Macron syytti Italiaa ”kyynisyydestä ja vastuuttomuudesta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005982962.html

30.1.2019

Eurooppaan syntyi uusi jakolinja, jota kukaan ei kaivannut – Italian populistihallitus otti pysyväksi maalitaulukseen ”ryöstäjä-Ranskan” ja ”hirveän” Macronin

[ ’ jota kukaan ei kaivannut’ HS:n toimittaja ei varmaan toivonut, mutta ehkäpä Italian kansa.]

Otteita:

”RANSKA riistää ja ryöstää Afrikkaa. Emmanuel Macron on hirveä presidentti. Keltaliivit ovat urheita, ja heidän jalon kansannousunsa ansiosta Ranska toivottavasti pian vapautuu surkeasta hallituksestaan.”

”Tätäkin mieltä Ranskasta voi olla, eikä siinä ole vapaassa maailmassa mitään erityisen ihmeellistä. Hätkähdyttävää on kuitenkin se, että tätä mieltä on Italian johto.”

”Eurooppaan on viime aikoina syntynyt uusi jakolinja, jota kukaan ei olisi kaivannut – paitsi ilmeisesti Italian varapääministerit Luigi Di Maio ja Matteo Salvini.”

*

”Macron syytti Italiaa ”kyynisyydestä ja vastuuttomuudesta”, kun se kieltäytyi ottamasta vastaan Aquarius-alusta, joka oli pelastanut satoja siirtolaisia Libyan vesiltä.”

 

Tosiaan tekopyhyyttä Macron’lta.  NGO –alukset kuskasivat parissa vuodessa kuusisataatuhatta pakolaista Libyan merialueen rajalta Italiaan . Pakolaisten kuljetuksen merialueen rajalle hoitivat ihmissalakuljettajat kumiveneillään. Tämä viidenkymmenen kilometrin matka on paljon esillä ollut ’varallinen matka yli Välimeren’. NGO – aluset ovat taustaltaan pääosin ranskalaisia, saksalaisia, hollantilaisia tai espanjalaisia. Sen enempää Ranska kuin mikään muukaan EU- maa ei ole halukas ottamaan näitä pakolaisia hoitoonsa.

Tilanne tällä hetkellä

Suurin osa NGO- aluksista seisovat satamissa. Yksi alus on kuitenkin toiminnassa – Sea Watch 3 , joka seilaa Hollannin lipun alla. Alus, jolla on mukanaan 47 pakolaista Libyasta, on ollut viikon ankkurissa Sisilian Syracuse’n edustalla.  Mikään EU – maa ei ole halukas ottaman pakolaisia vastaan – ei Ranskakaan.

*

Alus SEA WATCH 3 [NL],  marinetraffic :

https://www.marinetraffic.com/fi/ais/home/shipid:460780/tracktype:3/lpt:1542874560

 

 

 

 

19 Replies to “Macron syytti Italiaa ”kyynisyydestä ja vastuuttomuudesta”

 1. On ehdottomasti hyvä, että Italia ei päästä laittomia maahantulijoita maahansa.

  Nyt on kuitenkin kuulunut, että Italia päästää satamaansa, jos tulijat eivät jää Italiaan – eli taas ollaan menossa huonompaan suuntaan.

 2. Italia, Kreikka ja Turkki on vaarassa liittoutua Venäjän kanssa, siellä on sellaisia voimia joiden pyrkimys on vallan muu kuin kansalaistensa hyvinvoinnin turvaaminen.

 3. Mitä vastuullista oli päästää miljoonia Eurooppaan joista ei tiedetä mitään

  1. Niin, parhaillaan Mykkänen (KOK) vieraili Kreikan saarella jossa on pakolaisleirejä haalimassa näitä lisää Suomeen,

   Sisäministeri valmis ottamaan jopa 10 000 kiintiöpakolaista – ”Nyt turvaa hakevat ihmiset, joilla on rahaa ja kykyä liikkua”
   Mykkänen (KOK) muuttaisi EU:n pakolaispolitiikkaa. ”Nyt turvaa hakevat ihmiset, joilla on rahaa ja kykyä liikkua.”

   Niin, sieltä tullaan kuulemma rahamassien kanssa, kokkareet ja kepulit odottaa kuolaa valuen jo satamissa tehdäkeen diilejä… on nämä vallan verrattomia veikkoja…isänmaan asialla…

   1. Täydentävää tietoa Mykkäsen mielialoista:

    https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/608138-usu-uusi-sisaministeri-mykkanen-kasvattaisi-kiintiopakolaismaaran-moninkertaiseksi

    ”Mykkäsen mukaan ongelma ei niinkään ole turvapaikanhakijoiden määrä, vaan se, miten pystytään tehokkaasti seulomaan hädänalaiset turvapaikanhakijoista, Uutissuomalainen kirjoittaa. Toisena ongelmana Mykkänen näkee kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden käsittelyn. Uutissuomalaisen mukaan tuleva sisäministeri toivoo, että Suomeen ei synny jakoa laittomasta ja laillisesti maassa oleviin. Hänen mukaansa tutkittava kaikki keinot, jotta kielteisen päätöksen saaneet voidaan palauttaa.

    – Jos tuetaan sitä, että siirrytään laittomaan elämään, se tarkoittaa tulevaisuudessa laittomia työmarkkinoita, jakautumista ja rikollisuuden lisääntymistä, Mykkänen kommentoi.”

    ——————————————

    Kyllä kulttuurien törmääminen on lisäämässä poliisien työtä. Lähtömaissa jokin voi olla sallittua ja jopa suositeltavaa, joka täällä taas johdattaa telkien taakse.

    Samoin voi suomalaisen turistin käydä noissa muissa maissa.

    Mitä opimme tästä?
    Vihreät, vasurit, demarit, kokoomus, kepu, eivätkä Hoopoakatemian professorit opi mitään. Mutta Suomessa asuu pieni ja sorrettu vähemmistö, jolla on ollut kykyä oppia.

 4. Vuonna 1918 täältä pakeni paljon toisinajattelijoita itärajan taakse. Lisäksi sinne meni suomalaisia Amerikoista korkein odotuksin, ehkä siksi, että ruotsalaiset rotutohtorit olivat tehneet voitavansa pilatakseen suomalaisen rodun maineen koko Telluksella. Mutta Karjalaan he ajattelivat sopeutuvansa ja sopeutuivatkin. Karjalan olot kohentuivat. Mutta paikalliset venäläiset kokivat tulleensa syrjityiksi ja alkoivat syytellä suomalaisia separatistisista pyrkimyksistä ja kommunismin aatteen hylkäämisestä. Ja vainot alkoivat.

  Tästä opimme, jos on kykyä, että ongelmia tulee, jos ei sopeudu ja alistu vallitsevaan järjestelmään.

  1. Minulla on aavistus, etteivät suomalaiset tule alistumaan islamistiseen kulttuuriin, vaikka täällä käyvät agitaattorit uhoisivat, että vielä islamin lippu liehuu eduskuntatalon salossa (Anjem Choudary).

   1. Älähän sano, onhan meillä monikulttuurisia puolueita jotka ajaa samaa asiaa, isänmaasta vähät.

 5. Minä laittaisin sekä Ranskan että Italian tarkkailuluokalle. Mieluiten samalle. Molemmilla on fiksuja ideoita, sekä sitten vähemmän fiksuja.

  Joka tapauksessa Saksa, Suomi ja kumppanit maksavat heidän molempien show’n.

  1. Niin, Ranska on rikkonut EUn sääntöjä mm. budjetin alijäämän suhteen ilman rangaistusta. Sääntöjen rikkomisesta pitää seurata rangaistus.

   Italia puolestaan on velkaantunut aivan sietämättömälle tasolle.

   Molemmat mitä ilmeisimmin valehtelevat enemmän kuin puhuvat totta.

   Itse laittaisin samalle ”tarkkailuluokalle” myös ainakin Kreikan, mielellään myös Espanjan. Koko se porukka on eteläistä Eurooppaa, eikä oikeastaan kuuluisi ollenkaan rehellisten luterilaisten, pohjoisten kansojen, kanssa samaan joukkoon.

 6. Sea-Watch – ryhmä on aikaisemminkin syytellyt EU-maita. Edellisellä kerralla alus Sea-Watch 3 pyöri Maltan läheisyydessä pari viikkoa vaatien mukana olleille pakolisille pääsyä Maltaan. Lopulta saivat myönnytyksen. (alla)

  *
  http://www.independent.com.mt/articles/2019-01-23/local-news/The-migrant-standoff-brewing-as-Sea-Watch-3-heads-towards-Malta-with-rescued-migrants-6736202567
  23.1.2019
  Aiemmin tässä kuussa, Sea Watch 3 [NL] ja Sea Eye [NL], jota hallinnoi toinen NGO –ryhmä [sea-eye.org ] , oli jätetty jumiin lähelle Maltaa yli kahden viikon ajaksi, kunnes EU sopi pakolaisten jakamisesta [ EU-alueelle].

  ***
  Sea-Watch – ryhmä syyttelee:

  https://sea-watch.org/en/news/
  27.12.2018

  Five countries of the so-called Christian West have denied the rescue ship Sea-Watch 3, its crew of 22, and their 32 rescued guests any help in finding a port of safety over the Christmas holidays. The ship remains stranded at sea – in yet another political limbo, proving the EU’s blatant reluctance to make even…

  Viisi maata niin sanotusta kristillisestä lännestä ovat evänneet Sea-Watch 3: n, sen miehistöltä 22, ja heidän 32 noutamansa [ihmissalakuljettajilta saamansa] pakolaiselta pelastuksen ja avun löytämään turvallisuussataman joululoman aikana. Alus säilyy merellä – vielä yhdessä poliittisessa epävarmuudessa, joka osoittaa EU: n räikeän haluttomuuden tehdä jopa…

  Mitä ovat kolme niin sanottua muslimimaata, Tunisiasta, Algeriasta ja Marokosta, vastanneet avunpyyntöön?

 7. Albanus, olet ihan oikealla asialla. Kiitos.

  Kuinka ollakaan monet rikkaat islamilaiset maat eivät ota vastaan ensimmäistäkään ”pakolaista” Afrikasta, mutta jostakin kummallisesta syystä EUn pitäisi ottaa näitä pääsääntöisesti islamilaisia ”pakolaisia”.

 8. Tapaus Idi Amin (wiki):

  ”Amin pakeni aluksi vuonna 1979 vetäytyvien libyalaisjoukkojen lennolla Libyaan, jossa hän asui vuoteen 1980, jolloin sai turvapaikan Saudi-Arabiasta. Hän asui Novotel Hotelissä Jeddassa sillä ehdolla, että pysyisi hiljaa. Hän ei kirjoittanut elämäkertaansa ja antoi vain yhden haastattelun BBC:lle. Saudi-Arabian kuningassuvun mielestä Aminin käytös häpäisi islamia.[4] Amin olisi halunnut palata kotimaahansa, mutta ei saanut Ugandan hallitukselta lupaa. Amin ei joutunut oikeuteen huolimatta valtakautensa aikana tapahtuneesta kansanmurhasta ja muista rikoksista.”

 9. Alus SEA WATCH 3 [NL] saapui Catanian satamaan Sisiliaan klo 11.15 , 31.1.2019
  *
  Aikasemmin:
  Sea-Watch‏ @seawatchcrew 22. tammik. [ 2019]
  Day 4 since the rescue of 47 people from distress. Still, no state has answered our request for a safe haven. The EU blocks the last rescue vessel, while hundreds of people die in the Mediterranean. #SeaWatch

  Päivä 4, kun 47 ihmistä pelastettiin mereltä [Oliko bensiini loppunut veneeltä Libyan merialueen rajalla?]. Silti mikään valtio ei ole vastannut pyyntömme turvapaikasta. EU estää viimeiset pelastusalukset, kun taas satoja ihmisiä kuolee Välimerellä. #SeaWatch [Kuolemat vähenevät, kun pysytte poissa ja ihmisalakuljetus loppuu.]

  [Kuskaako Sea-Watcs’n porukat EU-alueelle väkeä niin kauan kunnes Euroopassakin on kurjuus samaa luokkaa kuin Afrikassa on nyt?]

  *
  Alus SEA WATCH 3 [NL], marinetraffic :
  https://www.marinetraffic.com/fi/ais/home/shipid:460780/tracktype:3/lpt:1542874560
  *

 10. https://www.timesofmalta.com/articles/view/20190130/world/rescued-sea-watch-migrants-to-dock-in-italy-after-deal-reached-pm.700663
  30.1.2019

  Sea Watch aluksella olevien pakolaisten maihin tulo Italiaan sallitaan, kun asiasta oli päästy sopimukseen
  Kuusi muuta maata suostui ottamaan 47 aluksella olevaa pakolaista, mukaan lukien Malta

  Pääministeri Giuseppe Conte sanoi keskiviikkona, että 47 pelastettua [Libyan rannikon läheisyydestä haltuun otettua] pakolaista, jotka ovat Sea Watchin NGO aluksella, voivat lopulta poistua alukselta, kun Italia ja kuusi muuta maata olivat sopineet ottavansa heidät maahansa.

  ”Luxemburg on liittynyt mukaan ystävällisiin maihin, jotka vastasivat kutsumme (ottamaan pakolaiset), nyt maita on seitsemän,” Conte kertoi toimittajille. ”Maihin tulo alkaa tulevina tunneina.”
  Muut maat, jotka ovat suostuneet ottamaan pakolaisia, jotka olivat juuttuneet Sea Watch 3 -alukseen lähes kahdeksi viikoksi, ovat Ranska, Saksa, Malta, Portugali ja Romania.

  ****
  Sea Watch 3 : n ’väkisin’ jatkama taksiliikenne Libyan aluevesien läheisyydestä EU-alueelle on määrältään merkityksetöntä verrattuna mitä muualla tapahtuu , lähinnä linjalla Marokko – Espanja.

  *
  https://www.theguardian.com/global-development/2019/jan/21/eu-support-for-libya-contributes-to-extreme-abuse-of-refugees-human-rights-watch-study
  21.1.2019

  Tutkimus seurataan International Organisation for Migration julkaissemia uusia tietoja, jotka osoittavat, että EU: n Libyan politiikasta huolimatta Eurooppaan saapuvien maahanmuuttajien lukumäärä vuoden 2019 ensimmäisten 16 päivän aikana oli lähes kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. kokonaisuudessa 4,216 tulijaa.

 11. Pakolaisvirta yli Välimeren on tuonut EU –maille ongelmia – ongelmat ovat kuitenkin keskittyneet etenkin Italialle.

  Pakolaisvirran Italiaan lopettanut sisäministeri on uhassa saada syytteen. Jospa syytäjät kustantaisivat 600 tuhannen Italiaan tulleiden pakolaisen ylläpidon, eikä jättisi vastuunkantamista italian kansalle.

  ***
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005984149.html
  31.1.2019

  Italian kovaotteinen sisäministeri Matteo Salvini kamppailee rikossyytettä vastaan – Syyttäjien mukaan siirtolaisten pitäminen laivalla oli sieppaus
  Viime elokuussa Salvini kielsi noin 150 siirtolaiselta pääsyn maihin, kun nämä olivat Ubaldo Diciotti-nimisellä aluksella Sisilian rannikolla. Siirtolaiset olivat valtaosin Eritreasta.

  ****
  Syyteiden uhasta huolimatta Italian sisäministeri tiukentaisi NGO –alusten pääsyn etoa Italiaan.

  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/31/matteo-salvini-wants-ban-migrant-rescue-vessels-entering-italys/
  31.1.2019

  Ialy’s hardline interior minister wants to ban all migrant rescue vessels from entering Italian territorial waters, in a sharp escalation of his campaign against asylum seekers.
  [ Italian kovan linjan sisäministeri haluaa kieltää kaikkien NGO – alusten pääsen Italian aluevesille, hänen tiukentaessa kampanjaansa turvapaikan hakua vastaan.]

  Matteo Salvini has already closed Italy’s ports to NGO ships that rescue migrants at sea but now wants to go a step further, barring them from even approaching Italian shores.
  [Matteo Salvini on jo sulkenut Italian satamat NGO –järjestöjen aluksilta, jotka pelastavat pakolaisia merellä, mutta haluavat nyt mennä askeleen pidemmälle ja estää heitä lähestymästä italialaisia rantoja.]

  [” ..jotka pelastavat pakolaisia merellä, tarkoittaa: ottavat alukseensa Libyan merialueen tuntumassa ihmissalakuljettajien sinne toimittamia pakolaisia.]

  Mr Salvini, who is also deputy prime minister and head of the hard-Right League, has seen his electoral support soar since cracking down on migrants and the humanitarian groups that rescue them at sea after they depart the coast of Libya in dinghies and boats.
  “The objective is to identify a standard procedure for when there are new arrivals of NGO ships,” the interior ministry said in a statement.
  Rescue ships that “encourage clandestine immigration” would be regarded as “representing a risk to national security”, the ministry said.

Kommentoi