Afrikkalaisia pakolaisia lennätetään kauemmas Euroopan porteilta

Alla olevasta:

” …Libyassa rekisteröidyistä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista, joita on noin 43 000. Libyassa arvioidaan olevan yhteensä peräti 500 000 siirtolaista.”

Tommi Hannula HS – Pitäisikö näillä neljälläkymmenelläkolmella tuhannella pakolaisella olla vapaa pääsy EU-alueelle? – niin tai kaikilla viidelläsadalla tuhannella.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006236627.html

Tommi Hannula HS / 13.9.2019

Ruanda evakuoi pakolaisia Libyan sodan keskeltä: onko kyse hätäavusta vai ihmisten toimittamisesta pois Euroopan porteilta?

AFRIKKALAISIA pakolaisia ja turvapaikanhakijoita lennätetään kauemmas Euroopan porteilta. Sisällissotaa käyvän Libyan pidätyskeskuksista evakuoidaan Ruandaan lähiviikkoina 500 ihmistä, myöhemmin ehkä useita tuhansia vastaavissa erissä.

Järjestelystä tiedottivat tiistaina Ruandan hallitus, Afrikan unioni ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, jonka suurimpia rahoittajia on EU.

Ruandan presidentti Paul Kagame on luvannut, että maa ottaa vastaan Libyasta jopa 30 000 ihmistä. Se edustaisi selvää enemmistöä Libyassa rekisteröidyistä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista, joita on noin 43 000. Libyassa arvioidaan olevan yhteensä peräti 500 000 siirtolaista.

*

EU on maksanut Turkille miljardeja euroja, jotta Lähi-idän sotia paenneet ihmiset eivät pääsisi kulkemaan Turkin läpi Kreikkaan.
[ Kallis tapa hoitaa rajavalvontaa.]

*

Italia on myös kieltäytynyt päästämästä satamiinsa avustusjärjestöjen laivoja, jotka ovat pelastaneet ihmisiä mereltä.
[ Ns. pelastustoiminta on olut ihmissalakuljettajien Libyan merialueen rajalle toimittamien pakolaisten ottamista avustusjärjestöjen aluksille.]

*

Paljolti näiden toimien takia Välimeren suunnalta Eurooppaan saapuneiden maahanpyrkijöiden määrä on jäämässä tänä vuonna alle kymmenesosaan huippuvuodesta 2015, jolloin heitä tuli yli miljoona.
[Varmaan HS:n toimituksen mielestä tämä vähennys on ei-toivottua.]

*

Libyassa muuttoliike on jopa kääntynyt. Sieltä palaa ihmisiä muihin Afrikan maihin enemmän kuin enää saapuu Libyaan.
[ Alkaisiko viesti lopulta mennä perille?]

 

19 vastausta artikkeliin “Afrikkalaisia pakolaisia lennätetään kauemmas Euroopan porteilta”

  1. Pienistä toimista voi olla hetkellistä apua, mutta ongelmaa niillä ei ratkaista.

    Afrikasta on tulossa EUn alueelle vaikka 100 000 000 ”siirtolaista”, jos päästetään tulemaan. Aasiasta lisää, jos päästetään tulemaan.

    Nykyiset pakolaissopimukset on pakko heittää romukoppaan ja:

    1. EUn alueelle saa päästää VAIN omalla oikealla voimassa olevalla passilla JA viisumilla – ei taikasanalla Asylum.

    2. EUn alueella jo laittomasti olevat on kammattava täikammalla lukkojen taakse ja palautettava sinne mistä tulivatkin – vaikka voimakeinoja käyttäen.

    3. Pakolaisleireiltä voidaan ottaa oikeasti hädänalaisia, tiheällä seulalla – lähinnä nuoria naisia ja pikkulapsia – nimenomaan pieniä määriä. Esimerkiksi Suomeen korkeintaan 1000 vuodessa. Yksikään kiihkoislamisti tai vastaava ei saa läpäistä seulaa.

  2. Monien kiroama Trump on saanut aikaan sen, että jenkkilään ei enää päästetä Meksikon ja USAn rajan kautta hakemaan turvapaikkaa porukkaa sieltä sun täältä – hehän ovat tulossa turvallisten maiden kautta – hakekoon turvapaikkaa niistä turvallisista maista.

    Suomenkin ympärillä olevat maat ovat ”turvallisia maita”. Ei Suomenkaan olisi pakko päästää ketään niiden maiden kautta hakemaan turvapaikkaa Suomesta.

    Ns. taakanjako taas on ihan perseestä – niitä ”siirtolaisia” ei saa päästää EUn alueelle.

    1. Meksiko tarjosi maansa läpi vaeltaville ”karavaanilaisille” oleskelulupaa, mutta se ei heitä kiinnostanut. Kaikki haluavat USA:aan, vaikka siellä on ilkeä Trump.

      1. Niin Harri, edelleen on unelmien täyttymys päästä keinolla millä hyvänsä jenkkilään. Siellä on nimittäin mahdollista päästä kovalla työllä erittäin hyville ansioille ja siten rikastumaan.

        Kuka vaan voi jenkkilässä perustaa liikeideansa pohjalta ”autotalliyrityksen” ja kasvattaa siitä menestyvän kansainvälisen suuryrityksen – jos on kykyjä riittävästi.

      2. Heikki,
        nämä ”karavaanit” eivät ole meksikolaisia. Ne tulevat Keski-Amerikasta _Meksikon läpi_ ja pyrkivät Yhdysvaltoihin.
        Kun median kamerat lähestyvät, niin ”pakolaiset” nousevat busseista ja ryhmittyvät maantielle marssijonohin. Miljardööri Soros tukee taloudellisesti.

  3. Suurin ongelma on tämä maapallon ”demokraattisin” valtio USA. Miksi tämän maan pitää häseltää joka puolella maapalloa…joku aivoton voi väittää, että USA vie demokratian niihin maihin joissa se sotii. Miten maa jossa demokratia on kirosana voi yrittää omia kaikki kansat ”demokratinasa” alle.. Siellähän re (BUBLIKAANIT) nykyisen presidentin toilailujen varjossa tekevät todella typerää politiikkaa…veikkaan, että USA:ssa on pikemmin sisällissota kuin joittenkin väittämä Venäjän hyökkäys maahamme tapahtuu..Taitaa olla, että 30 vuotta asiaa varmana pitänyt henkilö kasvaa koiranputkea, eikä ko. asia ole tapahtunut. Saattaa arkussa käydä pölinä kun luuseri kääntää kyleä vauhdilla..

    1. Ei maa jossa on vain kaksi puoluetta voi edes olla demokratia, Yhdysvallat on lähempänä diktatuuria, eliitillä on kaikki ja kansalla ei ole mitään, äänestää voit kahdesta huonosta toisen. Ei jatkoon…

      1. Pitäköön USA oman ”demokratiansa”. Mikä se on ? Aito amerikkalainen?? Onko sellaista olemassa?? . Miksi sitä paskaa mallia pitää yrittää viedä varsinkin kehitysmaihin?? Paitsi jos kyseessä on maailman valloitus..Mikä maa on viimeisen sadan vuoden aikan sotinut muualla kuin omalla mantereella ??

  4. Ensiksi – en kuulu Yhdysvaltojen ihailijoihin, k.s. linkki lopussa
    .
    Afrikasta tuuppaa väkeä EU –alueelle ja Meksikosta ( Etelä- Amerikasta ja Väli-Amerikasta) pursuaa väkeä USA:han.
    .
    Miksi?
    .
    Suuriin moottori pakolaisten liikkumiseen on lähtömaiden talouden jääminen jälkeen väestönmäärän kehityksestä. Puute luo rauhattomuutta ja lopulta sotia. Osa väestä hakee ratkaisua pyrkimällä alueille, joissa olot ovat vielä jotenkin kunnossa.

    *
    https://areena.yle.fi/1-50135403
    Ulkolinja: Köyhänä Amerikassa
    Kesto 51 min

    1. Ryssälä ei paljon jenkkilästä eroa, sama on kuilu rikkaan ja köyhän välillä, sekä vankilat on täynnä omia kansalaisia runsaasti.

    2. ”Suuriin moottori pakolaisten liikkumiseen on lähtömaiden talouden jääminen jälkeen väestönmäärän kehityksestä.”

      Suoraan sanottuna ”lähtömaissa” syntyvyys on mahdottoman suurta. Siihen taas on yleisenä syynä uskonto. Katolisissa maissa ei sallita ehkäisyä, eikä aborttia – muslimit taas …

  5. Mitenkäs tällä blogi sivulla eräs kirjoitti jotain ja se poistui samantien, ei ollut blogin avaaja, onko 1 niin sanotusti 3…

  6. Ei taida olla suuri ihme jos ei Meksikossa erikoisemmin viihdy.

    HS=Meksikossa murhien lukumäärä nousi tuoreimman virallisen tilaston mukaan viime vuonna uuteen ennätykseen. Meksikossa aloitettiin 33 341 uutta murhatutkintaa vuonna 2018.

    1. Eemeli,
      nämä ”karavaanit” eivät pääosiltaan ole meksikolaisia. Ne tulevat Keski-Amerikasta _Meksikon läpi_ ja pyrkivät Yhdysvaltoihin.
      Kun median kamerat lähestyvät, niin ”pakolaiset” nousevat busseista ja ryhmittyvät maantielle marssijonohin. Miljardööri Soros tukee taloudellisesti.

  7. Meksiko on vain yksi kymmenistä maailman ongelmamaista – koko Afrikka, Afganistan, Bangladesh, Etelä-Amerikka, Väli-Amerikka ..

    Etelä-Amerikassa etenkin Venezuela

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Venezuela

    Öljytulojen varassa elävän maan talouden yleinen kehitys kuitenkin laiminlyötiin ja erityisesti maata vuodesta 1999 kuolemaansa saakka vuoteen 2013 johtaneen presidentti Hugo Chávezin kunnianhimoiset sosiaaliset uudistukset saivat yhdessä öljyn hinnan halpenemisen kanssa aikaan pitkällisen ja alati syvenevän talouskriisin etenkin hänen seuraajansa Nicolás Maduron kaudella.

    Myös itsevaltaisista menetelmistä ja laajamittaisesta korruptiosta syytetyn Maduron syrjäyttämiseen pyrkivät Venezuelan protestit 2014–2019 ovat laukaisseet maassa myös vaikean poliittisen kriisin joka on johtanut miljoonien ihmisten pakenemiseen maasta.

    ****
    Taustalla on aina yksi syy – puute

    Suuriin moottori pakolaisten liikkumiseen on lähtömaiden talouden jääminen jälkeen väestönmäärän kehityksestä. Puute luo rauhattomuutta ja lopulta sotia. Osa väestä hakee ratkaisua pyrkimällä alueille, joissa olot ovat vielä jotenkin kunnossa.

    Ongelmamaissa pitäisi ainakin syntyvyyden säännöstely saada toimimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *