Ministeri Ohisalo heitti tyrmäävästi läppää IL:n mukaan

Mistä Ministeri Ohisalo kantaa vastuuta? Poliitikot eivät tunnetusti kanna mistään vastuuta. Ohisalokin saanee vapautuksen virastaan viimeistään kolmen ja puolen vuoden kuluttua ja saa samalla vastuuvapauden.

https://www.pirkanblogit.fi/2019/rolf-tornroos/emme-saa-antaa-enaa-kenekaan-hukkua-valimereen/comment-page-1/

Suomen sisäministeri Ohisalo – pitäisikö titteli olla Afrikan siirtolaisministeri?

Keksiiköhän Ohisalo (vih) hallituskaudella itselleen muuta tehtävää kuin pyrkiä asuttamaan mahdollisimman paljon pakolaisia Suomeen ja EU-alueelle.

*

https://www.pirkanblogit.fi/2019/albanus/neljan-eu-maan-kokouksessa-sopu-valimeren-turvapaikanhakijoiden-jakamisesta/

Neljän EU-maan kokouksessa sopu Välimeren turvapaikanhakijoiden jakamisesta

Olaanko petaamassa vuoden 2015 kaltaista pakolaistsunamia EU-maihin?

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e7bdd0d5-5da2-4225-9226-06afdc279212

28.9.2019

Ohisalo tyrmäsi Halla-ahon näkemykset homoiksi ja kristityiksi kääntyneistä turvapaikanhakijoista Ylellä: ”Edesvastuutonta”

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan nopeus on mennyt laadun edelle turvapaikkaprosessissa, mihin tulee nyt muutos.

 

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi Ylen Ykkösaamussa, miten hallitus aikoo korjata turvapaikkaprosessin ongelmakohtia. Ohisalo nosti esille muun muassa korkean näyttökynnyksen.

– Ihmisten on täytynyt todistaa, todistaa ja todistaa eri tavoin sitä, miten ihminen on oikeutettu turvapaikkaan. Erilaisten kansainvälisten sopimusten mukaan on perusoikeus saada hakea turvapaikkaa, Ohisalo totesi.

[ Tulkkien satavuus on vaikeaa – eikö 2015 tulleista löydy riittävästi suomenkieltä osaavia?]

[ Niin, kunhan saataisiin esille edes oikea nimi ja ikä.]

Ohisalon mukaan ongelmana on ollut tulkkien ja oikeusavun saatavuus, joita hallitus aikoo parantaa. Valitusajatkin ovat olleet Ohisalosta liian lyhyet, joten hallitus aikoo palauttaa ne ennalleen.

Sisäministeri ei allekirjoita perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon viikko sitten Ykkösaamussa esittämää näkemystä.

Kun ihminen saa kielteisen päätöksen, hän valittaa siitä, aikaa kuluu, koska meidän oikeuslaitos ruuhkautuu näiden valitusten käsittelystä. Kun hän on saanut lainvoimaisen kielteisen päätöksen valituskierroksen jälkeen, hän päättää ryhtyä homoseksuaaliksi tai kääntyä kristityksi ja hakee uudelleen turvapaikkaa, Halla-aho sanoi Ylellä.

Ohisalolta kysyttiin Ykkösaamussa, millaiset tiedot hänellä on asiasta ja kuinka suuri osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista kääntyy kristinuskoon tai ilmoittaa olevansa homo.

– Ehkä kysyisin, voiko homoksi kääntyä. Kysyn myös sitä, eikö ole niin, että Suomi on valtio, jossa uskonnonvapaus on perustuslaissa asti oleva kysymys. Ajattelen, että Suomi ei ole maa, jossa lähdetään rajoittamaan ihmisten uskontoon liittyviä vapauksia, Ohisalo sanoi.

[ Ei ole mitenkään kyse uskonnon vapaudesta. Kun kielteisen päätöksen saanut muslimi ilmoittaa kääntyneensä kristinuskoon, niin syy on ilmeinen. Lähtömaassaan tällainen liike voisi olla kuolemantuomion veroinen.]

”Jossain määrin edesvastuutonta” [ Ohisalon mielestä ]

Haastattelija kysyi uudelleen, että millaiset tiedot Ohisalolla on asiasta eli kuinka moni kääntyy kristinuskoon tai ilmoittaa olevansa homo. Ohisalon mukaan asiasta ei kerätä tilastotietoa, koska kyseessä on arkaluonteiset tiedot. [ Ei ainakaan uskontoa pidetä Suomessa arkaluonteisena asiana – eikä yleensä myöskään homoutta.]

– Ajattelen, että on jossain määrin edesvastuutonta käydä tällaisia keskusteluja siitä, voiko tässä maassa vapaasti uskoa siihen, mihin uskoo, sisäministeri sanoi. [ Voiko ministerinä oleva henkilö esittää noin naurettavaa. Kyllä kielteisen päätöksen saanut saa, kutakuinkin kenen tahansa mielestä, kääntyä mihin uskontoon tahansa. Kyse on millä motiivilla pakolainen (kuvitteellisen) uskonnon vaihdon tekee.]

Ohisalo muistutti, että Maahanmuuttovirastossa on asiantuntijoita, joilla on eri uskontojen osaamista. Hän ei pidä tällaisilla asioilla spekulointia poliitikkojen asiana. [ Mitähän roolia nämä ’asiantuntijat’ esittävät? Voivatko he erottaa todellisen kääntymisen ja tekokääntymisen?]

– Jos meiltä ns. tapakristityiltä tultaisiin testaamaan meidän uskontoa, kuinka moni pääsisi siitä testistä läpi. Tämä on mielestäni aika relevantti kysymys liittyen uskonnonvapauteen. [ Mikä tämä testi olisi? Suomaisen ei myöskään tarvitse teeskennellä saadakseen jäädä Suomeen.]

Ohisalon mukaan turvapaikka- ja oleskelulupien käsittelyä nopeutetaan ja hakemussumaa puretaan, mihin Maahanmuuttovirasto saa ensi vuodelle 13 miljoonaa euroa lisärahoitusta.

[ Suman purun nopeuttaminen, Ohisalon maailmankatsomuksen mukaan, tarkoittanee, että kaikki saavat jäädä.]

 

 

16 vastausta artikkeliin “Ministeri Ohisalo heitti tyrmäävästi läppää IL:n mukaan”

  1. Ohisalo ampuu ohi. Tunnettu asia on että kun ihiminen on ahdingossa hän on valmis mihin vain. Vaikka aidanvitsana olemaan viikon.
    Krstinusoa on mahdoton todi
    staa ja homoutta samoin.

    Ohisalo tietää nämä ja siksi iskee Jussia vyön alle.

  2. Hyvää yhteenvetoa, kiitos.

    ”Keksiiköhän Ohisalo (vih) hallituskaudella itselleen muuta tehtävää kuin pyrkiä asuttamaan mahdollisimman paljon pakolaisia Suomeen ja EU-alueelle.”

    Kunpa olisivatkin oikeita pakolaisia, mutta nämä nyt Välimeren yli tulevat ovat sosiaaliturvan etsijiä,

  3. Perusasiat tietävät kaikki. Ongelma on yhteinen. Halla ei tähän enää kuulu, menneen maailman ukko tautologioineen, mutta edelleen persut kumartavat.

  4. Olen valmis kehumaan Ohisaloa siitä, että hän panostaa maahanmuuttokäsittelyn nopeutukseen. Se on merkittävä osa ratkaisua, että tapaukset eivät veny käsittelyssä puoli vuosikymmentä.

    Ongelma on, että tuo on puolet ratkaisua. Jos luvattomasti maassa olevia ei saada poistettua maasta, tuo on täysin turhaa.

    1. Kommentin perusteella ei suinkaan kiirehdi saamaan asioita hanskaan, vaan pyrkii edistämään elintasoturistien maahan jäämistä silloinkin, kun on anmuksessa esitettyjen perusteiden pohjalta annettu laillisesti kielteinen päätös, jonka jälkeen ihan yht’äkkiä tulee pikakristittyjä ja pikahomoja uuden valituksen kanssa.
      Asioiden saattaminen hanskaan tarkoittaisi sitä, että hakemuksessa on heti annettava kaikki perusteet ja kielteisen päätöksen jälkeen ei uusilla perusteilla tehtyä valitusta edes käsitellä.

      1. Tiedetään, ei mitään uutta. Se ei ratkea näillä palstoilla toistamalla samoja juttuja päivästä toiseen. Antaa nyt noiden vallan kahvassa olevien hoitaa asiat.

  5. Toivottavasti vallan kahvassa olevat tekevät parhaansa, ettei vuoden 2015 mamuinvaasio pääsisi toistumaan. Silloin heitettiin shengen sopimukset ja tiesi mitkä kaikki muut ”pyhät” sopimukset nurkkaan ja ällisteltiin rauhassa kun suomalaisia tummempaa väkeä lappoi Haaparannasta Suomen puolelle kuin pipoa. Ja maailman kolmanneksi tekopyhin valtio, Ruotsi, purki painetta omasta maastaan kuskaamalla näitä ”pakolaisia” junalasteittain Haaparantaan.
    Katselin televisiosta näitä ”pakolaisia”. Sanotaan että reissussa rähjääntyy. Kovasti olivat siistit ja tyylikkäät vaatteet, muslimiparrat oli ajettu pois ja hiukset olivat kuin hyvän parturin jäljiltä. Yleisvaikutelma siisti. Odottelin milloin naisia ja vanhuksia rupeaa tulemaan. Sitten muistin kuulleeni että miehet tulevat ensin kun ovat vahvempia, kelvottomat tulevat sitten perässä.
    Valtamedian lehdestä luin kolumnin, artikkelin, jutun jos toisenkin, joissa hehkutetetiin että tämä maahanmuuttoaalto oli Suomelle lottovoitto. Saimme kuulemma maahan valmiiksi kotimaissaan koulutettua porukkaa, lääkäreitä, koneinsinöörejä parhaasta päästä.

    Kuten muistamme, pääministeri Sipilä lupasi ”pakolaisille” oman Kempeleen kotinsa. Katsoin televisiosta, kun näitä nuoria koneinsinöörejä näytettiin ja haastateltiin ja kyseltiin ammattia pohjoissuomalaisessa vastaanottokeskuksessa.Suurin osa oli irakilaisia. Hämmästelin kun ne eivät ymmärtäneet toimittajan englanniksi esittämiä kysymyksiä. Arabiankielinen tulkki raijattiin jostakin nopeasti paikalle. Olin kuullut ja lukenut, että Irakissa on oikeasti enemmän tai vähemmän korkeastikoulutettuja, joiden täytyy osata jo opiskellessaan riittävän hyvin englantia. Taisin miettiä silloin että minulle on valehdeltu tai valehdellaan paraikaa. Silloin suutuin ja sammutin television. En pidä siitä että minulle valehdellaan! Olen kylläkin osapäivätosikko ja silloin olin tosissani.

    Nyt kun olen osapäivätosikkouteni suhteen neutraalissa olotilassa totean seuraavaa: jokainen jonka turvapaikkahakemus on hylätty, maasta pois. Muuten ne painuvat maan alle ja siellä odottavat rikokset ja allahuakbarmeininki. Tämän ymmärtämiseen riittää ihan tavallinen ÄÖ. Rajavalvonta takaisin samalle asteelle kun se oli ennen Suomen liittymistä EU;hun. Ei rajat olleet silloinkaan kiinni, vaikka örkiliberaaliporukka mölyää ”rajatkiinniporukasta”. En ole ensimmäisenä ollut vaatimassa tätä rajavalvontaa enkä vaadi sitä nytkään. Mutta toivon sitä. Kai sitä sentään toivoa saa, vaikka Ruotsissa kuinka käsikraanatit lentelesivät ja autoja kuinka poltettaisiin poroksi.

  6. Miksi nämä homot ja kristityiksi käänttyneet eivät jo ensimmäisessä turvapaikkahakemuksessaan ilmoita näitä asioita hakuperusteiksi? Miksi vasta uusintahakemuksissa?

  7. Tunnettu fiktiivinen hahmo tohtori House sen sanoi: kaikki valehtelevat.

    Valitettavasti järjestelmä pitää rakentaa tämä mielessä. Ja aina, kun on mahdollisuus saada etuja valehtelemalla, joku niin taatusti tekee. Siinä ei ole kyse ihonväristä tai kotimaasta, vaan älykkyyden piirteestä. Valehtelu vaatii älykkyyttä.

  8. Ministeri Ohisalon läpänheitossa on monta käsittämätöntä epäloogisuutta – tässä yksi:
    ”Jos meiltä ns. tapakristityiltä tultaisiin testaamaan meidän uskontoa, kuinka moni pääsisi siitä testistä läpi. Tämä on mielestäni aika relevantti kysymys liittyen uskonnonvapauteen. ”

    Mikä tämä testi olisi?

    Miten suomalaisten uskominen kristinuskoon liittyy asiaan? Suomalasilla on oikeus olla vaikka ateisteja. Sama oikeus on tietysti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla pakolaisilla. Suomalaisen ei myöskään tarvitse teeskennellä saadakseen jäädä Suomeen.

    Mikä kristinuskossa voisi olla turvapaikanhakijalle haluttua? – kääntymisellä muslimiuskosta kristinuskoon hakija saa itsensä turvattomaksi kotimaassaan.

    Miten oikeasti nämä Ohisalon asiantuntijat saavat esille teeskentelijät?

  9. Iltalehdellä on linjansa – kaikki lausunnot, joissa esitetään keinoja pakolaisuuden (EU-maihin) rajoittamiseen, ovat ’tyrmättäviä’. Usein tyrmääjänä on vallankahvassa oleva suomalainen poliitikko.

    ****
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/33fbfb80-3dcd-4f0e-9c49-e56b8c98c551
    1.10.2019
    Urpilainen tyrmää ajatuksen Afrikan kehitysavun sitomisesta siirtolaisuuden rajoittamiseen – IL seuraa hetki hetkeltä, kun mepit hiillostavat Jutta Urpilaista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *