Aikuisten saamattomuuteen tuskastuneet nuoret lakkoilevat parhaillaan ilmaston puolesta

Media on onnistunut manipuloimaan suomalaisten mieltä. Suomalisien määrä maailmanasukasmärästä on vajaa promille. Meidän merkitys ilmastokysymyksessä on kuin hyttysen pieru Saharassa. Kiina, Intia, USA ja Australia määräävät tahdin.

Ihmiskunta huijaa (median ohjaamana ) itseään varsin tottuneesti

Hiilidioksidipäästöt – näin kaikista ilmastokouksista huolimatta

https://www.tamperelainen.fi/keskustelut/574987

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä nousi ennätyskorkealle tasolle

”Hiilidioksidimäärä kasvaa 50 prosenttia ennakoitua nopeammin. ”

Turha on edes EU:n pyristellä kehitystä vastaan. Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä ja määrä kasvaa koko ajan. Ihmismäärän kasvaessa tuotannon on kasvettava, mikä lisää CO2-päästöjä. Pelkillä uusiutuvilla energialähteillä ei selvitä.

*

Aikuisten saamattomuuteen tuskastuneet nuoret lakkoilevat parhaillaan ilmaston puolesta, Eduskuntatalolla satoja nuoria – ”Tässä on meidän tulevaisuudesta kyse”

Valtaosa opettajista suhtautui nuorten mukaan poissaoloon hyväksyvästi.

https://hs.mediadelivery.fi/img/978/c3e9e1faf5514c90ba605874c86d95df.jpg.webp

Ellen Forsström ja Axel Broman olivat ilahtuneita siitä, kuinka paljon nuoria ilmastolakko oli kerännyt eduskuntatalolle. ”Ilmastoasiat ovat todella tärkeitä tulevaisuutemme kannalta”, Broman sanoo. (KUVA: KALLE KOPONEN / HS)

Jaa käyttäen:


6 Replies to “Aikuisten saamattomuuteen tuskastuneet nuoret lakkoilevat parhaillaan ilmaston puolesta”

 1. Typeryys ja tietämättömyys johtaa kakaroita.
  Tuotannon ulkoistaminen Aasiaan ja Afrikkaan lisää päästöjä.
  Kaikenlaisen krääsän ja ”ilmastoystävällisen” kasvisruuan tuonti viheruskovaisille toiselta puolelta maapalloa lisää päästöjä massiivisesti
  Se on kuitenkin vähäistä verrattuna holtittomaan väestönkasvuun Aasiassa ja Afrikassa,mikä lisää päästöjä kaikessa järjettömästi.
  Samoin merien muoviongelmasta 90% on peräisin noilta alueilta.
  Kakarat eivät edes ymmärrä tuota.

 2. Olen ilahtunut siitä, että nuoret välittävät asiasta. Nostan heille hattua. Väitän myös että he oppivat tällä tempauksella paljon. En myöskään usko heidän olevan niin tyhmiä etteivät ymmärtäisi maailman olevan iso paikka.

  Jos vähennämme päästöjä vaikkapa Tampereella, vähennämme sairaspoissaoloja Tampereella. Emme pelasta maailmaa, mutta pelastamme naapurin tai ystävän.

  Jos kirimme vihreää teknologiaa Suomessa, voimme myydä sitä ympäri maailman, kuten on jo tapahtunutkin.

  En minä ymmärrä ilmastoa tai CO2-vaikutuksia, mutta asiassa on muutakin kuin tappelu hiekkalaatikolla.

 3. Olennainen seikka on se, että meitä koitetaan kaikin keinoin syyllistää ja maksattaa meillä tuo roska, kun samaan aikaan Euroopassakin katsotaan sormien läpi Etelä- ja Itä-Euroopan maiden päästöjä eikä varsinaisiin syihin eli holtittomaan lisääntymiseen ja roskaamiseen niissä maissa haluta koskea pitkällä tikullakaan.

 4. Ilmasto lämpenemissä puhutaan CO2 päästöistä. Maapallon läpimitta on noin 12700km ja ihmisen elämisellä kelvollinen ilmakehän paksuus noin 4km – siis varsin ohut kelmu maanpäällä. Ilmamassat liikkuvat maan ääriltä toisille. Hiilidioksidi levittäytyy kaikkialle. Kun kiinalainen polttaa kivihiiltä, niin vaikutukset näkyvät meilläkin.

  Kokonaan toinen asia on liikenteen ja teollisuuden tuottama pöly, joka on varsin paikallista. Erittäin paljon ilmasaasteita kehittyy raudan pelkistyksessä masuuneista. Hiilivoimalaitokset voivat olla varsinaisia ilmansaasteiden kehittäjiä. EU:n ratkaisuna on pitemmän aikaa ollut saastuttavan teollisuuden ulkoistaminen Aasiaan.

  Ilmaston lämpeneminen lienee tosiasia. Suomalaisten huolestumisella ja messuamisella ei tätä ongelmaa ratkaista. Niin että mitä voitaisiin tehdä? 1. Pienentää kulutusta – 2. rajoittaa ihmiskunnan kasvunopeutta.

  Paljonko nämä eduskunnan edessä mieltään osoittavat nuoret ostelevat tavaroita, joita eivät välttämättä tarvitse? Maailman muotitrendien tiukka seuranta lisää turhaa kulutusta.

Kommentoi