Orvon oppivuodet

Tämä on toinen osa sarjassamme, ”Mitä nyt edellisen hallituksen pääpukarit?” ( 1. osa )

Orvon huokaus
Orvon huokaus

Paperi-Hesarissa oli syviä luotaava juttu Petteri Orvosta.  Oppositioon joutumisen jälkeen hän oli kesän kuluessa löytänyt uuden motivaation ja saanut lisäpotkua Rinteen Anan budjetin piiskaamisesta.

Kokoomuksen tappioon johtavista syistä talvella mainittiin sivumennen Oulun muslimien tekemät  raiskaukset. Tai pahin taisi olla, että niistä uutisoitiin.  Mutta uusien tavoitteiden kohdalla ei sanallakaan puhuttu maahanmuutosta ja sen ongelmista. Uutta karavaania on luvassa, kun Kreikka, Balkan, Italia ja Espanja alkavat työntää #ylivuoto­a kohti pohjoista.

karavaani
Kohti Torniota

Kuitenkin Orpo  sisäministerinä olisi voinut toimia, kun Juha Sipilän kutsumat 32,500 nuorukaista saapuivat 2015 rajan yli Tornioon.  Rajavartioston päällikkö odotti sisäministerin käskyä, jota ei tullut.  Soini vain myhäili taustalla. Ulkoministerin kannalta ongelma oli jo rajojen sisäpuolella.

Ja lopuksi, johdantona tämän sarjan tuleviin osiin:

Sipilä & Orpo
Sipilä & Orpo 

5 vastausta artikkeliin “Orvon oppivuodet”

  1. Lupaan, että palaan asiaan vasta Kokoomuksen puoluekokouksen lähestyessä.
   Elina Lepomäellä on nostetta. Wille Rydman ja Atte Kaleva haastavat maahanmuuton puolelta.

 1. Orpo kuvaa hyvin koko Kokoomuksen agendan. Samanlaisia nämä on kaikki.

  1. Orpo puhuu sivu suunsa Hesarin haastattelussa:

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000006295999.html

   Siinä Orpo totesi, että kokoomus ei ole houkuteltavissa mukaan Antti Rinteen hallitukseen, jollei hallitusohjelmaa kirjoitettaisi kokonaan uusiksi. Vaatimukset liittyisivät työllisyys- ja talouspolitiikkaan, mikä ei ole yllätys.

   Kaksi arvoitusta. Mikä syy Rinteellä olisi enää houkutella kokoomusta mukaan, kun hänellä on enemmistöhallitus? Miksi Orpo sitten ylipäätänsä miettii, millä ehdoilla kokoomus lähtisi mukaan Rinteen hallitukseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *