Loukkaavat sketsit

Pirkka- Pekka Petelius tuli esiintulollaan avanneeksi oven älyttömyydelle, sillä nyt poliisille on tulvinut lukuisia tutkintapyyntöjä vanhoista sketsisarjoista ja elokuvista.

Toimittaja ja entinen Washingtonin kirjeenvaihtaja Aarne Tanninen sanoi aikoinaan, että imitoiduksi tuleminen on suuri kunnia, eikä lainkaan loukkaavaa.

Eli, ei olla niin tiukkapipoisia.

20 Replies to “Loukkaavat sketsit”

  1. Vielä on Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa ( Ten Little Niggers) saatavana Tampereen kirjastoissa, mutta kauankohan? Siirtyykö piankin divarien tiskin alle?

   Entäpä Aarne Tarkaksen Pekka ja Pätkä neekereinä?

 1. Perustuslain 8§ mukaan ihmistä ei saa tuomita sellaisen teon perusteella, mikä ei ollut tekohetkellä laissa rangaistavaa.
  Nämä viimeiset typeryydet perustuvat valtakunnansyyttäjän haluun olla asemaansa suurempi, koska vetoaa siihen, että teot ovat edelleen näkyvissä.
  Valtakunnansyyttäjä ei voi muuttaa lain tulkintaa mielensä mukaisesti, vaikka kuinka haluaisi – säälittävää pelleilyä suoraan sanoen.
  Teot tapahtuivat ajat sitten, mutta tätä valtakunnansyyttäjän tyhmyyttä tekopyhät herkkänahkaiset suvaitsemattomat pellet koittavat käyttää hyväkseen.

  ”8 §
  Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

  Ketään ei saa pitää syyllisenä rikokseen eikä tuomita rangaistukseen sellaisen teon perusteella, jota ei tekohetkellä ole laissa säädetty rangaistavaksi. Rikoksesta ei saa tuomita ankarampaa rangaistusta kuin tekohetkellä on laissa säädetty.”

 2. No onhan se täysin älytöntä alkaa pyytelemään anteeksi vuosikymmeniä sitten tehtyjä sketsejä . Olkoon hahmoina sitten kuka milloinkin. PPP menetti kyllä tekosellaan ainakin mun pisteet. Nämä sketsit ovat yksi osa huumoria, kansainvälisessäkin mediassa. Onko maailma muuttumassa totiseksi paikaksi jossa huumorilla ei ole sijaa ?? Vitsitkin varmaan kielletään, niissähän tehdään aina joku naurunalaiseksi, kuten kettu, karhu, ihminen jne.. Ei kivaa 🙁

 3. Suomalaisen miehen munat pitää kieltää. Ihan ehdottomasti. Ties mitä niilläki tehdään, hyi hävetkää.

 4. Itselläni ei isompaa iloa munista ole ollut -joten voin ne kieltää muiltakin.

 5. Vieläkö joku on sitä mieltä ettei sananvapautta yritretä tällä hulluudella rajoittaa?

  Ihan vakavissaan kun seuraa viimeaikojen kehitystä niin kyllä vihervasemmistolainen fasismi elää ja voi hyvin Suomessa.

 6. Meillä on niin ”puolueeton valtakunnansyyttäjä”. Hussein al-Tae: antisemitismi, homojen pilkka, tekstejä vielä 2016 ainakin nähtävillä, ”rikos vanhentunut” ei syytettö. Pirkka-Pekka Petelius: saamelaisten ja romanien pilkkaaminen törkeiden stereotypioiden kautta, rahan takia, suurelle yleisölle, sketsit yhä kaupallisessa levityksessä Cmorella, ei syytettä?
  Päivi Räsänen: teologisia pohdintoja Raamatun suhtautumisesta homoihin jossain Luther- säätiön sivuilla 2000- luvun alussa, syyte ”koska tekstit ovat yhä luettavissa”. Tosi reilua!

 7. Turha on Unkaria arvostella tämän jälkeen kun oikeutta jaetaan pärstäkertoimen mukaan.

 8. Osoittaakohan eduskunnan kokoonpano kansaa, koska kansa on antanut valtakirjan heille?
  Keskitason urheilija, missi, tai minkä alan pelle hyvänsä, jos naama on näkynyt telkkarissa, aina kelpaa kansaa edustamaan!

  1. Kyllähän ruo on jo vuosikymmenen nähty; alusvaate mannekiini, seiväshyppääjä, hiihtäjä, bodari … jne. eivät kyllä mitään poliittista osaamista tuo.

Kommentoi