11 vastausta artikkeliin “Syksyinen viima”

  1. Ulkona on mitä mainioin sää kun pukeutuu oikein. Juuri sadetakki ja kumisaappaat jalassa marssin koirien kanssa äsken sateessa, ei haitannut pätkääkään.

  2. Meitä on moneksi. Minulle sopii mainiosti 25 – 30 asteen helteet.

    1. Juu, meikäkin pitää enemmän lämpimästä mutta kun asumme Suomessa niin olen tyytyväinen jokaiseen keliin. Pukeutuminen on tärkeintä. Talven tulipalopakkaset on myös parhaimpia kun puut kumahtelee ja hanki narskuu jalkojen alla.

  3. Ei tää nyt kylmää vielä ole hiukan on tuulista ollut tänään ja se on ollut lapista tuo tuuli
    Mulle 25 helle on raja sen jälkeen tulee kärsimys terv tepivaari

  4. Säälle ei voi mitään – se on mitä on.

    Itse voi kuitenkin omalla pukeutumisellaan vaikuttaa siihen miten hauskaa kyseisessä säässä on.

  5. Joo voi laittaa vaatteet sään mukaan aina olis hyvä kun ei heti näillä keleillä laita untuva takkia talvella ei sitten enää ole lämpöisempää vaatetta terv tepivaari

  6. Meillä kullakin on omat suosikki ja inhokki vuodenaikamme. Syksy on minulle paha, pimeys, kosteus ja kylmyys ahdistavat. Monet kai pitävät hömpötyksenä mutta näihin aikoihin etsin komerosta esiin kirkasvalolampun ja sen valossa pimeässä aamussa luen Pohjalaista ja juon aamukahvin.

    Vaikka se päivinämme puolirikollista onkin pyrin lokakuun puolivälissä mahdollisuuksien mukaan hakeutumaan joksikin viikoksi Andalusian valoon ja lämpöön. Sieltä palattaessa palaa halu avata savotta, seuraavan vuoden polttopuut hakkuuseen ja kuljetus kotipihan halkorantteelle. Klapien kalkuttelu kevätauringossa on hauskaa ja terapeuttista toiminta ihmisluonolle.

    1. Myllymatti, me olemme erilaisia.

      Minulle syksy on aivan loistava vuodenaika. Puolukkaa, sieniä, mukavan viileää lenkkeilyä ja pyöräilyä. Niin, oman puutarhan aivan erinomaisia omenia on tullut taas syötyä hirveästi ja muutkin puutarhan antimet ovat kohtapuoliin tallessa.

      Klapien suhteen olet oikeassa. Polttopuut pitää tehdä keväällä. Puut täytyy kaataa ennen kuin niissä alkaa nesteet kiertämään ja tehdä klapeiksi keväällä, jotta kesä kuivattaa ne talvea varten. En kerta kaikkiaan ymmärrä niitä pölvästejä, jotka rupeavat tekemään polttopuita syksyllä heti tulevaa talvea varten.

  7. On noita klapeja tullut tehtyä sydäntalvellakin. Kovassa pakkasessa närepölli halkeaa mukavasti.

    1. Toki halkoa voi sydäntalvellakin, mutta oleellista on kaataa silloin kun rungossa ei kierrä nesteet.

      Jos on ”märkänä” kaadettu ja yritetään sitten polttaa ilman, että ne olisivat saaneet kesän kuivaa, niin homma on lievästi sanottuna perseestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *