Voiko islamin uskonto koskaan sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan?

Evan, 29, kauhea kertomus Suomesta: Luopui hunnusta – raju kunniaväkivalta alkoi heti

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006099323.html

Suomessa asuva parikymppinen afgaanitaustainen nainen uskoi, että itsemurha olisi ainoa tapa päästä eroon kunniaväkivallan aiheuttamasta henkisestä helvetistä ja lähitulevaisuudessa odottavasta pakkoavioliitosta. Asiantuntijat epäilevät, että Suomessa on jo tehty murhia kunniaväkivallan nimissä.

Kulttuurilliset erot ovat suuria. Kun suomalaismies vetää naistaan turpaan, häntä ei taputella selkään. Sen sijaan kun mies meidän kulttuurissamme hakkaa naisensa kunniaväkivallan nimissä, koko perheyhteisö ylistää hakkaajaa. Kunniaväkivalta usei

32 Replies to “Voiko islamin uskonto koskaan sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan?”

 1. Esimerkiksi Suomen tataarit ovat islaminuskoisia, mutta en tiedä heidän kanssaan olleen mitään ongelmia.

  On todella paha asia, että Suomeen on syntynyt ja syntyy esimerkiksi kiinteitä irakilaisyhteisöjä, joilla ei ole vähäisintäkään halua integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Eivät opiskele suomea, käyvät oman imaaminsa kiihotettavina, jne.

  Se Kokoomuksen halu, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden on poistuttava Suomesta – on muututtava käytännöksi. Nythän maassa on tuhansia irakilaisia, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen, mutta joilla ei ole pienintäkään aikomusta poistua Suomesta.

  1. Tässä tataarien ja muutamien muidenkin Venäjän islaminuskoisten kanssa on jo toistasataa vuotta kaikki mennyt ongelmitta. Siinä Putkinen on täysin oikeassa.
   Järvenpäässä muuten on Suomen vanhin moskeija.

   1. Nostakaamme tataareille hattua. Ehkäpä tataarit soveltavat pyhää kirjaansa koraania sopivat soveltaen – ei tiukkapipoisesti.

    1. Aletaan juhlimaan tataareita. Juhlaliputustako nämä kaipaa kun ovat normaalisti.

    2. Ihan avaukseen; tunnen henkilökohtaisesti varsin montakin muslimia, jotka asuvat ja työskentelevät Suomessa; mm turkkilaisia, afgaaneja, irakilaisia, iranilaisia, montakin afrikkalaista, srilankalaisia, … en välttämättä edes muista kaikkien vanhaa kotimaata. Minulle he ovat ja ovat olleet aivan tavallisia ihmisiä. Ihminen on minulle ihminen; erottelematta ihonväriä, uskontoa, yms.
     Vuosikausien hyvä ystäväni on lähtöisin Kosovosta. Olen hänet tuntenut vuosia ja vasta muutama vuosi sitten kysyin; onko hän muslimi ja tämä vastasi olevansa. Kyllä nämä luettelemani ystäväni ovat täysin sopeutuneet Suomen oloihin.

 2. Kiitetään edellistä hallitusta joka toi Suomeen kymmeniä tuhansia ”näitä”… ei tässä muuta.

  1. Tässähän se paradoksi on:
   Kokoomuslainen sisäministeri Orpo salli ensin matu-tulvan Tornionjoen siltaa pitkin ja nyt päivittelee, että pitäis’ palauttaa.

 3. Suomen luciferistien tarkoituksena on, että Suomi sopeutuisi islamin läsnäoloon mm. kieltämällä suvivirret ja muut kristillisyyteen kuuluvat asiat. Luciferistit ovat kuitenkin sen verran sivistymätöntä porukkaa, että eivät tiedä, että Jeesus on islamin profeetta, messias, kristus, voideltu ja uskovat Jeesuksen vielä palaavan taivaista.

  Islamin ja kristikunnan väliset erimielisyydet ovat historiallista perua esimerkiksi valekristittyjen harjoittamien ristiretkien ajoilta. Eivätkä muslimitkaan ole historian erheistä synnittömät. Väitetään, että Koraaniakin olisi muunneltu paremmin politiikkaan sopivaksi.

  Kristikunnalla on omat sisäiset uskonsotien vaiheensa. Myös muslimit käyvät uskonsotia keskenään. Maallista valtaa tavoittelevat käyttävät uskontojen erovaisuuksia hyväksi voidakseen käydä naapuriensa kimppuun.

  Taivaalliset tahot pysyttäytyvät ihmiskunnasta erillään, jotta ihmiskunta ei täysin kajahtaisi ja tappaisi toisiaan sukupuuttoon hengellisistä asioista kiistellessään.

  —————————-

  Islamin tulo maahamme on ilman muuta riski. Mutta luciferistit pitävät sotaa kristittyjen, muslimien ja juutalaisten välillä toivottavana, jotta luciferistit pääsisivät kukoiksi tunkiolla.

  Luciferismi ei ole tunnustautunut uskonnoksi, jotta se voisi helpommin houkutella jäseniä yksijumalaisista uskonnoista kuten juutalaisuudesta, kristityistä ja muslimeista sitoakseen heidät luciferismiin verta tihkuvin valoin.

 4. Vaihtoehtoinen näkökulma: onko islamisteilla mitään syytä sopeutua Suomeen?

  1. Sitä ei edellytetä, sitä ei pyydetä
  2. Siitä ei saa mitään etuja, mutta menettää monia erityisaseman etuja
  3. Sille ei ole tukea omien eikä vieraiden piirissä
  4. Islamia vihaavat eivät tarjoa keskitietä, heille on vain punainen vaate

  Teoriani mm. kaikesta: asiat tapahtuvat jos niille on joku syy tapahtua. Lähi-idän islamin (vrt. tataarit) sopeutumiselle Suomeen ei ole mitään syytä. Se ei siis tapahdu.

  1. Miksi islamistien sopeutumisesta pitäisi antaa erityisetuja?
   Jo se on annettu etu, että saavat jäädä tänne.
   Mitään erityisetuja ei pidfä olla siitä, että on islamisti ja sharialain soveltamisesta pitää antaa rangaistus.
   Mikä olisi se ”keskitie”? Että suomalaiset sopeutuisivat islamistien tavoille?

  2. Onneksi en kuulu edelleenkään mihinkään uskovaisjärjestöön, nämähän on pahempia kuin aayy liitot.

  3. Näin Jussi Halla-ahon uskonveli Jörn Donner:

   https://suomaliansanomat.blogspot.com/2008/01/jrn-donner-maahanmuutosta-ja.html

   ”– Onhan meilläkin virallista kristillisyyttä. Useimmat ovat luterilaisen kirkon jäseniä, ja haluavat mennä naimisiin ja tulla haudatuksi kirkon kautta. Koko yhteiskunta on kristillisyyden läpitunkema, mutta se on yleiskristillisyyttä, jolla ei ole mitään tekemistä raamatun lukemisen tai joidenkin normien seuraamisen kanssa. Muslimeilla normiuskonnollisuus on korostunut.

   – Jos Euroopan 30 miljoonaa muslimia eivät pääse normiuskonnollisuudestaan eroon, ei mikään keskustelu auta. Heidän on päästävä eroon, ei uskonnostaan, mutta uskonnon ja politiikan liitosta. Jos muslimienemmistö ei muuta käsityksiään siitä, millä tavalla yhteiskunnassa toimitaan, en näe kovin suurta tulevaisuutta heidän toiminnalleen, Donner jyrähtää.”

  1. Maailman tapahtumia kun on seurannut, voi vain todeta. että siellä missä islam uskonto on valtauskontona, seillä myös toteutuvat islamismin tavoitteet.

   ***
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Islam
   slam (arab. الإسلام‎, al-ʾislām ’alistuminen’; vanha[1] nimitys muhamettilaisuus[2]) on monoteistinen abrahamilainen uskonto. Islamilaisen perimätiedon mukaan islam sai alkunsa Arabian niemimaalla profeetta Muhammedin ilmestyksien pohjalta vuonna 610.
   Kirjaimellisesti islam tarkoittaa alistumista (Jumalalle).[3] Islamissa uskonnollisella lailla (šaria) on keskeinen merkitys.lähde?
   Islaminuskoisten lukumääräksi on arvioitu 1,7 miljardia ihmistä vuonna 2014.[4] Islamilainen maailma ulottuu Afrikan länsirannikolta Indonesiaan ja Keski-Aasiasta Saharan eteläpuolelle. Muslimeista vain joka viides puhuu arabiaaäidinkielenään. Silti arabiankielinen maailma on säilyttänyt henkisen johtoaseman islamin tulkinnassa – poikkeuksena šiialainen Iran.[5] Lukumääräisesti mitaten eniten muslimeita on Indonesiassa. Islam on maailman toiseksi suurin ja nopeimmin kasvava uskonto.[

   ***
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamismi
   Islamismi tai poliittinen islam tarkoittaa islamin tulkintoja, jotka painottavat uskonnon poliittis-yhteiskunnallista luonnetta, mitä kautta islam ymmärretään paitsi uskonnoksi myös poliittiseksi ideologiaksi. Islamistien mukaan valtioita tulisi hallita islamin uskonnollisten arvojen ja islamilaisen lain mukaan. Islamistisiksi kutsuttavien liikkeiden skaala on laaja ja ulottuu radikaalimilitanteista aina vanhoillisiin tai konservatiivisiin puolueisiin asti.[1]
   Islamistit haluavat rakentaa yhteiskunnan, joka soveltaa arkielämään islamin periaatteita. Islamissa on kuitenkin piirteitä, jotka eivät sovi yhteen ihmisoikeuksien kanssa, esimerkkinä vaikkapa naisten huono asema.[1] Islamismia on myös arvosteltu suvaitsemattomuudesta muita uskontoja ja uskonnottomia kohtaan.[2][3][4] Joissakin maissa Koraanin ja sunnan tulkintaan perustuva šaria-laki on otettu osaksi oikeuskäytäntöä. Saudi-Arabiassa, Iranissa, Afganistanissa ja Sudanissa šaria on suuressa määrin lainkäytön perustana. Joissakin maissa kuten Indonesiassa, Bangladeshissa ja Pakistanissa perustuslaki ja lainkäyttö ovat pitkälle maallisia, mutta šariaa sovelletaan perheasioihin. Eri uskonnollisilla ryhmillä on oma lainsäädäntönsä muun muassa Intiassa ja Israelissa ja šaria on lainkäytön perustana muun muassa avioliiton solmimisessa ja perintöasioissa.
   *

 5. Suomalainen poliisi tekee samat virheet mitä brittilä. Jos olet paikallinen ja äänestät populisteja, lapsesi otetaan huostaan. Jos olet islamilainen tulija ja sinua epäillään vakavista rikoksista, asiaa ei tutkita rasismin pelossa.

  Kun pitäisi olla tasa-arvoisuutta, onkin moniarvoisuutta. Ja näin käy. Ihan oma vikamme.

 6. Toimiko KRP kuin brittipoliisi? Pelottivatko mahdolliset rasismisyytökset Hussein al-Taeeta’n tapauksessa?

  ***
  https://www.pirkanblogit.fi/2019/albanus/syytekynnyksen-korkeus-vaihtelee/
  Syytekynnyksen korkeus vaihtelee
  Mitähän tämä syytteen nostamisen kynnyksen korkeuden vaihtelu johtuu?
  Tässä tapauksessa ’tuomion’ antajaksi riitti RKP (joku virkamies) – joskus tuomioon tarvitaan kaikki oikeusasteet.
  *
  https://yle.fi/uutiset/3-10773366
  8.5.2019
  KRP: Hussein al-Taeeta ei syytä epäillä rikoksesta kirjoitustensa vuoksi – esitutkintaa ei aloiteta
  Tuore kansanedustaja solvasi kirjoituksissaan sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

 7. Suomessa tulisi tietenkin tukea niitä muslimeita, joilla on liberaalit näkemykset uskonnostaan. Suvaitsevuuden nimissä ei pidä hyväksyä lakien ja eurooppalaisten arvojen vastaisia käytäntöjä. Silloin petetään nekin muslimit, jotka kamppailevat kivikautisia normeja vastaan.

  Mutta on helppo myös sanoa, ”ettei pidä hyvksyä”; joitain asioita tapahtuu, vaikka kuinka ei hyväksyttäisi. Ja suuri määrä jostain vieraasta kultturista tulevia saattaa alkaa elää omassa kuplassaan. Ei ole väliä integroitua kun voi puuhastella omiensa parissa.

  Kartta osoittaa, että julmaa sharia -lakia noudatetaan eniten Lähi-idän arabimaissa ja Iranissa. Sen sijaan entisissä Neuvostoliiton osissa jotka ovat islaminuskoisia ei niinkään. Se kertoo varmaan jotain tulijoiden taustastakin ylipäänsä, vaikka jokainen onkin oma yksilönsä.

 8. Hussein makailee tyytyväisenä sairaalassa odottaen hälyn loppumista. Semmottii.

 9. Suomen Islam-seurakunta on islamilainen seurakunta, jonka jäseniä ovat Suomen tataarit. Seurakunnalla on toimintaa Helsingissä ja Järvenpäässä. Vuonna 2014 seurakuntaan kuului 600 jäsentä. Seurakunnan jäseniksi hyväksytään vain tataareja.
  Suomen Islam-seurakunnan edustamaa islamia on nimitetty ”euroislamiksi”, mikä viittaa sen pitkiin juuriin Euroopassa.. Seurakunta edustaa liberaalia islamia.
  Suomen Islam-seurakunta ei harjoita käännytystyötä. – Wikipedia.

  1. Aiheeseen liityen:

   Sharialakia Tanskassa

   Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

   https://www.youtube.com/watch?v=rw-rI7NXwYg

   Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa: Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa.
   [ Tekstityksen suomeksi saat näkyviin näpäyttämää’ komentorivin’ (joka tulee näkyviin asettamalla osoitin kuvan alueelle ) vasemmanpuoleista ikonia.]

   9.2.2017
   Integraatiopyrkimyksistä huolimatta Tanskan koraanikouluissa opetetaan ankaraa sharialakia. Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa. Kävi ilmi, että naisiin kohdistuva väkivalta ja moniavioisuus ovat hyväksyttäviä.
   *
   Tai ..
   Sharia-zone in Denmark
   15.10.2011

 10. Onkohan kukaan tutkinut, kuinka moni ”kristityksi” kääntynyt on turvispaikan saatuaan jatkanutkin entiseen tapaan islamilaista uskontoa?

  1. Ei varmasti. Kuvitellaan että minä kun en kuulu kirkkoon ja liittyisin oman pakon edessä siihen niin mitä lottoot,,, muutuinko,,,?

 11. Kautta aikain eri uskonnon harjoittajat ryhtyvät kapinaan toista uskontoryhmää vastaan ns yhteiselon jossain vaiheessa pyrkien vahvistamaan omaa asemaansa.

 12. Uskonnolla on aivan erilainen rooli muslimimaissa, kuin mitä se on länsimaissa. Naisen asema on todella surkea islamistisissa maissa. Suomessa muslimimiesten örvellys naista kohtaan jatkuu varmasti.

  ***
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006103942.html
  13.5.2019

  Tunnetun tv-toimittajan murha raivostuttaa Afganistanissa – ”Nainen tapettiin kirkkaassa päivänvalossa, koska miehen mielestä hän ansaitsi tulla tapetuksi”
  .
  Mina Mangal oli matkalla työpaikalleen, kun toistaiseksi tuntemattomat asemiehet ampuivat häntä lähietäisyydeltä.
  Tunnettu afganistanilainen toimittaja ja parlamentin neuvonantaja Mina Mangalammuttiin lauantaina kuoliaaksi Kabulin kaakkoisosissa. Asiasta tiedotti Afganistanin sisäministeriö.

  Tunnettiin vankkumattomana naisten oikeuksien ajajana
  Mangalin tapaus on jälleen kerran nostanut esille naisiin Afganistanissa kohdistuvan väkivallan. Murha on herättänyt raivoa ja kiivasta keskustelua Afganistanin sosiaalisessa mediassa.

  – Nainen tapettiin kirkkaassa päivänvalossa, koska miehen mielestä hän ansaitsi tulla tapetuksi, kommentoi esimerkiksi Frogh.
  .
  Parlamenttiedustaja ja Mangalin työtoveri Shagufa Noorzai sanoi CNN:n mukaan murhan olevan osa jatkumoa, jossa naiset ovat olleet toistuvasti väkivallan kohteena Kabulin kaduilla, usein päivänvalossa ja jopa tiukkojen turvatoimien alaisella vihreällä vyöhykkeellä.

  1. Afganistan oli rauhallinen maa ja menossa oikeaan suuntaan kunnes Venäjä hyökkäsi Afganistaniin vuonna 1979 tekemään afgaanien kansanmurhaa kymmeneksi vuodeksi.

   http://www.jput.fi/Afganistanin_sota_1979.htm

   Se imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäys – mukaan luettuna naisten, lapsien ja vanhuksien joukkomurhaaminen – radikalisoi afgaaneja. Sai kiihkoislamismin nousemaan.

   Venäjän tarkoituksena oli käyttää Afganistania läpikulkutienä uusiin valloituksiin.

 13. ”Vuosien 1933–1973 välisenä aikana Afganistan oli itsevaltainen kuningaskunta. Maassa oli suhteellisen rauhallista, ja sotapäälliköt pidettiin jokseenkin kurissa. Afganistan oli myös erittäin suosittu turistikohde, ja Kabul tunnettiin kauniina kaupunkina. Kylmän sodan seurauksena levottomuudet lisääntyivät myös Afganistanissa. Kuningas syöstiin vuonna 1973 vallasta Neuvostoliiton tukemalla vallankaappauksella, jota seurasi vuosien poliittinen kaaos.”

  Tässä lisää, erittäin asiallisesti kerrottu historia:

  https://www.globalis.fi/Konfliktit/Afganistan

  Venäjä harjoittaa samanlaista agressiivista politiikkaa nyt mm Ukrainassa joka on Euroopassa, siihen ei vaan tunnu eurooppalaisilla riittävän intoa lopettaa sotaa joka on kestänyt jo 5 vuotta.

  Afganistanissa sota laajeni ja laajeni kunnes Yhdysvalla ujutti sinne arsenaalia vastarinnalle.

  Suosittelen katsomaan Tom Hanksin leffan:

  ”Charlie Wilsonin sota on vuonna 2007 valmistunut yhdysvaltalainen draamaelokuva, joka kuvaa Yhdysvaltain salaista sekaantumista 1980-luvulla käytyyn Afganistanin sotaan. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, jonka on kirjoittanut tutkiva journalisti George Crile. Elokuva kertoo teksasilaisesta poliitikosta Charlie Wilsonista, joka CIA:n asiamiehen Gust Avrakotosin vakuuttamana onnistuu taivuttelemaan Yhdysvaltain kongressin rahoittamaan CIA:n salaista operaatiota, jolla Yhdysvallat tukee Afganistanin mujahideenejä taistelussa Neuvostoliittoa vastaan.”

Kommentoi