Kellonsiirtely

Tuli unohdettua kokonaan. Piti mennä kaverin seuraksi Jumalanpalvelukseen Joutjärven kirkkoon, mutta myöhästyttiin raakasti, kun unohtui tuo kesäaika.

Itse en ole vahvasti uskossa toisin kuin kaverini. Ni jos johonkin Raamatun henkilöön itseäni vertaisin, se olisi Tuomas (epäilevä Tuomas)

12 vastausta artikkeliin “Kellonsiirtely”

  1. Meikällä rannekello oli jäänyt vanhaan aikaan enkä muistanut aamulla tätä saatanan siirtelyä, nukuinpa sitten ”tunnin lisää”. Sekavaa koko touhu, jos ei olisi pakko kellon mukaan elää niin olisi paljon parempi, pärjäsi se luolamieskin hyvin ilman kelloa.

  2. Aika moni nykyään elää kännykkäkellon varassa, mutta minä en osaa. Minä ostin viimeksi tarjoustiskistä rannekellon nelisen vuotta sitten, maksoi 25euroa. Hyvin toimii ja on vielä tyylikäskin. Sain kerran merkkipäivänä kultakellon, mutta sitä ei raski pitää, ei ainakaan metsähommissa.

    1. Rannekellot ovatkin vähitellen tulleet uudestaan muotiin. Katselin Kultajousen näyteikkunasta hyvännäköistä Certinan rannekelloa, mutta ei ole rahaa ostaa.

      1. Onhan niitä upean näköisiä rannekelloja, mutta en enää halua painoa ranteeseen
        Yksi minua miellyttävä on Calvin Kleinin 2,5 mm paksu erittäin yksinkertainen kellotaulu ilman ylimääräistä koristelua.
        Valitettavasti en osaa liittää kuvaa tähän.

  3. Yhden kellon siirsin nykyaikaan herätys kellon jos satun lähteen matkalle muut saa olla siirtämättä en viitsi moista turhaa tehdä .
    Kohta kymmenen vuotta on mennyt näin eikä ole haittojaa ollut terv tepivaari

  4. Kymmeniin vuosiin en ole rannekelloa käyttänyt ja ennen kännyköitäkin tieto ajasta oli riittävän tarkka.

  5. Usein sanotaan että tietokoneaikana ei ole väliä, koska tietokoneet siirtävät kelloja itse.

    Niin tekevät Windowsit, Linuxit, Macit ja kännykät. Mutta sen sijaan verkon erinäiset runkolaitteet eivät tätä osaa. Meilläkin on firman verkossa puolensataa laitetta jotka eivät osaa kelloja siirtää. Se tekee paljon lisätyötä sekä vaikeuttaa ongelmien löytämistä lokeista kun ei ole ihan varma mitä kello on.

    EU tämän ongelman kehitti, korjatkoon sen siis myös.

  6. Reitittimet, kytkimet ja Linuxit PC:t toimivat NTP:llä. Voiko kännyköiden käyttöjärjestelmissä vaikuttaa mistä ne ottavat ajan.

  7. Minulla on käytössä pari tällaista kelloa. Toimivat mainiosti.
    Jos EU:ssa päätetään luopua normaali-/ kesäaikavaihtelusta, niin eiköhän Saksan Braunschweigissa sijaitsevassa ohjaussignaalin lähetysasemassa huomioida aikavaihtelusta luopuminen. Suomi valinnee normaaliajan. Entäpä jos Saksassa päädytään kesäaikaan? – asia hoituu kyllä ainakin viisarinäyttöisessä kellossa.

    Kellon radio-ohjattavuus sisältää ominaisuuden, joka ilmenee alla olevasta tekstistä – kello pysyy tarkasti ajassa ilman manuaalista korjailua.

    ***
    https://www.manualslib.com/manual/1131481/Clas-Ohlson-Pcr156.html?page=20

    Mitä kellon radio-ohjattavuus tarkoittaa?

    Radio-ohjattu kello näyttää tarkan ajan. Se ohjautuu Saksan Braunschweigissa
    sijaitsevan atomikellon lähettämän signaalin mukaan. Kellon tarkkuus on ± 1 sekunti miljoonassa vuodessa. Kellossa on radiovastaanotin, joka lukee aikasignaalia (77,5 kHz) ja säätää kelloa signaalin mukaan. Kellossa on myös tarkasti kalibroitu kvartsikoneisto (taajuus 32 kHz), joka huolehtii kellon toiminnasta. Saksan lähettimen kantama on noin 2 000 kilometriä, eli kello toimii luotettavasti Kokkolan eteläpuolella.
    *
    https://www.clasohlson.com/fi/Radio-ohjattu-kvartsikoneisto/31-39

    Radio-ohjattu kvartsikoneisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *