12 vastausta artikkeliin “Hitot uhkavista”

  1. Hienostihan Hannu riimittelit arkielämää. Mielestäni me aivan liian paljon murehdimme asioista, mille emme mitään voi. Lähipiirimme ongelmia kovin vähän murehdimme. Meillä olisi aivan riittämiin tehtävää aivan lähellämme. Yksinasuvat, yksinäiset, hoivaa tarvitsevat iäkkäät (palvelutaloissakin). He kaipaavat kontaktia ns ulkomaailmaan.
    Meidän perheessämme on ollut tapana tehdä oma osuutemme em tapauksissa.
    Milloin pientä apua, mm lumityöt, pikkupalvelut, esim kaupassa-, lääkärissä käynti … jne. Ei paljon meille maksa, silti se tuo molemminpuolista hyvää mieltä.

  2. Kiitos Kalle. Kuitenkin kun ajatellaan lähipiiriä niin, sieltä lähtee kaikki tekeminen, ruohonjuuritasolta, mutta on myös muistettava kysyä miksi tämä kaikki on näin? Miksi rahaa riittää jaettavaksi osinkoina tänänkin keväänä 13.5 miljardia euroa, rakentaa sotalaivoja 1.3 miljardilla, ostaa hävittäjiä 7-10 miljardilla eurolla ja sitten vakavasti pohditaan ettei rahat riitä terveydenhoitoon, vaan pitää alkaa priorisoida kuten päättäjät hienosti sanovat. Ja kyllä, yksityiset hoiva-alan suuryritykset eivät aio luopua osinginjaoistaan, niiden on tehtävä voittoa hinnalla millä hyvänsä ja sitten ihmiset laitetaan vapaaehtoisesti hoitamaan vanhuksia jotta toisten rahapussi lihoisi. Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi ihmisten yhteisöllisyyden tärkeydestä ja toinen toistemme auttamisesta arkisissa asioissa. Maalla se onnistuu parhaiten kun naapurit tuovat kalaa toisilleen ja toinen taas kerää marjoja vastapalvelukseksi jne.

    1. Maanpuolustus ja vasemmisto ??
      Jonkinlainen pakkomielle kutsua Putin kylään joukkoineen.
      Olisitko tyytyväinen kun venäläinen määräisi pakkotyöhön ilman palkkaa ja ruokaa ??

    2. Meillä Porvoon maalla n.9 vuotta sitten hommat olivat naapureiden kanssa mutkatonta. Minä kalastin, tuotin kasvihuoneessa tomaatteja ja kurkkuja. Ja viljelin maa-artisokkaa ja valkosipuleita jne..

      Verkkoja laskimme ja nostimme kokeneen kaverin kanssa.
      Sitten vastapalveluna sain toisilta siikaa, kuhaa ja lohta, jota ei itsellä aina tullut.
      Sitten metsämieheltä hirvipaistia ja vasan maksaa.

      Marjoja ja sieniä keräsimme yhteisiltä lähimetsiltä tolkuttomasti ja jaoimme, jos toisella oli puutteita.

      Vedin Oikealla maasturilla-Jeepilläni mummoja ojista ja naapurin paatin vesistä, kun uusi Volvo Country4- vetoinen ei pärjännyt.

      Lumityöt yksityisteillä hoidimme porukassa lingoin, mönkijällä ja Avantilla, joskus tarvittiin kartanon herran isoa traktorilinkoa.

      Ai niin, oli mulla siellä pajakin ahjoineen ja paksut kintaat vielä mustana noesta.

      Oli se elämää !

      … mutta aikansa kutakin. Vaikka vielä nyt täysin terveitä ollaan, pitää ajatella muitakin harrastuksia ja palveluja kuten, mitä Tampere tarjoaa kaikkineen.

  3. Tämä juuri Hannu on kirjaimellisesti näin. Meiltä viedään valmista kalaa tuttaville ja saamme esim omenoita, marjoja, jne näin tämä toimii.
    Vaimo paisteli eilen pannukakkua (maito menossa vanhaksi), söin ja vaimo vei tuttavarouvalle, joka asuu palvelutalossa, vähän pannukakkua ja hilloa. Asianomainen sitten kysyi, paljonko maksaa? Ei tietenkään mitään. Sai vielä ko henkilöltä ns kanalihapullia ja muuta valmiseinestä meidän kanoillemme. Peli oli aivan tasan ja molemmilla hyvä mieli.

  4. Maanpuolustus ja vasemmisto ??
    Jonkinlainen pakkomielle kutsua Putin kylään joukkoineen.
    Olisitko tyytyväinen kun venäläinen määräisi pakkotyöhön ilman palkkaa ja ruokaa ??

  5. Pitäisiköhän tämä jotenkin liittyä kommenttiini. En kyllä maininnut Putinia, maanpuolustusta, en puolueitakaan.
    Kommenttini liittyy vahvasti kyläyhteisöön ja toisistaan huolehtimiseen.
    Maanpuolustus on minulle edelleenkin tärkeä asia, johtuen entisestä ammatistani. Minkään puolueen jäsenkirjaa minulla ei ole eikä tule.

  6. Sori, ehdit väliin. Jos luet Hannun kommentin niin se liittyy siihen

  7. Maanläheistä lyriikkaa Hannulta, tykkäsin. Toki vähän jäin kumminkin ihmettelemään että missä politiikka. No runotaiteen kannalta ehkä hyvä kokeilla näinkin.

  8. Hauskahan se olisi, jos saataisiin tässä vaan rauhassa elellä ja laittaa omia asioita kuntoon. Joillakin muilla mailla on kumminkin tarvetta laitella kuntoon muidenkin maiden asioita ja lainata toisen tonttia. Maailma ei katoa vaikka keskittyisi vaan oman pihan hoitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *