Neiti Suomela ja herra Halla-aho

Voi ystävät hyvät nyt kun siellä eduskunnassa kuohuu. Voivottelun sijaan kerron jotain, mitä mielestäni media ei tästä asiasta vielä kertonut. Kerron kahdesta erinomaisesta poliitikosta, nimeltään Iiris Suomela ja Jussi Halla-aho, enkä aio käyttää palstatilaa heidän haukkumiseen.

Niin paljon samaa

Edustajat Suomela ja Halla-aho edustavat puolueita, joita kumpaakin olen äänestänyt ja kumpaakin voisin kuvitella äänestäväni. He ovat molemmat hyviä puhumaan kansalaisille ja keräämään kannattajajoukkoja asioilleen, joita he osaavat perustella aina valmiilla numeroilla ja taustatiedoilla. Järki on molemmilla terävä ja ilmaisu sujuu asiallisesti. Heitä ei tarvitse keräillä eduskunnan pikkujoulujen lattioilta huppelissa, sillä maalaisjärki pelaa. He ovat molemmat huolissaan ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta ja he molemmat haluavat tehdä Suomesta paremman paikan jälkipolville. Mitä tulee tuoreimpaan ”suostumus” lakialoitteiseen, he ovat molemmat sen puolella.

He elävät molemmat somekratiassa, jossa tärkeintä on lyödä vastustajaa. He tietävät miten peliä pelataan: määrittele poliittinen vastustajasi ja lyö häntä aina kun olet eri mieltä, samaa mieltä, tai et oikeastaan mitään mieltä. Vaalituloksesi paranee, mitä rajummin vastapuolta haukut. Eivät ole tätä keksineet, eivät he ole mitään uniikkeja räyhääjiä, vaan pelin hengen ymmärtäviä. En voi haukkua heitä sen enempää kuin muitakaan päättäjiä tai vaikkapa journalisteja. Kansa tätä haluaa ja kansan palvelijoina he vastaavat kutsuun.

Niin kivasti erilaisuutta

Edustajien Suomela ja Halla-aho mielipiteissä on kovasti eroa. Hyvä juttu, pidän tästä! Molempien mielipiteistä löydän tuettavia asioita, useitakin, sekä myös asioita joista olen kovin eri mieltä, joskus oikein kovastikin eri mieltä. Tiesittekö, että maassamme on yllättävän paljon ihmisiä jotka voivat peukuttaa sekä vihreitä että persuja? No, nyt ainakin tiedätte. Mutta kaiken kaikkiaan, hyvä juttu että on erimielisiä eduskunnassa. Se jos mikä on oikea paikka erilaisille mietteille. Kiitos, että ajattelette omalla päällänne ja tulette erilaisiin johtopäätöksiin.

Edelleenkin maan tavan mukaisesti puheissa kovasti keskitytään siihen mitä on tapahtunut, mitä joku on sanonut tai mitä jonkun oletetaan ajattelevan. Se on trendin aallonharjalla – mutta tosi menestyjä on se, joka näkee koska aallonharja loppuu ja ymmärtää hypätä nousevaan aaltoon ensimmäisten jouossa. Ennustaja en ole, mutta Stetson-Harrison-metodilla ehdotan, että ehkäpä seuraava aallonharja on sillanrakentamisen puolella? Ihan vaan meinaan semmoista mietin, että jos näin on, sitä saisi pajatson tyhjäksi helposti kun kohtaisi, löisi kättä päälle ja toteaisi että unohdetaan menneet, debatoidaan vastakin terävästi ja keskitytään tekemään huomisen Suomesta niin hyvä paikka kun mahdollista.

Ja sitten minä heräsin…

Jaa käyttäen:


18 Replies to “Neiti Suomela ja herra Halla-aho”

 1. Annan pisteet Halla-aholle siitä, että hän ei keskustelun alkuvaiheessa keskittynyt haukkumaan menneitä, ja hän ei yleisestikään mennyt henkilöön. Vähän olisi voinut tsempata konkretian osalta, sitä hän ei tarjonnut juurikaan. Ei kyllä muutkaan.

  Ehkäpä jossain välissä Suomela on tuossa paikassa ja voin kommentoida häntäkin.

 2. Persujen markkinoinnin kaksinaamaisuutta / US:

  ”Suomela viittasi myös Halla-ahon blogiin mainitsematta puoluejohtajan nimeä.

  ”Onpa tässä salissa myös ihmisiä, jotka ovat taannoin kirjoittaneet blogiinsa toivovansa poliittisten vastustajiensa joutuvan raiskatuiksi, eivätkä ole pyytäneet tätä anteeksi eivätkä vetäneet sanojansa takaisin. Nyt tuntuu aika erikoiselta kuulla, että yhtäkkiä raiskaukset huolettavatkin. Tuntuu aika erikoiselta kuulla kiitoksia siitä, että tämä aloite on nyt tuotu eduskunnan käsittelyyn”, Suomela sanoi. ”

  1. Joskus on hyvä tarkistaa mitä tarkalleen on kirjoitettu, eikä luottaa siihen mitä joku kertoo kirjotetun.

    1. Niin kyllä tuo Iiris Suomelan tulkinta on täysin asiayhteydestä irroitettu heitto, ajalta, jolloin ei tainnut Iiris olla vielä kuin pilke isänsä silmäkulmassa.

     Kyseessä oli kirjoitus, joka käsitteli ulkomaalaisten ”turvapaikanhakijoiden” kasvavaa osuutta raiskaustilastoissa, josta Halla-ahoi totesi, että jos jonkun pitää tulla raiskatuksia, nin mielummin se olkoon vihervasemmistolainen maailmanparantaja, joka tätä monikulttuurisuusrikkautta tänne haluaa kuin joku muu.

     Ihan järkeenkäyvä kommentti.

      1. Henkilön haukkuminen tyhmäksi ottamatta kantaa itse väitteeseen ei varmaan ole mielestäsi tyhmää?

     1. Puhtaan matemaattisella tasolla katsoen, juu, olihan siinä Halla-ahon tekstissä semmoinen tavallaan pointti, kasattu useiden oletusten päälle.

      Mutta kaikin puolin asiatonta pölhöpopulismia se silti oli.

 3. Kyuu, miten luulet Halla-ahon ja Suomelan voivan lyödä sovinnon kättä, kun Suomela pelkää Halla-ahon raiskaavan hänet eduskunnan suuressa salissa?

 4. Harri, en minä hetkeäkään luule että he löisivät kättä päälle. Heidän omat puolueensa ja kannattajansa tulisivat päälle seipäin ja talikoin. Saan silti toivoa sitä.

  Mainittakoon että eiliset Halla-ahon kehut vähän kutistuivat, kun viestintä meni tälle tasolle tänään:

 5. Kyuu – eihän vihreät ole väkivaltaisia,sillä pois se heistä – he ovat rauhanomaista väkeä että kääntävät toisenkin poskensa ?

  Täytyy rehdisti tunnustaa että politiikassa on populismia toisinaan – laidasta laitaan.

 6. Suomela edustaa sitä tahallaan väärinymmärtäjien porukkaa joka kohkaa somessa siitä miten Halla-aho haluaa milloin muka sitä tai tätä. Halla–aho haluaa Vihreiden naisten tulevan raiskatuksi, Halla-aho haluaa panssarivaunut Kreikan kadulle… Milloin mitäkin, aivan kuin ei osattaisi ollenkaan lukea tai ajatella.

 7. IIris Suomela on tiennyt asettuessan ehdokkaaksi, että hän voi ”joutua” olemaan samassa työpaikassa Jussi Halla-ahon kanssa. Joten missä ongelma?
  Vihreiden mamu- ja islammyönteisyydessä tietenkin. Ja siinä, että Islamin uskoon kuuluvien asenne naisia kohtaan tiedetään ja tunnetaan. Ja siinä ettei ole olemassa taikamuslimeja, jotka muuttaessaan johonkin länsimaahan, hylkäisivät uskontonsa ja/tai perinteensä, muun muassa naisvastaisuuutensa, ja integroituisivat mukisematta hengessä maassa maan tavalla. Faktaa tästä on aivan riittävästi.

  ”Pientä on miehen alistamisen halua naisia kohtaan verrarruttana naisen alistamisen haluun toisia naisia kohtaan”. – Sylvi Kekkonen.

 8. Ompa vaikea vieläkin hyväksyä suuren puolueen kantaa. Toki haastattelut tehdään niin että ei voi vastata perustellusti.
  Paljon parempi olisi tehdä asenteettomasti syvähaastattelu.
  Sityvihreille en anna tipan vertaa arvoa sillä he elävät todellisuudesta irti.

Kommentoi