NGO porukka Médecins sans frontières (MSF) alkaa taas kuskata afrikkalaisia Libyan rannikon edustalta EU-alueelle

Libyalaiset ihmisalakuljettajat ilahtuvat tästä uutisesta. He pääsevät hoitamaan bisnestään kuljettamalla pakolaisia Libyan rannikolta maan merialueen rajalle (n. 50 km). NGO porukka Médecins sans frontières (MSF) hoitaa suurimman osan kuljetuksen matkasta EU-alueelle Ocean Viking –aluksella. Pakolaisvirta kasvaa samoin kuin hukkumistapaukset,  jotka tapatuvat ihmissalakuljettajien hoitamalla osuudella matkasta.

Epäselvää on mikä on MSF uudelleen avaaman taksilinjan päätepysäkki EU-alueella. Italian on onnistunut jokseenkin hyvin estämään NGO -alusten tulio satamiinsa.

*

Lääkärit ilman rajoja on kansainvälinen humanitaarinen avustusjärjestö.  Järjestö on ensisijaisesti tunnettu ranskankielisellä nimellä Médecins sans frontières (MSF).

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006191650.html

1.8.2019

Lääkärit ilman rajoja alkaa taas pelastaa ihmisiä Välimerellä, vaikka pääsy Euroopan satamiin on epävarmaa – ”Ihmisiä kuolee, ja meidän on vain toimittava”

Järjestön mukaan EU-maat palauttavat ihmisiä Libyaan epäinhimillisiin oloihin.

LÄÄKÄRIT ilman rajoja -järjestö aloittaa jälleen etsintä- ja pelastustyöt Välimerellä.

Järjestön tiedotteen mukaan uusi Ocean Viking -alus lähtee pelastustehtäviin perjantaina Marseillesta.

Tarkoitus on päästä mahdollisimman nopeasti vesille ja pelastamaan ihmisiä, sillä tilanne Välimerellä on vakava: reitillä on hukkunut tänä vuonna ainakin 426 ihmistä. Välimerestä on tullut maailman vaarallisin merireitti siirtolaisille.

[ Vaarallinen osuus matkasta on libyalaisten ihmissalakuljettajien hoitama n. 50 km]

”Meidän velvollisuutemme on estää ihmisiä hukkumasta ja saattaa heidät turvaan”, toteaa toiminnanjohtaja Linda Konate Lääkärit ilman rajoja -järjestön Suomen-toimistosta.

JÄRJESTÖ lopetti pelastustyöt Välimerellä viime joulukuussa, koska heidän pelastusaluksensa Aquarius ei enää saanut vaadittavaa lippua, jonka alla purjehtia. Vaikeuksia oli myös tätä ennen: EU-maat kiristivät jatkuvasti linjaansa, eikä pelastusaluksia enää hyväksytty satamiin.

Konate uskoo, että Aquariuksen tapauksessa oli kyse poliittisesta painostuksesta, erityisesti Italian hallituksen mustamaalauskampanjasta.

Ocean Viking pääsee perjantaina vesille Norjan lipun alla. Suunnitelma on yksinkertaisesti viedä viranomaisten kanssa yhteistyössä pelastetut ihmiset turvaan lähimpään satamaan kuten ennenkin.

[ Kiitos vain Norja –otattehan kaikki Ocean Viking’lla EU alueelle kuskatut pakolaiset maahanne –samalla voisitte liittyä EU:un.]

[ EU –alue on ilmeisesti ainoa turvallinen alue tällä puolella maapalloa – ainakin NGO- porukoiden mielestä. Ylläpidon tarjoaminen sadoille tuhansille, lopulta miljoonille afrikkalaisille, ei ole ’vain’ poliittinen ongelma – se suuressa määrin resurssiongelma EU-maille.]

Jaa käyttäen:


65 Replies to “NGO porukka Médecins sans frontières (MSF) alkaa taas kuskata afrikkalaisia Libyan rannikon edustalta EU-alueelle”

 1. Tämä kaikki on yhtä suurta bisnestä. Samoin kuin vastaanottokeskuksien bisnes (Orpo kokoomuksesta :”maahanmuutto on mahdollisuus”) ja emäntänsä oli samaan aikaan mukana tässä bisneksessä. Raha tätä liikuttaa, ei auttamisen tarve tai joulupukki.

 2. Vessel Ocean Viking [NO]

  https://www.marinetraffic.com/fi/ais/details/ships/shipid:311954/mmsi:258479000/imo:8506854/vessel:OCEAN_VIKING

  IMO: 8506854
  MMSI: 258479000
  Kutsumerkki: JXIW3
  Maa (lippu): Norway [NO]
  AIS Vessel Type: Other

  Gross Tonnage: 2090
  Tonnimäärä: 2629 t
  Length Overall x Breadth Extreme: 69.3m × 15.5m
  Rakennusvuosi: 1986
  Tila: Active

  *
  Kuva:
  https://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=375370
  *
  .
  Pasta Track

  https://www.marinetraffic.com/fi/ais/home/shipid:311954/tracktype:3/lpt:1563486360
  .
  Alus on tällä hetkellä vielä Marseille ’ssä.

 3. Varmaan kaunis ajatus pelastaa hukkuvia, mutta jos tilastot osoittavat, että hukkuneiden määrä on vähentynyt kun pelastusalukset katosivat, niin seuraukset voivat olla huonot. Eikä ole mikään ratkaisu Afrikan tai Libyan ongelmiin kuskata väkeä sieltä pois. Mitä EU voisi tehdä on parantaa siirtolaisten oloja Libyassa. Pelastusaluksen pitäisi myös toimia niin että se vie pelastetut takaisin. Silloin homma toimisi niin kuin pitää.

  Turvapaikkaa voisi anoa Libyasta käsin jos sellaiselle on tarve, mutta varsinaista turvapaikkaa ei moni afrikkaliainen tarvi. Tulijat luulevat löytävänsä onnen Euroopasta mutta päätyvät ilmeisen usein kerjäläisiksi. Ainakin Italiassa oli noita afrikkalaisia nuoria miehiä tarjoamassa ”ilmaista ystävyysranneketta” mikä ei tietenkään ollut ilmainen.

 4. 7.8.2019 00.50

  Alus Ocean Viking [NO] on lähtenyt kohden keskitä Välimerta hoitamaan pakolaisten kuskaamista Libyan merialueen tuntumasta EU-alueelle. Nähtäväksi jää mikä satama ottaa lastin vastaan. Tottahan toki Suomen hallitus haluaa ottaa osan lastista Suomeen.

  Pasta Track
  https://www.marinetraffic.com/fi/ais/home/shipid:311954/tracktype:3/lpt:1563486360

  Alus Ocean Viking [NO] on tällä hetkellä 50 km kaupungista Tunis koilliseen.

  Tunis (arab. تونس‎, Tūnis) on pohjoisafrikkalaisen Tunisian pääkaupunki Välimeren rannikolla.

  Aluksen ilmoitus : Destination OFFSHORE MALTA [hah,hah..]

 5. 8.8.2019 21.00

  Aluksen Ocean Viking [NO] toiminnan perustana on valhe. Porukka väittää pelastavansa väkeä. Tosiasiassa aluksen läsnäolo houkuttaa ihmissalakuljettajia merelle lasteineen ja siten aiheuttaen lisää hukkumisia.

  Alus Ocean Viking [NO] on tällä hetkellä 50 km luoteeseen Tripolista – Libyan merialueen rajan tuntumassa, ei siis lähelläkään Maltaa, johon aluksen miehistö ilmoitti olevansa menossa.

  Kohta eu- mailla on taas lisää kuormaa jaettavana.

  Pasta Track
  https://www.marinetraffic.com/fi/ais/home/shipid:311954/tracktype:3/lpt:1563486360

 6. https://sovereignnations.com/2018/03/24/soros-immigration-network-exposed-italy/
  24.3.2019

  SOROS-SPONSORED IMMIGRATION NETWORK EXPOSED IN ITALY

  Why is there a migrant crisis in the Mediterranean? Why are NGOs involved? Because there is an extensive network of open borders activists and organizations behind it; many of them are directly funded by or cooperated with George Soros’ Open Society. Is it illegal? Not really. Political activism is an essential part of democratic societies. However, sometimes it goes too far, or the promoted causes prove to be either unrealistic or unsustainable.

  The network of the “immigration lobby’’ in Italy is made up of International NGOs financed by the Open Society Foundation (green), Italian NGOs financed by OSF (blue), and organizations with shared projects with OSF (purple).

 7. https://www.newsbook.com.mt/artikli/2019/08/08/rescue-vessel-stopped-from-refueling-in-malta-because-of-sar-mission/?lang=en
  08/08/2019, 12:27 pm

  Rescue vessel stopped from refueling in Malta because of SAR mission

  The humanitarian NGOs Médecins Sans Frontières (MSF) and SOS Mediterranee have said that they have been prevented from making a refueling stop of the Ocean Viking vessel within Maltese territorial waters.

  On social media MSF alleges that the reason given by the Maltese authorities for the refusal of the ‘pre-arranged refueling stop’ was ‘due to the nature of our search and rescue operations.’

 8. Ei tarvita kuin Eu-direktiivi,minkä mukaan sakin maihin tuojat ovat jatkossa taloudellisessa vastuussa tuomistaan elintasoturisteista.
  Loppuu lekuripellejen rahat pian.

 9. https://twitter.com/hashtag/oceanviking

  Keskustelusta poimittua:

  Neitsytmatkallaan olevalla #meritaksi #OceanViking¬illä on laivan täydeltä pehmoleluja ja raskaustestejä sekä mm. lääkäreitä, kätilö ja kulttuuritulkki. Taitavat kuvitella, että _tällä kertaa_ Afrikasta tulisi muka muita kuin mustia #afro¬miehiä…
  *
  5.8.2019
  #OceanViking-pelastusalus lähti eilen Marseillen satamasta kohti keskistä Välimerta. Kenenkään ei pidä hukkua etsiessään turvaa. Tuoreimmat tiedot etsintä- ja pelastustehtävien etenemisestä saat seuraamalla @MSF_Sea -tiliä.

  *
  https://twitter.com/msf_sea?lang=fi

 10. 9.8.2019 16.50

  https://twitter.com/msf_sea?lang=fi

  MSF Sea‏ @MSF_Sea 7. elok. [2019]

  120 people rescued at sea 6 days ago remain stranded on board the #OpenArms waiting for a place of #safety Where is the optimism & solidarity expressed only weeks ago, that European States were on the brink of ending this unnecessary suffering at #sea?

  *
  Jaaha alus Open Arms on myös palannut taksipalveluun välillä Afrikka – EU-alue
  .
  OPEN ARMS [ES]
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:85582/mmsi:224772000/imo:7325887/vessel:OPEN_ARMS
  MO: 7325887
  MMSI: 224772000
  Call Sign: EGGX
  Flag: Spain [ES

  Gross Tonnage: 427
  Deadweight: 351 t
  Length Overall x Breadth Extreme: 36.9m × 9.5m
  Year Built: 1974
  Status: Active

  Past Track
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:85582/tracktype:3/lpt:1564394340

  OPEN ARMS [ES] on tällä hetkellä 40 km Lampedusasta etelään.
  Aluksella tarjolla 120 pakolaista Afrikasta EU-alueelle

 11. Italian hallitus haluaa norjalaiset vastuuseen maansa lipun alla purjehtivan Ocean Viking aluksella olevista pakolaisista, jotka aluksen miehistö otti haltuunsa libyalaisilta ihmissalakuljettajilta.

  Norjan suurlähetystölle.
  ”Italian viranomaisille ei missään nimessä voida antaa vastuuta Ocean Viking -aluksen pelastamien pelastajien purkamissatamien tunnistamisesta, ja joka tapauksessa Italian vesille saapumisen katsotaan vaarantavan valtion hyvää järjestystä ja turvallisuutta.”

  *
  .
  https://www.open.online/2019/08/10/ocean-viking-il-governo-italiano-scrive-alla-norvegia-individuate-voi-un-porto-di-sbarco-ecco-la-lettera/

  10.8.2019
  .
  Google – käännös Italia -> englanti
  .
  Ocean Viking, the Italian government writes to Norway: ”You identify a port of landing”. Here is the letter
  .
  The Interior Ministry publishes the text of a verbal note, in which the Foreign Ministry writes to the Norwegian embassy. The alarm of the NGOs: ”There could be another boat in difficulty”
  .
  The level of the clash between the Italian government (in crisis) and NGOs engaged in research and rescue activities in the central Mediterranean is rising. According to sources in the Viminale, on Saturday 10 August the ban on entry, transit and parking in Italian waters was notified to Ocean Viking.
  .
  The humanitarian ship flying the Norwegian flag operated by the NGO Sos Mediterranée, in collaboration with Doctors Without Borders, rescued 85 people yesterday – including four children – in international waters off the Libyan coast.
  .
  The rubber boat in danger, the NGOs explain, had been identified ”by a military aircraft that patrolled the sea as part of the European operation EunavForMed and later also by the Ocean Viking”. The two-hour operation ”took place in international waters 60 nautical miles from the Libyan coasts”.
  .
  The clash with the Interior Ministry
  .
  The same sources as the Interior Ministry are today broadcasting the text of a verbal note registered yesterday, in which the Ministry of Foreign Affairs writes to the Norwegian embassy.
  .
  ”In no way can the Italian authorities be attributed the responsibility for identifying the port of unloading of the survivors rescued by the Ocean Viking ship and in any case entry into Italian waters would be considered prejudicial to the good order and security of the State”
  .
  Kuva:
  https://openonline.imgix.net/wp-content/uploads/2019/08/10104205/Ocean-Viking.jpg?w=1024&min-h=680&fit=crop&crop=center

 12. NGO aluksilla Ocean Viking ja Open Arms on mukanaan yhtensä 507 (356 ja 151) pakolaista tarjolla EU –maille. Mikään maa ei olisi halukas tarjoaman ylläpitoa tälle porukalle.

  Kohta taas alkaa rähinä, jolloin Suomen hallitus taipuu ottamaan osan NGO aluksien lasteista suomaisten vastuulle – tietenkin vain tämän viimeisen kerran, kuten aikaisemminkin.

  ***
  https://www.independent.com.mt/articles/2019-08-14/world-news/Ocean-Viking-asks-Italy-Malta-for-a-safe-harbour-6736212194
  14.8.2019′

  Ocean Viking asks Italy, Malta for a safe harbour

  Two charity groups operating the Ocean Viking rescue ship have formally asked Italy and Malta to allow the 356 migrants aboard to disembark in their ports.
  After four consecutive days of search and rescue operations in the central Mediterranean, Doctors Without Borders and SOS Mediterranee asked Maltese and Italian authorities for ”support in finding a place of safety.” The two groups say the migrants show ”signs of physical and psychological violence experienced during their journey through Libya.”

  The NGOs reiterated they won’t return survivors to Libya because that country’s ports are not safe.

  The migrants were plucked from the Mediterranean days ago, but both Italy and Malta have denied access to their ports.

  An additional 151 migrants are on another charity ship [Open Arms] also looking for a place to dock.

  A Spanish aid group said earlier it has asked Italy and Malta to evacuate twin babies and their parents from a rescue ship that has 151 migrants on board and nowhere to disembark them.

  Aid group Open Arms said Tuesday that one of the 9-month-old babies has breathing problems.

  Italy and Malta have refused to receive the humanitarian ship, which has been seeking authorization to dock for well over a week.

  Also Tuesday, a juvenile court in Sicily ruled that Italian authorities violated national law and international conventions by blocking 28 unaccompanied minors from entering Italy.

  Open Arms made the court ruling available and says the children are suffering ”physical and mental distress” after enduring ”psychological traumas” in Libyan detention camps.

 13. 15.8.2019 12.15

  Alus Open Arms on tällä hetkellä kahden kilometrin etäisyydellä Lampedusa saaren itäkärjestä.
  *
  https://twitter.com/msf_sea?lang=fi
  MSF Sea‏ @MSF_Sea 4 minuuttia sitten [15.8.2019 12.20]

  Day 14.
  We see land. Lampedusa.
  The decree was suspended, we are in Italy. We still do not have a port, but the end of this nightmare is closer.
  Humanity will prevail over this madness.
  #unportosicurosubito
  *
  Open Arms reittitietoa:
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:85582/tracktype:3/lpt:1564394340

 14. https://www.independent.co.uk/news/world/europe/refugees-mediterranean-libya-italy-malta-open-arms-ocean-viking-a9059056.html
  15.8.2019

  500 refugees stranded at sea as Europe argues over who should accept them

  .
  ‘Storms are coming, and conditions are only going to get worse’
  .
  At least 500 refugees are stranded in the Mediterranean as Europeancountries argue over who should rescue them.
  The group were saved by humanitarian aid groups after trying to cross the sea from north Africa.
  The refugees are stranded on two boats, the Spanish-flagged charity vessel Open Arms and Norweigian-flagged Ocean Viking.
  Two charity groups, Doctors Without Borders and sea rescue group SOS Mediterranee are working on the Ocean Viking.

  .
  356 refugees are on board the vessel, while a further 150 rescued people on board Open Arms.
  *
  [ Kommentti: Nyt on libyalaisilla ihmissalakuljettajilla on edessään monta rokulipäivää, kun sekä Ocean Viking että Open Arms ovat kaukana Libyan rannikosta.]

 15. http://vestnikkavkaza.net/articles/Europe-fails-to-divide-migrants.html
  15.8.2019

  Europe fails to divide migrants

  Eurooppa [tark. eu- maat] epäonnistuivat pakolaisten jakamisessa [tark. Eivät päässet sopimukseen jakamisesta]

  ***
  https://www.tellerreport.com/news/2019-08-15—spain-ready-to-welcome-some-of-the-migrants-from-the-open-arms-.SkEMQdTzEB.html
  15.8.2019

  Spain ready to welcome some of the migrants from the Open Arms

  ”The European Union must face the migratory challenge with mechanisms of collaboration”
  [Niin että, afrikkalaisten jakelua eu- alueelle ihan rutiinilla, niinkö?]
  .
  .
  Italy and Spain reject responsibility

 16. Pian saanemme lukea taas tällaisen uutisen. — vai onko jo tullut ‘se’ viimeinen kerta?

  *
  https://dailyworker.it/finland-accepts-relocated-asylum-seekers-rescued-from-the-mediterranean/
  15.8.2019

  Finland Accepts Relocated Asylum Seekers Rescued from the Mediterranean
  In June, 2019, The Finish Government agreed to accept 8 more refugees recovered from the Mediterranean. Originally, Italy housed these refugees from West Africa. However, as the Italians have received a disproportionately large number of migrants due to their geography, other
  members of the EU have needed to bear the weight.
  *

 17. Toinen tällä hetkellä EU-alueelle afrikkalaisia kuskaavista aluksista, Ocean Viking, seilaa edestakaisin Maltan ja Lampedusan välissä. On turha syyttää Italian hallitusta tai sisäministeriä Matteo Salvini’a, kun mikään muukaan EU-maa ei haluaisi ottaa aluksen lastina olevia pakolaisia.

  Onhan Välimeren rannalla muullakin satamia kuin Italiassa. Esimerkiksi Aquarius –alus, jonka korvasi Ocean Viking, vei lastejaan Marseilleen, Ranskaan.
  *
  Aluksen Ocean Viking reittitietoa:

  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:311954/tracktype:3/lpt:1564950120

 18. Toinen pakolaisia Afrikasta EU -alueelle kuskaavista aluksista, Open Arms, on parhaillaan Lampedusan läheisyydessä. [toinen on Ocean Viking, k.s. yllä]

  Open Arms reittitietoa
  :
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:85582/tracktype:3/lpt:1564394340
  ****
  Neuvottelut käyvät – todennäköisesti kuumina.

  Alla olevan mukaan Suomi ei ainakaan vielä ole (taas) ilmoittanut halukkaaksi ottaman lisää pakolaisia.

  ****
  https://www.vvox.it/2019/08/15/open-arms-cosa-succede-salvini-aggiornamenti/
  15.8.2019
  ”If we ever – he adds – let us be sorry for what we proposed to obtain and we have not yet obtained. A last update on the coming Open Arms. France, Germany, Romania, Portugal, Spain and Luxembourg have just informed me that they are willing to redistribute migrants. Once again, my European counterparts reach out to us »

 19. https://www.dw.com/en/eu-states-including-germany-offer-to-take-stranded-migrants-from-italy/a-50041126
  15.8.2019

  EU states including Germany offer to take stranded migrants from Italy

  Germany and five other countries agreed to take in some 150 migrants stranded on a rescue ship off Italy. The country’s far-right interior minister refused to allow them to disembark for two weeks.

  The latest standoff over immigration appeared to be resolved on Thursday after six European Union countries agreed to take in asylum-seekers who are stuck on a rescue vessel off Italy.
  Italian Prime Minister Giuseppe Conte announced the move in an open letter to far-right Interior Minister Matteo Salvini, who refused to allow them to disembark.
  .
  ”France, Germany, Romania, Portugal, Spain and Luxembourg have told me that they are ready to welcome the migrants,” Conte wrote in the letter.
  .
  Some 150 people were picked up by the Spanish charity ship, Open Arms, off the coast of Libya in early August.

  ************************
  NGO – alus Ocaen Viking’llä on kastinaan 356 pakolaita, joista varmaan parhaillaan myös neuvotellaan.

  [ EU-maiden kansalaiset – koetakaan ymmärtää, kuormanjako jatkuu loputtomiin, vai?]

 20. 16.8.2019 17.10

  Reiluinta olisi, että norjan lipun alla seilaavan NGO –aluksen Ocaen Viking’llä lastina olevat 356 pakolaita lennätettäisiin Osloon.

  ********
  https://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=no&u=https://www.nrk.no/urix/jusprofessor-om-_ocean-viking__-norge-plikter-a-sorge-for-trygghet-1.14662748&prev=search

  Oikeustieteen professori aiheesta ”Ocean Viking”: Norja on sitoutunut tarjoamaan turvallisuutta

  Koska ”Ocean Vikingillä” on Norjan lippu, Norjan on pakko tarjota turvallinen turvapaikka aluksella oleville ihmisille, sanoo merioikeuden professori Erik Røsæg. – Ei ole väliä, että alus on kansainvälisillä vesillä, hän sanoo.
  Sinulla ei ole velvollisuutta ottaa vastaan pakolaisia, mutta maa, johon alus kuuluu, on velvollinen olemaan asettamatta matkustajia maihin heille vaarallisessa paikassa.

  Sitä sanoo merioikeuden professori Erik Røsæg.

  Hänen mukaan Norjalla ei ole vastuuta merioikeudesta, mutta kansainväliset ihmisoikeudet asettavat vastuun.

  Sillä, että alus on kansainvälisillä vesillä, ei ole väliä, hän sanoo. Niin kauan kuin vene purjehtii Norjan lipun alla, sääntöjen mukaan Norja on velvollinen turvaamaan aluksella olevien ihmisten ihmisoikeudet.

  Herra Roses kertoo, että vastaavia tapauksia on käsitelty Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

 21. Alla Ylen tapa uutisoida – Ei Italia eikä sisäministeriä Matteo Salvini kärsinyt tappiota. Italian nykyisellä hallituksella on tavoitteena käännyttää Libyasta NGO –alusten kuskaamat pakolaiset muihin EU-maihin. Italialaiset ovat saneet jo riittävästi pakolaisia Afrikasta – yli 700 tuhatta , mahdollisesti miljoona.
  .
  Ketkä ovat häviäjiä? – EU-maiden kansalaiset (paitsi Italian).

  Aukeaako tästä taas uusi pakolaisvyöry Afrikasta EU-alueelle?

  **************
  https://yle.fi/uutiset/3-10922927
  15.8.2019 klo 17.36
  Salvini kärsi yllätystappion – Kuusi EU-maata lupautui ottamaan vastaan Libyan edustalta pelastetut siirtolaiset

  Roomalainen oikeusistuin piti Italian sisäministeri Matteo Salvinin maihinnousukieltoa laittomana. Open Arms -kansalaisjärjestön voitto oikeudessa oli yllättävä.

 22. https://www.efe.com/efe/brasil/mundo/ocean-viking-espera-autoriza-o-para-atracar-em-malta-ou-na-italia/50000243-4044416?utm_source=wwwefecom&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

  16.8.2019

  Ocean Viking odottaa lupaa satamaan Maltalla tai Italiassa

  Kansainvälisten järjestöjen Médecins Sans Frontières (MSF) ja SOS Méditerranée: n vuokraama alus ”Ocean Viking”, joka kuljettaa 356 pelastettua maahanmuuttajaa Libyasta, on perjantaina lähellä Italiaa ja Maltaa, odottaen, että jompikumpi maista antaa luvan pääsyyn satamaan.

  Sophie Rahal, yksi kansalaisjärjestön SOS Méditerranée -johtajista, kertoi Efelle, että Italia ei ollut vastannut torstaina esitettyyn uuteen vaatimukseen päästä yhteen sen satamista, kun taas Maltan mukaan se ei kuulu heidän toimivaltaansa, sillä pakolaisten laivaan nosto tapahtui heidän vastuullaan olevien vesien ulkopuolella.

 23. Tällaisia viestejä lähettää Ocean Viking ja Olen Arms aluksien takana ole NGO ryhmä, MSF. Viesti on tyypillinen NGO –ryhmän viesti. Se kertoo, että ryhmän kantava idea on afrikkalaisten siirtäminen Libyasta EU-alueelle – ei meri pelastus.

  Näiden ryhmien alukset ovat vuosien ajan toimineen yhteistyössä libyalaisten ihmissalakuljettajien kanssa. Salakuljettajat tuovat pakolaiset Libyan rannikolta maan merialueen rajalle ja luovuttavat lastinsa NGO –ryhmän alukselle.

  ***
  https://twitter.com/msf_sea?lang=fi
  MSF Sea‏ @MSF_Sea 3 tuntia sitten [ 16.8 klo 20 ]

  MSF Sea uudelleentwiittasi EL PAÍS
  We know what the people rescued at sea have been through. We know the horrors in Libya these people are fleeing. They have suffered enough. They need to disembark.

  [Tiedämme, mitä merellä pelastetut ihmiset ovat käyneet läpi. Tiedämme kauhut Libyassa, joita nämä ihmiset pakenevat. He ovat kärsineet tarpeeksi. Heidän on päästävä laivasta maihin.]

 24. 17.8.2019 11.50

  NGO –alus Ocean Viking, joka kuljettaa 356 pelastettua maahanmuuttajaa Libyasta, on ilmeisesti vielä ratkaisematon ongelma.

  https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:311954/mmsi:258479000/vessel:OCEAN%20VIKING

  Position Received: 2 minutes ago (2019-08-17 08:40 (UTC))

  Latest Position :
  Vessel’s Local Time: 2019-08-17 09:40 (UTC +1)
  Area: WMED – West Mediterranean
  Latitude / Longitude: N36° 07’ / E013° 24’
  Status: Underway Using Engine
  Speed/Course: 1.9kn / 322°
  AIS Source: 3490
  *
  Nopeus 1,9 solmua, suunta 322°

 25. 18.8.2019 23.00
  Open Arms [ES] on edelleen Lampedusan edustalla, n. kilometri Punta Sottilesta lounaaseen.

  *
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/siirtolaisia-kuljettanut-laiva-on-ollut-yli-kaksi-viikkoa-italian-edustalla-jarjesto-julkaisi-videon-pakolaisista-jotka-yrittavat-omatoimista-pelastautumista/7516232#gs.x7e8ib
  18.8.2019 19.00

  Siirtolaiset yrittivät omatoimista pelastautumista Open Arms -avustusjärjestön laivasta, joka oli ollut ankkuroituna Lampedusan saaren lähistölle yli kaksi viikkoa. Laivassa oli noin 130 siirtolaista. Alus pelasti siirtolaiset Välimereltä elokuun alussa.

  Open Arms -avustusjärjestö on julkaissut videon, jossa näkyy, kun Välimerta ylittämään lähteneet siirtolaiset uivat vedessä yrittäessään päästä läheiselle Lambedusan saarelle, kertoo CNN.

  ******************
  On aivan turha syyttää Italian hallitusta – mikään muukaan maa ei ole enää halukas ottamaan lisää NGO –alusten yli Välimeren kuskaamia pakolaisia. Ranska, Saksa ja Espanja ovat näiden viimeisten NGO –alusten taustalla – ottakoon nämä maat tukemiensa NGO -alusten lastina olevat pakolaiset.

 26. 18.8.2019 23.30
  .
  Ocean Viking [NO], seilaa edelleen edestakaisin Maltan ja Lampedusan välissä. Jos aluksella olisi lupa tulla Italian tai Maltan satamaan, se olisi varmaan jo rantautunut
  *
  NGO –alus Ocean Viking [NO], joka kuljettaa 356 pelastettua maahanmuuttajaa Libyasta, on ilmeisesti vielä ratkaisematon ongelma. Ei italia eikä Malta salli aluksen rantautua. Kyllä Saksa ja Ranska varmaan pian ilmoittavat
  *
  Position Received: 2 minutes ago (2019-08-18 23.30
  Latest Position :
  Latitude / Longitude: N36° 05’ / E013° 26’
  *
  Nopeus 2,2 solmua, suunta 344°
  *
  https://yle.fi/uutiset/3-10927709

 27. https://yle.fi/uutiset/3-10927709
  19.8.2019 00.12

  Ranska valmis ottamaan 40 siirtolaista Open Arms -laivalta
  Maan sisäministeriön mukaan maahanmuuttajien on oltava ”suojelun tarpeessa”, kertoo New York Times.
  *
  Lauantaina sisäministeri [ Matteo Salvin] kuitenkin salli 27 alaikäisen poistua laivalta Lampedusalle. Laivalle jäi noin sata siirtolaista.

  Open Armsin edustaja Laura Lanuza kertoi, että neljä ihmistä oli hypännyt alukselta mereen pyrkimyksenään uida yli 40 kilometrin [?] matka laivalta Lampedusaan. Laivan miehistö pelasti heidät merestä.
  *
  Kaipa Suomen hallitus pian .. vaikka edellinen kerta piti olla viimeinen.

 28. https://www.france24.com/en/20190818-open-arms-migrants-italy-salvini-spain-humanitarian-emergency-rescue-ship
  18.8.2019

  Open Arms rejects offer to dock in Spanish port of Algeciras, cites ’extreme humanitarian emergency’
  *
  In its formal request made by the boat’s captain, Marc Reig Creus, Open Arms also offered an alternative solution: to transfer the 107 onto another, “adequate” ship that could swiftly reach the Spanish port of Algeciras, where Spain has said the migrants could disembark, given the dramatic situation of passengers and crew.
  *
  Koko ongelmaa ei olisi muodostunut, jos NGO –alusten takana olevat henkilöt olisivat vetäneet aluksensa pois Libyan merialueen tuntumasta. Alusten läsnäolo houkuttaa libyalaiset ihmissalakuljettajat lähtemään merelle lasteinaan pakolaisia.

  Hukkumistapaukset sattuvat salakuljettajien hoitamalla viidenkymmenen kilometrin matkalla – hukkumiset vähenisivät.

 29. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006209392.html
  19.8.2019

  Hyväntekeväisyysjärjestö pitää Espanjan tarjousta pelastuslaivan rantautumisesta Mallorcalle käsittämättömänä

  Espanja ilmoitti aiemmin, että laiva voisi rantautua Mallorcalle.
  Yli sataa siirtolaista pelastuslaivassa kuljettava hyväntekeväisyysjärjestö Open Arms pitää Espanjan tuoreinta tarjousta käsittämättömänä. Espanja ilmoitti myöhään sunnuntai-iltana, että laiva voisi rantautua Mallorcalle.

  Järjestö arvosteli, että vaikka he ovat 800 metrin päässä Italian Lampedusan rannasta, Euroopan valtiot vaativat pientä alusta seilaamaan vaarallisissa keliolosuhteissa kolmen päivän ajan. Italian kuljetusministeri tarjosi sunnuntaina maan rannikkovartiostoa aluksen saattajaksi. Osa alukselle pelastetuista siirtolaisista on viettänyt laivalla jo 18 päivää.

  Espanjan hallitus kiisti välittömästi, että Italian kanssa olisi tehty asiasta sopimus.

 30. Miten Open Arms –aluksen takana porukka voi väittää matkaa Espanjaan vaaralliseksi – siis tukevalla rautapatilla? Onhan alus tehnyt saman matkan monta kertaa – alla esimerkki tällaisesta matkasta.
  *
  https://www.euroweeklynews.com/2018/12/23/rescue-ship-open-arms-sets-sail-for-spain-with-311-migrants-aboard-after-being-refused-entry-by-italy/#.XCTOHVUzaUk

  23.12.2018

  Rescue ship Open Arms sets sail for Spain with 311 migrants aboard after being refused entry by Italy

  Alus Open Arms suuntasi kohti Espanjaan 311 maahanmuuttajan kanssa, kun Italia oli kieltänyt maahantulon

  Kuva:
  https://www.euroweeklynews.com/wp-content/uploads/2018/12/open-arms-1024×637.png

  Spanish govenmental authorities gave it permission to land the migrants after Italy denied it entry following Friday’s rescue off the Libyan coast.
  Espanjan viranomaiset antoivat sille [Open Arms’lle] luvan tuoda [Espanjaan] maahanmuuttajat sen jälkeen, kun Italia oli kieltäytynyt maahantulosta ..
  Friday’s rescue off the Libyan coast – Perjantaisesta pelastamisesta Libyan rannikon läheisyydessä.

  Open Arms’n porukoille ihmisten ottaminen alukseen libyalaisten salakuljettajien kumiveneistä on nimeltään meripelastusta.

 31. Hieman ’historiatietoa’ yhdestä NGO – aluksesta Sea Watch 3. Aluksen soveltuvuus ihmisten kuljetukseen kyseenalaistettiin.
  .
  Samoin Open Arms ’n takana oleva porukan tulisi katsoa peiliin. Jos olot aluksella ovat niin kamalat, kuin järjestön edustajat, väittävä, alusta ei olisi pitänyt lähettää noutamaan pakolaisia Libyan merialueen rajoilta.

  *
  https://www.infomigrants.net/en/post/15220/the-netherlands-asks-italy-to-keep-sea-watch-in-port
  15.2.2019

  The Netherlands asks Italy to keep Sea Watch in port
  Alankomaat pyytää Italiaa pitämään Sea Watchin [3] satamassaan
  Italian authorities have been asked by the Netherlands to keep the NGO migrant rescue ship Sea Watch 3 in the port of Catania. The decision followed an inspection by Dutch authorities earlier this week.

  Alankomaat on pyytänyt Italian viranomaisia pitämään NGO-ryhmän pakolaisten kuljetusaluksen Sea Watch 3 Catanian satamassa. Päätös tehtiin Alankomaiden viranomaisten tarkastuksen jälkeen aiemmin tällä viikolla.

  The Netherlands has asked Italian authorities to keep the German NGO migrant rescue ship Sea Watch 3, which flies a Dutch flag, in the port of Catania, where it has been docked since January 31. The request was made to the Italian Coast Guard following an inspection aboard the ship by Dutch authorities, ”pending the conclusion by Dutch authorities of further checks of the ship’s conformity to regulations in force, with reference to its suitability for transport of an elevated number of people for long periods of time.”

  Alankomaat on pyytänyt Italian viranomaisia pitämään Alankomaiden lipun alla purjehtivan saksalisen NGO-ryhmän pakolaisten kuljetusaluksen Sea Watch 3 Catanian satamassa, jossa se on ollut tammikuun 31. päivästä alkaen. Pyynnön sai Italian rannikkovartiosto perustuen Alankomaiden viranomaisten suorittamaan tarkastukseen aluksella, joka pyyntö jatkuu ”kunnes Alankomaiden viranomaiset ovat tehneet lisäselvityksen täyttääkö alus voimasa olevat määräykset ottaen huomioon sen soveltuvuus suuren määrän ihmisten kuljetukseen pitkäksi aikaa”.

  1. Tepin varman tiedon mukaan alus kuskaa koko ajan sakkia yli välimeren Lampedusaan…

 32. 20.8.2019 13.00

  Ocean Viking [NO], seilaa edelleen edestakaisin Maltan ja Lampedusan välissä. Jos aluksella olisi lupa tulla Italian tai Maltan satamaan, se olisi varmaan jo rantautunut
  *
  NGO –alus Ocean Viking [NO], joka kuljettaa 356 pelastettua maahanmuuttajaa Libyasta, on ilmeisesti vielä ratkaisematon ongelma. Ei italia eikä Malta salli aluksen rantautua. Kyllä Saksa ja Ranska varmaan pian ilmoittavat
  *
  Position Received: 2 minutes ago (2019-08-20 13.00)
  Latest Position :
  Latitude / Longitude: N36° 03’ / E013° 24’
  *
  Nopeus 1,2 solmua, suunta 356°

 33. https://europeansworldwide.wordpress.com/2018/03/24/italy-seizes-soros-pirate-ship/

  24.3.2018

  ITALY SEIZES SOROS PIRATE SHIP

  Italy has seized a Soros funded people smuggling vessel flying under the Spanish flag [Open Arms ]. The ship’s skipper, whose crew is paid by financial speculator George Soros, refused to surrender a group of illegal migrants to the Libyan coast guard and instead brought them to Sicily, in what is believed to be the first case of its kind.

  Italy assists the Libyan government to stop boats carrying illegal immigrants and return them to Libya. The arrangement was drawn up last year to tackle the huge numbers of desperate asylum seekers crossing the Mediterranean.
  More than 600,000 illegals reached Italy in the last four years, with immigration featuring as a key issue in the March 4 general election. The number of boats reaching Italy has dropped dramatically in the last few months.

  Kuva:
  https://europeansworldwide.files.wordpress.com/2018/03/soros-navy.jpg

  Toughening up, the Italian authorities say the human trafficking ship, financed by the George Soros funded Proactiva Open Arms, breached the deal by kidnapping the 218 migrants rather than turning them over to a nearby Libyan coast guard vessel. The rescue ship, called Open Arms, has been impounded in the Sicilian port of Pozzallo.

  Last August a ship operated by a German Soros funded NGO, Jugend Rettet, was impounded in the port of Trapani in Sicily on suspicion of colluding with Libyan smuggling gangs. But this latest case is believed to be the first time that an NGO vessel has been confiscated for having refused to surrender migrants to the Libyans.

  The Italians are now investigating Proactiva Open Arms for a suspected criminal association and aiding illegal immigration. The authorities in Rome said the Libyan coast guard had assumed responsibility for coordinating the rescue after the alarm was raised.

  Proactiva Open Arms rescues illegals as they wallow in flimsy rubber dinghies in international waters. The benefit-bandits know there is no possibility of their flimsy craft reaching Italy. They expect to be ‘rescued’ and transported free of charge to Italy where the Soros navy dumps them.
  They claim the Libyan coast guard threaten to shoot at its rescue dinghies unless they surrender themselves. In this instance, the Soros funded renegade crew defied threats and headed north to Sicily, arriving in Pozzallo on Saturday.

  Kuva:
  https://europeansworldwide.files.wordpress.com/2018/03/170412-libyenslaveri-448484-se-gp-1-jpg.jpg

  “(The Italians) accuse us of criminal association and fomenting illegal immigration by disobeying the Libyans by not delivering women and children to them,” Oscar Camps, the founder and head of Proactiva Open Arms, whined on Twitter.

  Kuva:
  https://europeansworldwide.files.wordpress.com/2018/03/4505079677ecc7b98fcaee30142a60fef28df20f89208d7a4b97212b25ec7791_3993128.jpg

  At a press conference in Barcelona, Mr. Camps said he is worried the Italians may not release Proactiva’s vessel. He complains that the Libyan coast guard was very aggressive toward the Open Arms crew.
  Helena Maleno, a prominent refugee people smuggler is currently being investigated in Morocco for sending alerts to the Spanish coastguard of rafts needing rescue.

 34. Ei kai teidän kahden ole mitenkään pakko tätä blogia lukea – paitsi, jos masokismi kiinnostaa…..

 35. Heikko EU seisoo tumput suorina – ei tee mitään.

  Kuka haluaa, että Libyaan kerääntyneet kymmenet tuhannet pakolaiset siirretään EU-alueelle?

  Siinäkö olisi toimiva ratkaisu? Aivan varmaa on, että siirrettyjen pakolaisten tilalle olisi pian ilmestynyt uusia EU- alueelle havittelevia pakolaisia. On muistettava millaisella vauhdilla pelkästään Afrikan vakiluku kasvaa vuosittain – kymmeniä miljoonia. Maanosat talouden kasvu ei pysy mukana väestön kasvun kanssa.

  ***
  24.3.2018
  More than 600,000 illegals reached Italy in the last four years, with immigration featuring as a key issue in the March 4 general election. The number of boats reaching Italy has dropped dramatically in the last few months.

  [ Aikaisemmasta viestistä]

  ****
  Lista NGO –aluksista, jotka muutaman vuoden aikana kuskasivat yli kuusisataatuhatta pakolaista Libyan merialueen rajalta Italiaan. Lasteista pääosa päätyi Sisiliaan.
  VOS PRUDENCE [IT]
  SEEFUCHS [NL]
  VOS HESTIA [IT]
  AQUARIUS [GI] nykyisin AQUARIUS 2 [PA tai LR]
  OPEN ARMS [ES]
  LIFELINE [NL]
  SEA EYE [NL]
  LS SARA [ES]
  SEA WATCH 3 [NL]
  SEA WATCH TANGO [DE]
  SEA WATCH DELTA [DE]
  ECHO 1 OPEN ARMS [ES]
  ECHO 2 OPEN ARMS [ES]
  GOLFO AZZURRO [PA)
  Flag: Panama [PA]

 36. Mielestäni on turhaa valittaa tekstin määrästä. Jos lukeminen ei maistu, niin aina voi jättää lukematta. Lukeminen kyllä avartaa.
  Mielestäni on myös turhaa valittaa esitys tavasta tai lähteiden käyttämisestä.
  *

  Onneksi tähän blogin avaukseen on tullut aiheeseen pureutuvia kommentteja.

  Marko sanoo:
  2.8.2019 08:23 MUOKKAA
  Tämä kaikki on yhtä suurta bisnestä. Samoin kuin vastaanottokeskuksien bisnes (Orpo kokoomuksesta :”maahanmuutto on mahdollisuus”) ja emäntänsä oli samaan aikaan mukana tässä bisneksessä. Raha tätä liikuttaa, ei auttamisen tarve tai joulupukki.
  *
  Kyuu Eturautti sanoo:
  2.8.2019 14:51 MUOKKAA
  Aika surullisin mielin tätä itsekin luin. MSF:llä ei selvästikään ole sydäntä, kun raha on heille ihmishenkiä tärkeämpää.
  *
  Marko sanoo:
  2.8.2019 19:32 MUOKKAA
  Raha on jumala.
  *
  Norppa sanoo:
  2.8.2019 23:48 MUOKKAA
  Varmaan kaunis ajatus pelastaa hukkuvia, mutta jos tilastot osoittavat, että hukkuneiden määrä on vähentynyt kun pelastusalukset katosivat, niin seuraukset voivat olla huonot. Eikä ole mikään ratkaisu Afrikan tai Libyan ongelmiin kuskata väkeä sieltä pois. Mitä EU voisi tehdä on parantaa siirtolaisten oloja Libyassa. Pelastusaluksen pitäisi myös toimia niin että se vie pelastetut takaisin. Silloin homma toimisi niin kuin pitää.
  Turvapaikkaa voisi anoa Libyasta käsin jos sellaiselle on tarve, mutta varsinaista turvapaikkaa ei moni afrikkaliainen tarvi. Tulijat luulevat löytävänsä onnen Euroopasta mutta päätyvät ilmeisen usein kerjäläisiksi. Ainakin Italiassa oli noita afrikkalaisia nuoria miehiä tarjoamassa ”ilmaista ystävyysranneketta” mikä ei tietenkään ollut ilmainen.
  *
  Niilo Mäkelä sanoo:
  3.8.2019 08:46 MUOKKAA
  No miksi ei viedä/pelasteta takaisin lähtömaahan? Miksi autetaan salakuljettajia
  *
  juhak sanoo:
  8.8.2019 21:45 MUOKKAA
  Ei tarvita kuin Eu-direktiivi,minkä mukaan sakin maihin tuojat ovat jatkossa taloudellisessa vastuussa tuomistaan elintasoturisteista.
  Loppuu lekuripellejen rahat pian.
  *

 37. Non’niin, NGO –alus Open Arms [ES] pääsi kuin pääsi lopulta Lampedusaan.

  Italialainen syyttäjä on määrännyt Open Arms [ES] NGO -aluksen takavarikoinnin ja siirtolaisten evakuoinnin Lampedusan saarella, Italian tiedotusvälineet ilmoittavat.

  ***
  https://www.bbc.com/news/world-europe-49412390
  20.8.2019 23.30

  Open Arms migrant ship: Italy orders vessel’s seizure

  An Italian prosecutor has ordered the seizure of the Open Arms migrant ship and the evacuation of the migrants on board on to the island of Lampedusa, Italian media report.

  It is thought some 100 migrants were left on board the Spanish rescue ship.
  Italy had refused to allow them to leave the ship for nearly three weeks, though dozens of children and the sick had been taken ashore.
  Earlier, about 10 migrants jumped off the ship, hoping to swim to the island.
  The swimmers were picked up by the Italian Coastguard from Lampedusa.

  *
  Agrigento Prosecutor Luigi Patronaggio ordered the vessel be preventatively seized after inspecting the boat on Tuesday afternoon ”given the difficult situation on board”, a judicial source quoted by the AFP news agency said.
  The founder of the Open Arms charity which owns the ship welcomed the decision in a tweet: ”After 19 days, we will disembark today in Lampedusa.
  ”The ship will be seized temporarily, but it is a cost that @openarms_fund assumes to ensure that people on board can be seen to. We consider it essential to prioritise [their] health and safety in this humanitarian emergency.”

Kommentoi