Yhdysvallat lähettää tuhansia sotilaita Meksikon rajalle

Yhdysvaltojen ja EU – alueen rajavalvonnassa on varsin dramaattinen ero. Yhdysvallat haluaa estää tulon rajan yli pyrkiviltä siirtolaisilta, jotka pakenevat omien maidensa köyhyyttä ja rikollisuutta.

Mitä teki EU:n rajamaat vuonna 2015, kun pakolaisia alkoi tulvia Afrikasta ja Lähi-idästä EU-alueelle? –lähetti rannikkovartioston aluksia avustamaan tulijoita. Tuloksena oli, että miljoona pakolaista pääsi EU-alueelle etsimään parasta loppusijoitus maata.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005988386.html

4.2.2019

Yhdysvallat lähettää tuhansia sotilaita Meksikon rajalle

Yhdysvaltalaissotilaita on Meksikon vastaisella rajalla lisäyksen jälkeen yli 4 000, kertoo Pentagon. Presidentti Donald Trumpin mukaan ilman muuria ei ole turvallisuutta.

YHDYSVALLAT lähettää lisää sotilaita Meksikon vastaiselle rajalle. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoi sunnuntaina lausunnossaan, että rajalle lähetetään noin 3 750 sotilasta lisää, kertoi uutistoimisto AFP.

Kaikkiaan yhdysvaltalaissotilaita on Meksikon vastaisella rajalla lisäyksen jälkeen yli 4 000.

Sotilaiden on tarkoitus avustaa raja- ja tulliviranomaisia.

PRESIDENTTI Donald Trump lähetti sotilaita rajalle ennen Yhdysvaltojen välivaaleja marraskuussa, kun siirtolaiskaravaaneiksi sanottu joukko Keski-Amerikan siirtolaisia lähestyi Yhdysvaltoja. Siirtolaiset pakenevat omien maidensa köyhyyttä ja rikollisuutta.

6 Replies to “Yhdysvallat lähettää tuhansia sotilaita Meksikon rajalle”

 1. Juu, näitä siirtolaisia on tullut läpi vuosikausia, eniten taitaa mennä läpi luvallisilta rajanylityspaikoilta. Yhdysvallat itse houkuttelee näitä palkkaamalla kaikenmaailman koiran hommiin laittomia siirtolaisia. Kolikolla on aina toinen puoli…

  Joukkojen lähettäminen on lähinnä symboolinen ele.

  Trumpin olisi pitänyt pitää lupauksensa ja maksattaa muuri Meksikolla, mutta se valehteli joten sitä ei nyt sitten tule, raja-aitaa vain siellä täällä, vuotaa kuin seula, kuten on ollut jo pitkään. Tämä ei ole todellakaan mikään uusi juttu.

  1. Lisäys: Monikansallinen Kokoomus ajaa hyvin samaa agendaa houkutellessaan Kepuleiden kanssa tänne laittomia maahanmuuttajia, tänne vaan, halpatyövoimaa ilman mitään juridista turvaa ja puoli-ilmaiseksi.

 2. ”Trumpin olisi pitänyt pitää lupauksensa ja maksattaa muuri Meksikolla..”

  Kyseessä olikin n.s. vaalilupaus, jonka kaltaisia mekin olemme viimeaikoina jo saaneet kuulla.

  ’ .. maksattaa muuri Meksikolla’ – toisen valtion rahakirstulle on vaikea kenenkään noin vain päästä.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=JHzXyOU5MyY

  Pentagon Will Send 3,750 More Troops To U.S.-Mexico Border To Install 150 Miles Of Wire | TIME

  Pentagon lähettää 3 750 lisää joukkoja Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle asentamaan 150 mailia [piikki?] lankaa | TIME
  *
  https://www.youtube.com/watch?v=ggywnPoNr4s
  Migrants at the US-Mexico border: Overcoming walls and prejudice
  Maahanmuuttajat Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla: seinän ja ennakkoluulojen voittaminen

  [Epäluulojen voittaminen – jaaha.. Tilanne on selvä. Espanjalaisten valloittajien jälkeläisille ei enää riitä alkuperäiskansoilta valloittamat maat – pitää ottaa myös Yhdysvaltojen alueet haltuun.]

Kommentoi