Laastaria tautiin

”Till tidernapas har man levat”, kirjoitti Jahvetti aikanaan demarien pää-äänenkannattajassa.

Erityisesti Helsingin itäisissä kaupunginosissa enemmistö oppilaista  koululuokissa on maahanmuuttajataustaisia. Tämä on aiheuttanut tiettyjä ongelmia:

 1. Somali- ja arabitaustaiset ovat keskim. kahden luokan  verran perässä kantasuomalaisista ikätoveristaan. Opettajien aika menee, kun yrittävät saada heitä pysymään opetuksen mukana.
 2. Samaan aikaan kantasuomalaisten oppimistulokset heikentyvät, kun luokan taso laskee.
 3. On todettu, että muslimioppilaat aiheuttavat häiriöitä suhteettoman paljon oppitunnilla. Naisopettajilla ei ole auktoriteettia muslimipoikien silmissä.
 4. Kiusaaminen ja suomalaislasten pahoinpitely koulualueella ja koulumatkoilla on lisääntynyt.

Nyt ovat älyköt Hgin Yliopistossa kehittäneet ratkaisun ongelmaan; matemaattisen mallin, jolla haittailmiötä jaetaan tasaisesti niihinkin kouluihin, joissa ongelmat eivät ole vielä kärjistyneet.

ekaluokkalaiset
ekaluokkalaiset

Helsinkiläisen opiskelijan poikkeuksellinen tutkielma kerää hehkutusta: ”Voimme tehdä eriytymiselle jotain melko yksinkertaisilla tavoilla”
Graduntekijä rakensi tietokoneohjelman, joka laskee koulujen alueet uusiksi niin, että vieraskielisten lasten määrä tasoittuu.

Lukekaa ja ihmetelkää Hesarista.

9 vastausta artikkeliin “Laastaria tautiin”

 1. Kyllä, heissä on Suomen tulevaisuus, Kokoomus uskoo siihen kuin peruskiveen joka on muurattu suohon.

 2. Yritetään lääkitä oireita, mutta unohdetaan varsinainen taudin syy.
  Kuvitellaan, että suurella rahalla ja efortilla saadaan kotoututettua ihmiset, joiden uskonto ja imaami kieltävät sopeutimisen vääräuskoisten tapoihin ja kultuuriin.

 3. Jotkut toivoivat Suomeen työvoimaa – saimmeko lisää työttömiä?

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suoraa-puhetta-opettajien-liitolta-suomi-on-epaonnistunut-maahanmuuttajien-kotouttamisessa/ba36889a-15db-3ac0-9259-013e1a6c13ba
  7.3.2019

  Suoraa puhetta opettajien liitolta: ”Suomi on epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa”

  Opetusalan ammattijärjestö OAJ on huolestunut maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistuloksista Suomessa. OAJ toteaa tiedotteessaan suorasanaisesti, että ”Suomi on epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa”.
  Maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistulokset ovat kaksi vuotta kantaväestön tuloksia jäljessä, OAJ perustelee. Lisäksi OECD:n tuoreen maaraportin mukaan ulkomailla syntyneistä koulunkäyntinsä keskeyttää lähes kaksi kertaa niin moni kuin Suomessa syntyneistä.

  ”Tämä osoittaa sen tosiasian, ettei vieraskielisten opetus ole Suomessa kovin tuloksellista”, OAJ perustelee.

 4. Totta puhuen en jaksa uskoa että kenenkään ihonväri tai synnyinmaa tekee tyhmempää.

  Sen sijaan huono käytös ja esimerkiksi kulttuurisyistä huono asenne naispuolisiin opettajiin voivat sitä tehdä.

  Koulu on se paikka joka määrittää koulun pelisäännöt ja kurin.

  Jos nyt yhdestä pelisäännöstä lähdettäisiin niin vaikkapa se, että kaikille opetettaisiin äidinkielenä vain suomea. Ei eriarvoisteta lapsia.

  1. Tanskassa mahanmuuttajavanhemmat on määrätty sanktion uhalla valmentamaan lapsensa siten, että koulussa pystyvät alusta alkaen osallistumaan opetukseen tanskankielellä.

   1. Ei onnistu sama periaate Suomessa.
    Multikulttuurirasistit pitävät siitä huolen.

 5. Jos nyt ihan joku tuntee käytäntöä esimerkiksi Itä-Keskuksessa ja, mitä sen elämä on ja, on ollut viimeiset 20 vuotta, jossa somalit pitävät yllä omaa valtiotaan moskeijoineen.
  Ei siellä kukaan pääse kiinni suomalaiseen elämään syystä, että Itä-Keskus on heitä täynnä.

 6. Edesmennyt ulkomaankirjenvaihtaja Erkki Toivainen asui vuosikymmeniä Pariisissa ja Lontoossa. Vähän yli kymmenen vuotta sitten hän kirjoitti pitkähkön kirjoituksen – Uusi Suomi, puheenvuoro – jossa varoitti suomalaisia ottamasta maahan liikaa Islamin väkeä. Sanoi muun muassa, että Englannissa on useita kaupunkeja, joissa imaamien sana painaa enemmän kuin maan laki.
  Turhaa se on heittää helmiä sioille. Vissiin on niin, että jokaisen maan pitää omakohtaisesti kokea, että taikamuslimeja, jotka muuuttaessan johonkin länsimaahan hylkäävät uskontonsa ja perinteensä ja integroituvat sukkelaan, ei yksinkertaisesti ole olemassa eikä tule.
  Allah on suuri ja hänen profeettansa Muhammed yhtyi sukupuolisesti vaimoonsa, kun tämä vaimo oli yhdeksänvuotias. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi tätä ei saisi sanoa julkisesti Euroopassa. Taisi olla viime vuonna, kun Euroopan ihmistuomioistuin rankaisi itävaltalaisnaista, kun hän sanoi tämän asian julkisella paikalla kymmenen vuotta sitten.
  Allahu akbar! kurkku poikki vääräuskoisilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *