Nykyään ei meinaa saada kaupoista hyvää sianlihaa

Sika on sekasyöjä. Kun sialle saa syöttää vain viljaa, niin sianlihasta tulee kuivakkaa ja mautonta. Ostin yksi päivä sokoksen lihatiskiltä viljaporsaan kyljyksiä. Kyllä niitä söi, mutta eivät olleet niin hyviä, kuin aikaisemmin sekaravintoa syöneen sian kyljykset.

Kassleri on tosin hyvää viljasiallakin. Sitä ostankin usein.

11 vastausta artikkeliin “Nykyään ei meinaa saada kaupoista hyvää sianlihaa”

 1. Vanhoina hyvinä aikoina sioille syötettiin ruoan tähteet ja myös parasta ennen päiväyksen ylittänyttä. Nykyisin se on ilmeisesti kiellettyä.

 2. Ennen oli peruskoulujen ruokaloissakin ruuanjäteastiat, joissa luki: Sioille.

 3. Taitaa olla kiellossa niillä jotka tuottaa mynnin sianlihan erikeen sitten on ne jotka kasvattaa muutaman possun syöttäen kaikkia mahdollista .
  Joita sitten myyvät suvulle ja tutuille, sellasesta pari pihviä ja muutamaa pottu rehujen kera alkaa päivä oleen hyvällä mallilla
  Lihan maku on aivaneri kun vilja possulla joka jossain määrin kuten vanha hevonnen sitkeetä ja kuivakkaa . terv tepivaari

 4. Vuoriselta juu. Lisäksi olen hakenut suoramyynnistä Merosen maatilalta, joka sijaitsee lähellä Orimattilaa.

 5. Tuo maatila haku oli minulla mielessäni saat tuoretta ja varmuudella myös hyvää hinta tosin on korkeampi kun monessa kaupassa .
  Mutta kyllä laadusta maksaakin terv tepivaari

 6. Se oli, kepulainen Puska, joka sai aikaan sen, että sianlihasta piti poistaa se paras osa eli läski, josta sai maan mainiota läskisoosia. Samalla Puska vaati voin syönnin lopettamisen ja markkinoile tuli margariineja, jota kutsutaan vieläkin levitteeksi. Asia liittyi koillis-Suomeen, jossa Puska aloitti ”pois eläinrasvat” kampanjansa. No onneksi nyt on palattu aimo askel takaisin ja monet juovat taas täysmaitoa ja syövät leivän päälle levitettyä voita. Valitettavasti sian läskiä vielä kaivataan.

  1. ”Valitettavasti sian läskiä vielä kaivataan.”

   Minä juon täysmaitoa, syön voita ja myös läskiä.

   Ainakin Virosta saa aivan erinomaisia savustettuja sianlihoja, joista voi itse valita mieleisensä läskin osuuden. Jopa niin, että valittu pala on lähes kokonaan läskiä tai niin, että läskiä on vähän.

   Varmaan lihatiskistäkin, mutta minulla on yleensä hyvin vähän aikaa kaupassa, joten valitsen nopeasti hyllystä mieleiseni palasen tai palasia. On usein ihan minuuttiaikataulu mitä pitää noudattaa Tallinnassa Suomeen tullessa – vaikkapa Saarenmaalta laivalle Suomeen. Ennen laivalle menoa nimittäin pitää usein palauttaa Suojeluskunnan Päämajasta lainaamaani varustusta.

 7. Lapsuuden kodissa oli aina sikaa omasta takaa. Sika sai ruuan tähteet eri lisukkeilla ja jouluksi se lihotettiin. Läskin vahvuudella sitä kehuttiin.

Kommentoi