan paikkaan. Oletteko muuten yhteistyökykyinen ja mitä ajattelette hyväntekeväisyystyöstä? Oletteko koskaan antaneet esimerkiksi erilaisiin keräyksiin ropojanne?

  • kyllähän sitä on tullut annettua ovelta sotaveteraanikeräyksiin ja sellaisiin kun on kysytty. Ja ei ole tuo puoliso ainakaan ole moittinut yhteistyön puuttumisesta. Aina olen sanonut kyllä, kun se on käskenyt.

 

virkailija: No sitten, olette oikea henkilö meille töihin. Teidän kaltaisia olemme hakeneet.

  • minkälaiset ne niinku olis noi työehdot, meinaan?

 

virkailija: meillähän on paraikaa käynnissä tämä työehtojen uudistus käynnissä. Siihen kuuluu yhtenä osana, eikä suinkaan vähäpätöisempänä tämä äsken mainitsemani hyväntekeväisyys.

  • kuulostaa kyllä mielenkiintoisalta.

 

virkailija: Osuitte oikeaan, sitä se juuri on. Antakaapa kun selitän. Katsokaas, ensialkuun teille maksetaan palkka mikä teille nykyisen sopimuksen mukaan kuuluu. Tämä selvää, vai kuinka?

  • kyyllä, luulisin?

 

virkailija: no hyvä. Seuraavaksi astuu kuvioon tämä meidän erinomainen suunnitelma ottaa työehtoihin mukaan hyväntekeväisyys. Eli, koeajan jälkeen siirrytte automaattisesti kädenkäänteessä, ilman, että teidän tarvitsee tehdä yhtään mitään, uuden työehtosopimuksen piiriin.

  • mitäs se pitää sisällään, se hyväntekeväisyys.

 

virkailija: kuten varmaan tiedättekin tai ainakin olette lukeneet, on postin johdon tulot romahtaneet. Hyvä jos miljoonan tienaavat vuodessa. Kerrotaan, etteivät enää kehtaa mennä vuoristoneuvosten sekaan Suomalaiselle klubille. Nauravat ja pilkkaavat selän takana kuulemma. Nyt astutte te uuden ajan työntekijät mukaan kuvioon.

  • kuinka se oikein käy ja miten tällainen pieni ihminen voisi auttaa?

 

virkailija: No hyvänen aika, kuka sitten ellette te. Kun olette siirtyneet uuteen työehtosopimukseen, niin teidän palkkanne lasketaan puoleen heti koeajan päätyttyä. Ja näin teemme tulonsiirron Postin johdolle ja pelastamme heidät häpeältä. Samalla kun saatte meiltä työpaikan, niin voitte kätevästi ja vaivatta tehdä työaikana hyväntekeväisyystyötä. Miltä kuulostaa?

  • ei perhana oikein tainnut mennä jakeluun, ettäkö palkkaa lasketaan?

 

virkailija: Kuunnelkaa, tehän halusitte nimenomaan postin autojakeluun omakotialueille, vai kuinka, ymmärsinkö oikein?

  • niin olin vähän tuumaillut

 

virkailija: Nyt onkin teille sitten hyviä uutisia. Me olemme räätälöineet täällä Postissa juuri teille sopivan paketin työpäivästä. Tiedätte varmaan, että me täällä Postissa pidämme hyvää huolta työntekijöiden niin psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Eli kerron nyt ihan rautalankaversion, mitä kaikkea työpäiväänne tulee sisältymään ja vannon, että yllätytte varmasti positiivisesti. Nimittäin, voitte harrastaa liikuntaa ihan työnne ohessa. Pois kuntosalikortit ja vastenmieliset iltalenkit puolison kanssa. Nyt kaikki hoituu työaikana.

  • enpä ole ennen kuullutkaan. Tosin onhan noita raskaita töitä tullut tehtyä monilla eri aloilla. Aikamoista kuntoilua meinaan sekin oli, mutta terveys niissä meinas mennä. Että haluan kyllä kuulla miten se teillä hoidetaan ja vielä työajalla?

 

virkailija: Minäpä kerron. Kun te menette omakotitalon pihaan ja olette sujauttaneet kirjekuoren postilaatikkoon, niin sen jälkeen alkaa se kuntoiluosuus. Tulette autosta ulos, menette keittiön ikkunan alle ja kurkitte ja koputtelette ikkunaan. Seuraavaksi pienellä hölkällä kierrätte ikkunasta toiseen muutamaan kertaan talon ympäri ja aina muistaen kurkkia ja koputtaa ikkunaan, sitä ei saa unohtaa. Siinä vaiheessa vanhus on kerinnyt rollaattorin kanssa ovelle, jolloin te kohteliaasti kysytte hänen vointiaan ja sitten onko ruohonleikkuri samassa paikassa mihin viimeksi jätitte. Sitten vaan ajatte nurmikon hyvällä vauhdilla, mutta muistakaa, pulssi ei saa nousta liikaa, teillä on vielä monta paikkaa käymättä.

  • mitä sitä talvella tehdään?

 

virkailija naurahtaen: Ette kai suinkaan ole ilmastoskeptikko? Kyllä kuulkaa lunta piisaa ihan riittävästi tulevaisuudessakin. Syksyllä te yksinkertaisesti lakaisette lehdet, talvella kolaatte pihat tai hakkaatte jäitä, etteivät mummot ja vaarit liukastele, mikäli joskus, muutaman kerran vuodessa pääsevät ulos.

  • no jopas on uutta ja erikoista?

 

virkailija: eikö olekin. Me Postissa emme jääneet sormiamme pyörittelemään kun yhteiskunta suorastaan huutaa uudistuksia joka ainoalla sektorilla. Siinä me haluamme olla edelläkävijöitä. Henkilökuntamme tulee olemaan erittäin motivoitunut kun työ on noin monipuolistunut. Palkka, kuntoilu ja hyväntekeväisyys on kytketty yhteen upeaan pakettiin.

 

virkailija jatkaa: miltä kuulostaa? vaikutatte juuri sopivalta henkilöltä meille. Aletaanko laittaan nimiä alle ja joko huomenna olisitte valmis aloittamaan hyväntekeväisyystyön hyvän liikunnan ja kuntoilun merkeissä ja me vielä pikkuisen maksammekin kaikesta tästä.

 

  • kyllä tämä nyt on vähän niin ja näin. Pitäisi varmaan puolison kanssa myös puhua. Toisaalta, kun se perkeleen karenssikin uhkaa. Ja mitä ne siellä liitossa sanoo jos tämmöseen nyt lähden mukaan?

 

virkailija: kait sen tiedätte, ne nyt kitisee ja poraa, tekipä niin tai noin, mutta kyllä ne lopulta ottavat lusikan kauniiseen käteen. Ja miksi eivät ottaisi, onhan tämä nyt ennenkuulumaton paketti.

  • työnhakija laittaa lakin päähän, murisee hiljaa itsekseen, vai on muka ennenkuulumaton paketti. Taitaa olla sellainen postipaketti joka jää minulta ottamatta vastaan vaikka kuinka olisi kuinka hienoon rusettiin pakattu ja laittaa oven perässään kiinni.

 

Hannu Tiainen

25.10 2019

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Postin uusi työnhaku”

  1. Eikös se Kokoomuksen unelma nyt toteudu kun saadaan irtisanoa mahdollisimman paljon työntekijöitä sekä alentaa lopuilla palkkoja niin että työntekijät saa sen tonnin käteen ja kännin toteen kuten Kokoomuksen pienyrittäjätkin saavat, sehän on hienoa. Ostovoiman laskiessa työttömien määrä vain lisääntyy, erittäin fiksua 🙂

    Posti ja Veikkaus ovat hyvä esimerkki siitä minkälaisessa Suomestoliitossa tässä oikeasti asutaan, asukkaita kusetetaan suomalaisten ”oligarkkien” toimesta rankasti, raha ohjataan rahan luo työläisten ja pienyrittäjien taskusta.

    Toivoisin Postin lakon toteutumista marraskuulle ja lisälakkoa Joulun alle. Se voi kauluspaita porukkaakin järkyttää kun pukki ei tuo lahjoja ajoissa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *