EU:lla ja Venäjällä on ainakin tämä yhteistä: Laajentumispyrkimykset

Eikö EU-alueella ole jo riittävästi kerjäläisiä? Mikä into on Suomen edustajilla ajaa Pohjois-Makedoniaa ja Albaniaa EU:n jäsenvaltioksi? Tytti Tuppurainen (sd) näyttää olevan yksi innokkaista laajennuksia ajavista.

*

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006313889.html

Ranska jarruttaa yhä EU:n laajentumista – Suomi on yrittänyt kaikkensa, sanoo ministeri Tuppurainen

POHJOIS-MAKEDONIAN ja Albanian mahdollinen EU-jäsenyys liukui jälleen tiistaina kauemmaksi, kun Ranska toi neuvottelupöytään uudet ehdotuksensa siitä, kuinka laajentumiskeskusteluita pitäisi uudistaa. Kriitikoiden mielestä Ranskan ehdotus on kuitenkin vain yritys estää nykyisten laajentumisneuvotteluiden eteneminen ylipäätään.

.

LAAJENTUMISNEUVOTTELUIDEN aloittaminen oli yksi Suomen kuluvan EU-puheenjohtajuuden tavoitteista. Suomi joutui siirtämään asian EU-maiden johtajille, sillä ministerikokoukset eivät tuoneet tulosta.

”Teimme aivan kaikkemme. Teimme kyllä oman tahtotilamme selväksi ja yritimme, mutta tämä on päätös, joka vaatii yksimielisyyttä. Jos yksimielisyyttä ei ole niin päätöksiä ei synny”, sanoi ministerikokousta johtava Suomen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd).

4 Replies to “EU:lla ja Venäjällä on ainakin tämä yhteistä: Laajentumispyrkimykset”

  1. EU:ssa on nytkin roskavaltioita jotka pitäisi pistää kylmästi ulos. Lisää elätettäviä ei tarvitse ottaa.

    Venäjän laajentumispyrkimykset onnistuu varsinkin kuN NATO heikkenee Yhdysvaltojen irrottautuessa siitä ennenpitkään koska Trump…se on pelannut kaiken mahdollisen kaudellaan Venäjän laariin.

  2. Laajenee kunnes poksahtaa. Niin on käynyt kaikille. Britit toisaalta on osoittaneet haluavansa ulos. Veikkaan brittien jälkeen että muutkin haluaa erota.

Kommentoi