22 vastausta artikkeliin “Jälkien peittäminen alkakoon”

  1. Oulun ja Roihuvuoren lapsiraiskauksista puhutaan kuten luonnononnettomuuksista, joita ei olisi voinut mitenkään välttää. Kuitenkin nämä tragediat ovat maassamme tietoisesti harjoitetun politiikan tuloksia. Ennaltaehkäisy ei vain sattunut kiinnostamaan vanhoja puolueita, ja siksi vastuu nyt tapahtuneesta on ennen kaikkea niillä. Asioiden ennakoinnista on kirjoittanut viisaasti Enoch Powell, englantilainen valtiomies, joka totuudenpuhujana syrjytettiin asemistaan:

    ”Valtiomiestaidon korkein tarkoitus on valmistautua ehkäistävissä oleviin vitsauksiin. Tähän pyrkiessään se kohtaa esteitä, jotka ovat juurtuneet syvälle ihmisluontoon. Yksi esteistä on se, että vitsaukset eivät ole osoitettavissa ennen kuin ne ovat tapahtuneet: niiden jokaisella kehitysasteella on tilaa epäilyksille ja kiistoille siitä, ovatko ne todellisia vai kuviteltuja. Samalla ne vetävät puoleensa vähän huomiota verrattuina ajankohtaisiin ongelmiin, jotka ovat sekä kiistämättömiä että polttavia. Tästä johtuu kaikessa politiikanteossa ilmenevä kiusaus keskittyä välittömään nykyisyyteen tulevaisuuden kustannuksella.

    Ennen kaikkea ihmisillä on taipumus pitää ongelmien ennustamista ongelmien aiheuttamisena ja jopa ongelmien hakemisena. ”Kunpa siitä,” heistä on ihanaa ajatella, ”ei vain puhuttaisi, niin se ei luultavasti tapahtuisi.”

    Kenties tällä taipumuksella on juuret primitiivisessä uskomuksessa, että sana ja asia, nimi ja kohde, ovat yhtä.

    Joka tapauksessa puhuminen tulevaisuuden vakavista mutta tämänhetkisin ponnistuksin vältettävistä vitsauksista on epäsuosituin ja samalla kaikkein tärkein tehtävä poliitikolle. Se, joka tieten tahtoen välttää sitä, ansaitsee ja usein saakin päälleen jälkipolvien kiroukset.”

      1. ”Valtiomiestaidon korkein tarkoitus on valmistautua ehkäistävissä oleviin vitsauksiin. Tähän pyrkiessään se kohtaa esteitä, jotka ovat juurtuneet syvälle ihmisluontoon. Yksi esteistä on se, että vitsaukset eivät ole osoitettavissa ennen kuin ne ovat tapahtuneet: niiden jokaisella kehitysasteella on tilaa epäilyksille ja kiistoille siitä, ovatko ne todellisia vai kuviteltuja.”

        Ilmaston muutoksen kanssa on myös näin. Epätietoisuuden tilassa voisi olla hyväksi toimia varman päälle ja aloittaa yksiselitteisistä kohteista:
        – muuttoliike Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin stop
        – ilmailua pitäisi vähentää: ilmailuturismille esteitä, sotilasilmailulle rajoituksia

  2. Sama huomattu. Samaa harrastaa nämä muutkin puolueet jotka kannattaa maahanmuuttoa Suomeen, sanoja korjataan, lauseita muutetaan äänistäjille mieluisiksi. On tämä kuin Neuvostoliitossa näiden kyseisten puolueiden osalta.

    Perussuomalaisten ei tarvitse korjata mitään mitä ovat aiemmin luvanneet. Yllätyitkö, minä en. He oli oikeassa.

      1. Harri, painettuja julkaisuja voi hyvin tutkia vaikka 200 vuoden kuluttua. Sieltä huomaa, jos on sivu revitty ja jostakin se sivu todennäköisesti kuitenkin löytyy.

  3. Sanna Marin on vähän äksy poliitikkona, etenkin Tampereen paikallispolitiikassa hänellä on aika usein känkkäränkkä matkassa. Hän ei kuitenkaan ole tyhmä tai vailla ansioita.

    Silti hän todellakin olettaa, että Internetistä voi poistaa mitään sisältöä. Tuo poistettu sivu löytyy hetkessä.

    Oikeasti nyt hyvät ihmiset. Jos käytät Internetiä, tunne Streisandin ilmiö. Tai jos olet laiska lukemaan tuon vertaa, opi edes tämä: Internetistä ei voi poistaa mitään.

    1. Väittävät, että Aamulehti mainostaisi Sanna Marinia liikaa. Vaikka Marin näpyttelisi kuntakokouksessa tietsikkaansa puhumatta mitään, niin Aamulehti tekee Marinista kokouksen sankarin. Vaikeneminen on kai sitten kultaa?

  4. Sanna Marin esitys herätti aikanaan keskustelua netissä.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14105698/asdeepee-osoitti-etta
    äsdeepee osoitti että

    Etkösaaselvää
    3.2.2016 20:18

    sitä ei kannata tukea missään asiassa, millään tasolla eikä mitenkään.
    SDP ei ole työläisen asialla. Ei kansan. Ei suomalisen.
    SDP on irvikuva suomalaisuudesta.

    *
    8 Vastausta, ala muutama

    Hyvä punikit.
    SDP:n varapuheenjohtaja sekoilee.
    http://www.sdp.fi/fi/uutiset/10073-sdp-n-marin-kritisoi-ministeri-mantylan-esitysta-laskea-sosiaaliturvaa-valikoiduilta-ihmisryhmilta

    https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-puheenjohtajistosta-vaatimus-turvapaikanhakijoiden-tukea-pitaa-nostaa-ei-laskea/

    https://www.suomenuutiset.fi/mantyla-maahanmuuttajien-tukia-leikataan-nopealla-aikataululla/

    http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sd_marin_mantyla_ps-41910
    *
    Mamutus vie kannatuksen.
    *
    Mutta muistakaan nyt, että Suomea johtaa kolme ässää: Soini (persut), Stub (kokoomus), Sipilä (kepu). Ei oppositio määrää, vaikka kuinka länkyttää.
    Onko enää puoluetta, mikä olisi tätä kansanvaellusta vastaan.
    *
    SDP hirttää itse itsensä tässä hallitsemattoman maahanmuuton asiassa. Kannattaisi kuunnella äänestäjiensä mielipiteitä. Rasistiksi haukkumista on nyt kuunneltu tarpeeksi. Taisi Perussuomalaisten kannatus taas lähteä nousuun. Ovat nyt viisaasti hillittyjä kannanotoissaan ja antavat ihmisten itse tehdä johtopäätökset.

  5. Kokoomus on keksinyt kokkare tavan hoitaa asiat. Poltetaan veronmaksajien rahaa pakolaismyrskyyn:

    Petteri Orpo: ”Oulu tarvitsee 1-2 miljoonaa euroa turvallisuustilanteen parantamiseen” https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005965684.html

    Se on helppo mennä valtion kassalle hakemaan ”puuharahaa”. Olisi ollut halvempaa olla ottamatta tänne ensimmäistäkään pedofiilia ja rikollista.

  6. Eipä nukuta taaskaan, tässä tämmöinen, eli sanottu vuonna 2015 ja vuonna 2019.

    ”Suomen tulisi ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita”
    – Sanna Marin, 2015

    ”Eihän kukaan nyt toivo, että turvapaikanhakijoita tulisi lisää”
    – Sanna Marin, 2019

    Näin. #sdp #demarit #mitenseolikaan

    https://t.co/hMPJc8X851

  7. Yksi hyvä syy tästä tragediasta on se, että se ratkaistaan yhteistuumin Halla-Ahon höpinöistä huolimatta. Luulisi historian asiantuntijan osata tuoda toimivia luovia ratkaisuja tähän päivään sen sijaan, että kiljuu Tutankhamonin haudassa porukkansa kanssa olettaen, että joku heidän hieroglyfinsä joku joskus löytäisi.

    1. Olen kyllä jokseenkin skeptinen ”ratkaisemisen” suhteen.

      Jo pelkästään lainsäädäntöteknisesti on aivan sama mitä leikitään sopivan, kun missään tapauksessa aikataulu ei riitä minkään muutoksen toteuttamiseen kuluvan vaalikauden aikana ja vaalien jälkeen voikin sitten palata vanhoihin, nyt osin poistettuihin kantoihin.

      No hauskaa teatteria tämä on aivan kuten oli ”yhteinen ilmastosopimus”, jossa ei sovittu yhtään mitään.

    2. Milläs, Heikki, meinaat saada vanhatparrat tekemään jotain hyvää ??
      Nyt alkaa raaka politiikanteko jossa välineenä on pienen tytön pimppa.
      Katoppa vaan niin esimerkiksi SDP tulee ratsastamaan pimpalla ??
      Heille on tuttua käyttää politiikassaan lapsia pelinappuloina kun luodaan mielikuvia hyvästä hallitsijasta ??

    3. Luultavasti tätä ei ratkaista kovinkaan yhteistuumin, koska rasistihuutajat ja muu multikulttuurisakki ei siihen kykene.
      Luulisi poliitikkojen jo tajunneen ratkaisun tähän ongelmaan, mutta sen sijaan ovat huutaneet rasistikorttia ja nyt koittavat piilottaa aiempia möläytyksiään.
      Halla-Ahon syyttely osoittaa vain sen, että ei kykene myöntämään omaa typeryyttään tässä asiassa, mistä löytyy massiivisesti esimerkkejä.

  8. Kansanperinnettä: ”Ennen henkilö maansa myö kun sanansa syö” .
    No ei ole tätä päivää politiikassa, ovat edeskäyvät oppineet että takkia kannattaa joskus kääntää, seurauksena usein vain kova räksytys keskusteluupalstoilla, ei sen vakavampaa omalle uralle tai puolueelle.

    Oman arvomaailmani mukaan menee jotenkin näin, ihminen tekee virheitä, puhuu pikaistuksissaan tai paremman tiedon puutteessa pehmeitä. Mutta ajan oloon sitä voi itse kukin viisastua, ajat ja tilanteet muuttuvat, silmät avautuvat.

    Kun valaistuminen sitten on tapahtunut kunnon ihminen myöntää virheensä, vähän ketkumpi yrittää peitellä jälkiään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *