Suomalaiset voivat vaikuttaa suosimalla suomalaista ruokaa, sanoo professori

Helsingin yliopiston professori Tuukka Petäjä suositus ei ole kovinkaan fiksu. Suomalaisten ja koko EU-maiden ihmisten ravinnon kulutus on maailmanlaajuisessa mittakaavassa varsin mitätön. Maailman väkiluku kasvaa tällä hetkellä 83 miljoonalla vuosittain, joten Brasilian entisten sademetsien tilalle luotujen viljelysmaiden tuotteille löytyy varmasti ostajia.

https://yle.fi/uutiset/3-9685347.

Maailman väestö

https://www.worldometers.info/fi/

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a79cff9d-736a-4259-b655-e3cbab3b96c1

24.8.2019

Ilmastotutkija: Amazonin metsäpalo kiihdyttää ilmastonmuutosta seuraavien satojen vuosien ajan – ”Tähän jokainen voi vaikuttaa”

Suomalaiset voivat vaikuttaa yksinkertaisesti suosimalla suomalaista ruokaa, sanoo professori.

Helsingin yliopiston professori Tuukka Petäjä arvioi, että Amazonin metsäpalot vaikuttavat seuraavien satojen vuosien ajan ilmastonmuutosta kiihdyttävästi.

Kasvillisuus sitoo globaalisti suurusluokassa 25 prosenttia ihmiskunnan hiilidioksidipäästöistä, 25 prosenttia sitoutuu meriin ja puolet jää ilmakehään.

– Tämä 50 prosentin ylijäämä näkyy hiilidioksidipitoisuuden kasvuna ilmakehässä. Metsän palaessa vapautuu hiilidioksidia. Pitkään jatkuvat palot polttavat myös maaperään sitoutunutta hiiltä hiilidioksidiksi.

3 vastausta artikkeliin “Suomalaiset voivat vaikuttaa suosimalla suomalaista ruokaa, sanoo professori”

  1. Kotimaista suosin muutenkin. Laskeehan se ainakin kysyntää jos ei osteta. Myykööt kehitysmaihin.

  2. Kotimaisten tuotteiden suosiminen on aina hyvä asia – tukee työllisyyttä ja vähentää tuotteiden kuskaamista maailman ääristä. Sademetsien hävittämiseen emme voi mitenkään vaikuttaa – brassit tekevät minkä näkevät itseään hyödyntäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *