Greta Thunberg moitti ilmastokokouksessa poliitikkoja ja yritysjohtajia

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ec124bcf-e699-4c9e-b72e-3b733a0873a9

11.12.2019

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergilta kuultiin keskiviikkoaamuna puhe Madridin ilmastokokouksessa.

*

Thunberg puhui aluksi hyvin tiedepohjaisesti. Hän kertoi tutkimustuloksista ja hiilidioksidin määrästä, jota maailman valtiot nykyään päästävät. Ja ennen kaikkea, mihin kaikkeen se voi johtaa.

[ Maailman väestön kasvun pysäyttämisestä hänkään ei puhu mitään – sehän tabu.]

*

Hän antoi kritiikkinsä maailman maille suoraan neuvotteluteemoista. Neuvoteltavana on esimerkiksi päästövähennysten laskennan markkinamekanismi ja kehittyville maille korvattavat vahingot ja menetykset.

[ Jopa Greta pisti pahan vaatimuksen. Mistä nämä Gretan vahingonkorvaukset otetaan? Kehittyneet maat haluavat saada tuotteet mahdollisimman halvalla – ei maksella mitään ylimääräistä.]

*

Thunberg sanoi, että hän on ollut onnekas saadessaan matkustaa maailmalla. Hänen kokemuksensa on, että tiedon puute on sama kaikkialla. Poliitikot eivät käyttäydy kuin olisi hätätila.

[ Tiedon puute taitaa vaivat Gretaa itseään. Jos sementin ja teräksen valmistusta sekä sähköntuotantoa hiilivoimaloissa ei lasketa, niin suurimpia ilman hiilidioksidipitoisuuden lisääjiä ovat rahtiliikennealukset (50000 kpl á 50 000 kW) ja sademetsien tuhoaminen.]

[ Miksei Greta tee valtamerien ylityksiä rahtilaivoilla purjelaivojen sijaan – rahtilaivat halkovat maailman meriä joka tapauksessa.]

*

Olen nähnyt toivoa, mutta se ei tule hallituksista ja korporaatioista vaan ihmisistä. Ihmisistä, jotka ovat heränneet. Ihmiset ovat valmiita muutokselle. Demokratia tapahtuu koko ajan, ei vain vaalipäivinä. Poliittinen mielipide johtaa maailmaa. Kaikki muutokset syntyvät ihmisistä. Ei tarvitse odottaa. Voimme aloittaa muutoksen nyt. Me, ihmiset, Thunberg päätti.

[Greta ilmeisesti laskee vain kehittyneiden maiden ihmiset ihmisiksi. Jospa hän menisi haastattelemaan ihmisiä Kiinassa, Intiassa, Pakistanissa, Thaimaassa, Bangladesh’ssä …. Etelä-Amerikassa .. ]

12 vastausta artikkeliin “Greta Thunberg moitti ilmastokokouksessa poliitikkoja ja yritysjohtajia”

  1. Persukammoisen järjetön valitus osoittaa vain terveen suhteellisuudentajun puutetta.
    Ei kaikki tässä maailmassa ole persua, vaikka se persukammoisen putkinäössä siltä näyttääkin. Sääliksi käy…
    Tosiasia on, että Suomen liikenteen kuristaminen ei vaikuta mitään niin kauan kuin esim. Kiina saa lisätä hiilipäästöjään vielä toistakymmentä vuotta ja 15 suurimman rahtilaivan päästöt ovat yhteensä suuremmat kuin kaikkien maailman autojen päästöt.

  2. juhak , sinunkin kommenttisi hävisi, ei kai haittaa.

    On se vaan kummaa kun jk ei saa järjensanaa kommentteihinsa – nälviminen ei paljoa vaadi..

  3. Kunnioitan Gretaa siitä että hän on tarttunut härkää sarvista. En ole samaa mieltä hänen tuomiopäivän asenteesta. Mielestäni nyt pitäisi rohkaista tekoihin, ei saarnata maailmanloppua. Mutta, hän valitkoon tiensä itse.

    Edessä on haaste. Sen edessä voi tuupertua, tai voi kääriä hihat ja miettiä miten tästä pääsee voittajana pinnalle. Firmat kuten Neste ovat sen tajunneet ja suomalainen veronmaksaja nauttii tuloksesta.

    Ei pidä ajaa maata alas, vaan YLÖS!

  4. Kun se sarviin tarttuminen on suorastaan tietyn taudin ominaisuus, en kovin paljoa kunnioitusta osaa antaa järjettömästä putkinäöstä, missä kaikki muut ovat pelkästään syyllisiä johonkin, mitä ei edelleenkään ole tieteellisesti todistettu.
    Hysteerisluontoinen maailmanlopun saarnaaminen pelkästään ilmastoalarmistien satuilujen pohjalta ei ole erityisen kunnioitettavaa sen kummemmin kuin purjehtiminen yhden lentomatkan välttämiseksi ja sen seurauksena kymmenkunta lentoa sen takia.

  5. Greta on varmasti puhunut hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Nyt hän joutuu yritysjohtajien lisäksi komentelemaan luontoäitiä.

    ***
    https://www.hs.fi/tiede/art-2000006125897.html
    30.5. 20:11
    .
    Metaanin määrä ilmakehässä lisääntyy nopeasti, eikä kukaan tiedä miksi
    .
    Ilmakehän metaanin voimakasta lisääntymistä ei ole huomioitu ilmastopaneeli IPCC:n raportissa. Metaanin lisääntyminen voi romuttaa Pariisin tavoitteet pitää lämpeneminen alle kahdessa asteessa.

    ***

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006340313.html
    .
    Tutkijat löysivät Sudanista vihdoin syyn, joka selittää ilmakehän metaanin nopeaa kasvua
    .
    Metaani on hiilidioksidin jälkeen merkittävin ihmisen toiminnasta syntyvä kasvihuonekaasu. Sitä syntyy kuitenkin myös luonnollisissa prosesseissa.
    *
    Metaania on ilmakehässä paljon vähemmän kuin hiilidioksidia. Sen pitoisuudet mitataan tilavuuden miljardisosissa, kun hiilidioksidia lasketaan miljoonasosissa.
    .

    Yksikköä kohden metaanin ilmastoa lämmittävä vaikutus on kuitenkin monikymmenkertainen hiilidioksidiin verrattuna.

  6. Joku roti tälle pilkkaamiselle pitää saada, jos aikuiset lihansyöjä-persumiehet näkevät mörköjä nuoren ilmastoravistelijan vuoksi. Olkoonpa Gretan luennot ylilyöntejä tai ei, saavat ne tietyt piirit edes koloistaan ulos ajattelemaan ja ainakin pilkkaamaan ja tutkimaan ilmastotieteen todenperäisyyksiä.

    Luonnon omaa osuutta eivät tiedemiehetkään osaa varmistaa, vaan sillä on oma miljoonien vuosien syklinsä. Saastuttamien ja luonnon tuhoaminen on ihmisten käsissä.

  7. Sillä että jotkut nimittävät Gretan joksikin, ei ilmastomuutokseen vaikuteta mitenkään – ilmasto muuttuu jos on muuttuakseen.
    Hiilidioksidi- ja metaanipäästöjen ’suurmaiden’ päättäjät eivät Gretan puheista välitä.

  8. Ei Sanna Marin (sd) lento yksityiskoneella Brysseliin ole mitenkään yllättävää – paitsi ..

    – mikä sopii hieman huonosti kokouksen ilmastonmuutostematiikkaan.

    ***
    MEP’t lentelevä kotimaansa ja Brysselin väliä kuin tavalliset ihmiset taksilla – miten se sopii ilmaston suojeluun? Tehkää niin kuin sanomme – ei niinkin me teemme.

    ***

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3fbdd53d-8cab-4557-9ce0-3e44c527fb67
    13.12.2019

    Marin lensi Brysseliin EU:n osin kustantamalla yksityiskoneella – mikä sopii hieman huonosti kokouksen ilmastonmuutostematiikkaan.

    – Tässä huomioidaan aikataulut ja turvallisuusnäkökohdat. En ole henkilökohtaisesti näitä käytännön järjestelyjä käynyt läpi tai ollut niissä osallisena. Olen täällä paikalla keskustelemassa tärkeistä asioista kollegoideni kanssa – se on minun päätehtäväni, Marin totesi.

  9. Varmasti monet ovat panneet merkille kuinka vihreyttään korostavat poliitikot eivät juurikaan sovella vihreyttä omassa elämässään.

    ***
    Sanna Marin (sd : ”– mikä sopii hieman huonosti kokouksen ilmastonmuutostematiikkaan.”
    ***
    MEP’t lentelevä kotimaansa ja Brysselin väliä kuin tavalliset ihmiset taksilla – miten se sopii ilmaston suojeluun? Tehkää niin kuin sanomme – ei niinkin me teemme.

    *
    P.S.
    Näin, ottamatta kantaa kenenkään bloggaajan mahdolliseen puoluekantaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *