Afrikkalaiset ovat ulkoistamassa väestön liikakasvun ongelmat EU-maille

Helsingin Sanomissa on viikoittain haitta maahanmuuttoa tukevia kirjoituksia.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006054551.html

31.3.2019

Kommentti: Tämän viikon laivaselkkaus kertoo pienois­koossa sen, miten raskaasti EU on epä­onnistunut Väli­merellä   [ Niin, se ei ole pystynyt kitkemään ihmissalakuljetusta Libyasta EU-alueelle.]

EU-maat ulkoistavat siirtolaisongelman Libyalle, mikä on kätevää – ja todella julmaa, kirjoittaa kommentissan HS:n ulkomaantoimittaja Aino Frilander. [ Afrikkalaiset ovat ulkoistamassa väestön liikakasvun ongelmat EU-maiden kansalaisille.]

Tapahtui aiem­min tällä viikol­la:

El Hiblu 1 -tank­keri oli matkalla Istan­bulista Libyaan, kun euroop­palainen sotilas­lento­kone otti yhteyttä tankkerin libyalaiseen kapteeniin ja kertoi lähivesillä olevasta veneestä, joka tarvitsee apua.

Merihätään joutuneiden pelastaminen on merenkulun perusvelvollisuuksia, joten El Hiblu 1 otti veneen satakunta siirtolaista kyytiin. Kun kyytiläiset näkivät Libyan rannikon ja ymmärsivät, minne heitä oltiin viemässä, he panikoivat. Jotkut heistä ryhtyivät hakkaamaan ohjaamon ovea ja uhkasivat hajottaa aluksen, jos heidät viedään Libyaan. käänsi kurssin kohti pohjoista.

Seurasi pattitilanne, jossa sekä Italia että Malta kielsivät El Hiblu 1:tä tulemasta heidän vesilleen. Lopulta torstaiaamuna ja panivat venekaapparit rautoihin.

******

Olisiko tässä realistisempaa uutisointia?

29.3.2019

Eurooppaan pyrkineet merirosvot kaappasivat laivan Välimerellä

pakolainen [refugee] vai siirtolainen [migrant]

Libyasta Italian vesialueiden lähelle pakolaisia tuoneet alukset ovat joutuneet odottamaan jopa viikkoja, ennen kuin tuoduille on löytynyt loppusijoituspaikka EU-maista. Eikö tässä yhteydessä sana ’siirtolainen’ ole jollain lailla asian vääristelyä. Pakolaiset pakenevat kurjuutta, jota ovat, useimmiten, olleet itse luomassa Kun n oma maa ei riitä, haetaan paikkaa muualta.

*

Kun siirtolaiset/pakolaiset kaappaavat laivan, heistä tulee merirosvoja.

*

https://www.bbc.com/news/world-europe-47725242

Rescued migrants hijack merchant ship near Libya – reports

Migrants have hijacked a merchant vessel that rescued them off Libya’s coast, ordering the crew to head towards Malta, reports say.

More than 100 migrants aboard the cargo ship are said to have acted after being told they would be taken back to Libya.

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad9b0fa1-62ed-40e2-9f98-a6013366857b

28.3.2019

Eurooppaan pyrkineet siirtolaiset kaappasivat heidät pelastaneen laivan Välimerellä

Tankkeri yritti viedä siirtolaiset takaisin Libyaan.

Alus oli poiminut merestä Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia Libyan rannikolla tiistaina illalla. Merestä pelastettiin 108 ihmistä. Kun kävi selväksi, että Elhiblu 1 -niminen tankkeri aikoo palauttaa pelastetut Libyaan, he kaappasivat aluksen.

Alus muutti sen jälkeen kurssiaan kohti Maltaa. Maltan viranomaiset vahvistavat, että alus oli kaapattu. Maltan armeijan erikoisjoukot nousivat alukselle ja ottivat sen hallintaansa, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

https://img.ilcdn.fi/DX-Y4bn0ayc7tnqWvgAQCJVnSYw=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/382d2568e31b346feb68296ab832318468093da6e50828813179c4e08cd3d3cd.jpg

4 Replies to “Afrikkalaiset ovat ulkoistamassa väestön liikakasvun ongelmat EU-maille”

 1. Valitettavasti 85% toimittajista on vasuri-virhee.demari-akselilta ja tuon jutun kirjoittaja selkeästi kuuluu sinne.
  Nämä toimittajaksi itseään kutsuvat kulttuurimarxsistisaarnaajat syyttävä meitä myös siirtomaa-ajan tekosista, mihin suomalaiset eivät mitenkään osallistuneet.
  Ei EU ole vastuussa itse elintasoturitsteiksi lähteneistä ja palauttaminen veneilyn lähtömaahan on täysin oikea teko.
  Kapteeni ei enää tee sitä virhettä, että ottaisi tuollaisia turisteja kyytiin missään oloissa.

 2. Mitähän tämä EU:n masinoima porukka sai aikaiseksi? OPERAATIO SOPHIA-n aikana NGO alukset kuskasivat yli kuusisataatuhatta pakolaista Libyan merialueen rajalta Italiaan. Pakolaisten kuljetuksen Libyan rannikolta merialueen rajalle [ 50 km] hoitivat libyalaiset ihmissalakuljettajat.

  ***
  https://puolustusvoimat.fi/web/kansainvalinen-kriisinhallinta/valimeri-eunavfor-med-operaatio-sophia
  EUNAVFOR MED – OPERATION SOPHIA

  European Union Naval Force in Mediterranean

  Toiminta-alue: Eteläinen Välimeri
  Johdossa: Euroopan Unioni
  Perustettu: 2015
  Suomalaisia: enintään 10
  *
  EUNAVFOR MED – OPERAATIO SOPHIA
  EUNAVFOR MED – OPERAATIO SOPHIA:n tehtävänä on ihmissalakuljettajien toimintaedellytysten häiritseminen ja estäminen sekä Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton vähentäminen.
  Euroopan Unionin operaatio EUNAVFOR MED toimii Välimerellä tavoitteena rikkoa ihmissalakuljettajien ja ihmiskauppiaiden toimintamalli Pohjois-Afrikasta Eurooppaan, keskittyen Libyasta Eurooppaan suuntautuvan toiminnan estämiseen.
  Euroopan unionin neuvosto teki heinäkuussa 2017 päätöksen jatkaa EUNAVFOR MED operaatio Sophiaa vuoden 2018 loppuun saakka. Operaatiolla on kaksi tukitehtävää, jotka ovat Libyan rannikkovartioston ja merivoimien kouluttaminen sekä YK:n aseidenvientikiellon toteutumisen valvonta Välimerellä.
  Euroopan unionin neuvosto tarkensi tukitehtäviä uudessa mandaatissa. Operaatio perustaa koulutuksen seurantajärjestelmän Libyan kansallisen merivartioston kanssa varmistaakseen koulutuksen pitkäkestoiset vaikutukset ja merivartioston toimintaedellytykset tulevaisuudessa.
  Lisäksi operaation keräämät tiedot laittomasta kaupasta, mukaan lukien tiedot raakaöljyn laittomasta viennistä ja muusta laittomasta viennistä, voidaan luovuttaa Libyan laillisille viranomaisille ja jäsenvaltioiden asiaankuuluville lainvalvontaviranomaisille ja toimivaltaisille unionin elimille.
  Operaatioon osallistuu 26 Euroopan unionin maata ja sen toiminnan ydin on laivasto-osaston johtoaluksen (FHQ, Force Headquarter) ja operaatioon osallistuvien sota-alusten toiminta Välimerellä. Vaikka operaation tehtävänä ei ole meripelastus, se pelastaa tarvittaessa merihätään joutuneita henkilöitä. EUNAVFOR MED toimii läheisessä yhteistyössä EU:n rajavalvontavirasto FRONTEX:n TRITON-operaation kanssa.
  Suomella on operaatio SOPHIA:ssa henkilöstöä eri tehtävissä laivasto-osaston johto-aluksella sekä Roomassa sijaitsevassa operaatioesikunnassa (OHQ, Operation Headquarter). Suomalainen alustarkastusosasto osallistui operaatioon marraskuusta 2015 lokakuuhun 2016.
  Osallistuminen Euroopan Unionin johtamaan EUNAVFOR MED operaatio Sophiaan tukee Suomen meriliikenteen suojaamisen erikoisosaamisen kehittämistä ja kokonaiskuvan muodostamista merellisessä, monikansallisessa operaatiossa.
  Operaation komentaja on kontra-amiraali Enrico Credendino Italian merivoimista.
  Operaation omilta englanninkielisiltä sivuilta löytyy lisätietoja.
  .
  .

  ****
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006053227.html
  29.3.2019

  EU ei enää tuo Välimeren siirtolaisia maihin

  EU ilmoitti tällä viikolla luopuvansa Välimerellä laivasto-operaatiosta, joka on pelastanut kymmeniätuhansia siirtolaisia ja tuonut heidät Italiaan.

  Pelastustoiminta on ollut osa EU:n Sofia-nimistä kriisinhallinta¬operaatiota, joka pyrki tuhoamaan ihmissalakuljettajien bisnestä. Vuodesta 2015 lähtien sen puitteissa on pidätetty noin 150 salakuljettajaa ja pelastettu 45 000 siirtolaista.

  Osana operaatiota EU on myös kouluttanut Libyan rannikkovartiostoa, valvonut Libyan asevientikieltoa ja kerännyt tietoa öljyn salakuljetuksesta.

  Operaatiossa palvelee myös seitsemän suomalaista.

Kommentoi