12 vastausta artikkeliin “NASA teki yllättävän havainnon maapallon tilasta”

  1. Silti Suomessa pitää vihreiden mielestä puiden kaataminen kieltää, jotta maailma pelastuu.

  2. Minun mielestäni pitäisi olla kohtuus kaikessa.

    Puita ei saisi kaataa enempää kuin niitä kasvaa. Kun paikoitellen niitä ei kaadeta edes tarpeeksi, niin pitäisi jotenkin huolehtia siitä, että metsä ei pääse yleisesti kasvamaan hoitamattomaksi pusikoksi. Toki niitäkin hoitamattomia pusikoita tarvitaan – mutta suhteellisen vähän.

    Kaikkein hulluinta on mielestäni, jos metsästä viedään myös oksat ja kannot. Se on ryöstämistä, joka pitäisi mielestäni kriminalisoida.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/20252-puolukassa/

    1. Avohakkuut ovat huonoa mainosta metsäyhtiöille. Niistä piti muka luopua, mutta silmät kertovat muuta kun vähän ajelee maaseudulla.

  3. Etsin tuon uutisen NASA:n sivuilta. Sen mukaan maailman viherpeite on kasvanut 2000 -luvun alusta noin viisi prosenttia, mikä vastaa alueena koko Amazonin sademetsää! Tällaisia hyviä uutisia ei mediassa paljon näy, sen sijaan kauhistellaan miten ”ihmiskunnan keuhkot” tuohoutuvat Amazonin metsäpaloissa, jotka nekin olivat tänä vuonna pienempiä kuin joskus aiemmin 2000-luvulla. Tietenkään Amazonin polttamista ei pidä hyväksyä, mutta maailmanlopun lietsominen aiheuttaa ahdistusta ja hysteriaa varsinkin nuorissa.

    NASA:n uutisessa kerrottiin myös, että viherpinta-alan kasvusta saamme kiittää ennen kaikkea Kiinaa ja Intiaa. Maita, joita olemme tottuneet parjaamaan ja joissa on valtava väestö. Valtavakaan väestö ei siis tarkoita viherpinta-alan katoamista vaan sitä voidaan jopa lisätä. Kiinassa vihreyden lisäys johtuu paljolti metsittämisestä, Intiassa maatalouden vuoroviljelystä.

    Hyvät uutiset eivät selvästikään myy, pelottelemalla uskotaan saatavan enemmän ostajia. Tämähän näkyy siinäkin, miten milloin mikäkin ruoka tai juoma on vaarallista.

  4. Avohakkuualueilla pitäisi oksat ja kannot polttaa, jolloin ravinteet jäisivät maahan, kuten metsäpaloissa.

  5. Ei se mitään muuta, että Kiina suurimpia saastuttajia ja molemmissa maissa maailman saastaisimmat terveydelle vaaralliset jättikaupungit.

    1. Luin tieteen kuvalehdestä että yhden päivän oleskelu Pekingissä tai Shanghaissa vastaa kolmea askia tupakkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *