Käteinen

Lappeenrantaan avattiin ruokakauppa, jossa käteinen ei kelpaa maksuvälineeksi, vaan ainoastaan pankkikortti ja kännykkä.

Saa nähdä avataanko noita vastaavia kauppoja lähitulevaisuudessa muuallakin.

lähde: YLE uutiset.

Mitä minuun tulee, käytän maksaessa yhtä usein käteistä ja pankkikorttia. Velat tutuille ja kavereille maksan pääasiassa käteisellä.

10 vastausta artikkeliin “Käteinen”

  1. En tuollaisessa kaupassa asioisi, koska Suomessa virallisen rahan pitää kelvata maksamiseen.
    Onneksi on vaihtoehtoja.

  2. Minulle on ihan sama, maksanko käteisellä vaiko kortilla. Maksaahan joka tapauksessa pitää. Kaupan ratkaisee hinta, ei maksutapa.
    Muistan kauppiaana senkin ajan kun ”höylättiin” kortteja, summaan lisättiin luottokunnan osuus, eikä lainkaan ajateltu kaupan lisääntymistä. Nykyisin on aivan sama maksatko kortilla vaiko käteisellä; luottomaksut sitten eri asia.

  3. Italiassa on sellaisia myymälöitä, että on ainoastaan automaattikassat, ja ihmiset jonottivat, että joku tulee auttamaan, kun koodit olivat joko väärät tai teki yhden harhalyönnin jne..

    Nyt esim. S-puolella on tullut näitä samoja ja normaalit kassajonot ovat pitkiä ja joku neuvoja päivystää tyhjän panttina paria asiakasta, kun voisi olla oikealla kassa lyhentämässä maksajien jonoja. Eikä sitä palvelua käytä kuin harva ja ei ole käyttänyt vuosiin.
    … eli maksat tuotteet, mutta kauppa sa….tana panee sinut vielä hoitamaan maksutkin itsepalveluna.

  4. Isoimmissa Selvereissä Eestissä on näitä automaattikassoja; samat jonot kuin palvelukassoillakin.
    Minä kun asun pienellä paikkakunnalla; jonotan kiltisti ja kun kysytään x-korttia, vastaan kieltävästi ja maksan.

  5. Lontoossa oli pienempiä marketteja joissa oli vain pari henkilöä vahtimassa automaattikassojen kohdalla toinen ja toinen oven lähellä, äkkiä katsoin että 6 kassan työpanos on nyt asiakkaiden kontolla.

  6. Opiskelijakylään vaikuttaa ihan fiksulta valinnalta tuo. Muuten olisi kauppa jäänyt avaamatta.

    Itse maksan kännykällä yksinomaan, sillä se on hemmetisti pankkikorttia turvallisempi. Erinäinen määrä suojaratkaisuja takaa että pelkällä luurilla ei pitkäkyntinen tee mitään. Pelkällä muovikortilla voisi tehdäkin.

  7. Entäs kun tulee pidempiaikainen sähkökatko – vaikkapa ryssä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen?

    Kauppojen sähköiset kassat eivät toimi, internet verkkopankkeineen ja korttimaksuineen ei toimi – ei toimi vaikka itkisi.

    Perheillä ei ole kotivaraa, vaan pitäisi saada ostettua pullovettä, ruokaa, jne.

    Olisipa kivaa olla käteistä ja kauppoja, jotka myyvät käteisellä.

  8. Saahan joka asiaan tuon kun ryssä hyökkää mutta onko siinä siteeksi totta onkin eri juttu
    Sähkö katkos on sitten aivan eri juttu sähkön siirto yhtiöt kun ei viitsi hotaa linjojaan kunnossa ja postaa sieltä ns puut tuuman vahvoja risuja jotka tekee heloposti sen katkoksen
    Silloin käteinen onkin ainoa asia jolla asia hoidetaan taikka kaupat jää siihen moniko kivijalka kauppa voi jättää ne sille tasolle terv tepivaari

  9. Samoilla linjoilla Tepin kanssa. Ei sitä Venäjän hyökkäystä nyt joka paikkaan kannattaisi tuputtaa. Se kotivara tai mikä nimi sillä onkaan. Meillä on kuivattuna ja pakastettuna ainakin kolmen kuukauden ruokatarpeet, lisänä tietenkin ns kuivaruokatarpeet. Sähköntuotanto pelaa kunhan bensiiniä riittää. Lisäsärvintä saadaan järvestä.
    Toisaalta, muistaakseni sen Venäjän piti hyökätä jo kolme – neljä vuotta sitten, valloittaakseen koko Suomen. Ei vieläkään ole hyökännyt. En siihen usko, kuten valtaosa tavallisista suomalaisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *